Kategórie
Bike-tech- LED Remote je na facku, po ceste fajn, ale v teréne sa málokedy podarí prepnúť podporu len o jeden stupeň, skoci to o dva poväčšine. Rovnako ovládanie displeja Kiox 300 detto. Tlačidla sú proste veľmi jemne, bolo by super, keby kládli väčší odpor. Celkovo ten ovládač je v teréne nepraktický.
- Kiox 300: zatiaľ nemožnosť navigácie ako v starom Kioxe (ma doriešiť update). Aktuálne žiadne možnosti pripojenia ďalšieho príslušenstva, napríklad hrudného pasu (neviem či stary Kiox toto vedel). Další problém celého systému je, že ukazuje viac najazdených km ako iné trackovacie nástroje. Pri cca 50km tripe ukazuje o 2km prejdené viac (obvod kolesa mám správny - riešia to aj další chalani v UK napr.)
- motor: tam som ok, zoznamujeme sa ešte.
- batéria 750Wh: pre mna tiež v pohode, Dnes trasa 50km, prevýšenie 950m, zostatok 43%. Casto využívané eMTB vzhľadom nato, že sme šli so Saganom sorcererom, ktorý je proste dabel ?
- aplikácia Flow: v podstate nemám nejaké negatíva. Na iOS musí byt povolená poloha na “Vždy” inak neukáže nastupane metre. Export gpx z nej ale neobsahuje údaje o čase, takze je nepoužiteľný. Možnosť úpravy nastavenia režimu Eco a Turbo.
Ak ma niekto otázky rad zodpoviem.
posledný komentár: 31. 8. 2025 o 22:17
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
-27% Garmin Quarter Turn rýchloupínacia svorka pre Edge 540/840
7,99 €
-27%
MOC 10,90 €
-9% SP Connect Bike Bundle II sada držiaku/puzdra na iPhone 12 PRO MAX
57,99 €
-9%
MOC 63,99 €
za predpokladu, ak som ich aj ja spravne pochopil.
Kazdy test, co som doteraz videl, nameral ine hodnoty.
samozrejme neudavaju presne za akych podmienok merali.
---
Na nete najdes graf pre Bosch motor CX gen4, kde nie su ziadne hodnoty.
Chapem, ze to proste bude pokazde ukazovat ine hodnoty pri inych podmienkach tak aby nemali "problemy" tak ich tam pre laicku verejnost neudali.
Ked som kupil e-bike tak som si specifikacie motora na ich stranke pozeral.
a neskor sa pokusal to nejako vyratat, potvrdit aby som vedel ako motor najlepsie vyuzivat.
pozri obr.
1.ramik je trvdenie Boschu o 60% dopomoci na ECO
2.ramik je co som vytiahol z mojich udajov z ebike connect a prepocital.
vypocet max krutiaci moment => keby si chcel aby motor sam daval 40 Nm aky vykon by si musel davat ty podla linearneho priebehu krivky.
Ked pozries obr. ECO 60/40 tak mi to max na ECO dava pomer 60% ja + 40% motor na trase Raca - BK (7,4% stupanie)
Vychadza to +/- rovnako
Ale mozno to ratam zle =)
Skuste to niekto skontrolovat.
---
Teoreticky mozes nastavit aj na ECO 85 Nm ale to by si musel Ty sam sliapat 934-1100 W na defaultnom nastaveni (povodne) (pozri tab.)
Takze taky vykon od motora na ECO TRVALE nikdy nedosiahnes.
Navyse je to linearny rezim takze aj ked nastavis max. 60 Nm pri defaulte tak si riadne prisliapnes.
Pozri moje udaje, sliapem 213W a dostanem od motora 15 Nm. Keby som chcel 40Nm tak musim davat 500+W
Mozno keby si si dal +5 tak by si sa k tomu priblizil na nejake hodnoty, mozno tak max z 1/2.
Logicky dovod je, ze inak by nemalo zmysel TURBO a ostane rezimy.
Ale mozno vyrobca neuvazuje ako ja =)
Kedze ja nemam Ebike flow tak neviem ako tie -5 / +5 nastavenia dopomahaju.
---
Z ebike flow toho asi vela nedostanes co sa tyka statistik.
Mozno tie vystupy, kt mam ja v ebike connect neskor do tej apky doplnia.
Co sa tyka upravy tych parametrov, neviem Ti pomoct, mam ten starsi system, tam sa to neda menit.
Najlepsie by Ti mohol vediet pomoct zrejme Nazgul, kedze chodieva aj na Bosch prezentacie tak im asi daju k dispozicii viac + mozno aj nejake hodnoty v grafoch, nielen krivky bez udajov.
Pripadne este double venoval pozornost tym nastaveniam, statistike, udajom z ebike flow co sa tyka aplikacie.
nič v zlom, možno len nerozumiem tvojim tabuľkám. nemal by tých 40Nm pri dosiahnutí určitej kadencie a výkonu od jazdca pridať motor k sile človeka?
Mam na mojom ebiku 660km a 11366 vyskovych (z Garminu) a vychadza mi 5,95% baterie na 100 vyskovych metrov (v tom su ale zaratane aj % baterie priblizenie po rovine) a 1,02% baterie na 1km, co je pre mna presnejsi udaj.
https://www.bosch-ebike.com/us/products/purion
Inak v novom update sa da celkom vyšperkovať rozloženie údajov na displeji, ale aktuálne už niesu údaje rolovateľné hore-dolu, ale len zasebou doprava, doľava po jednej obrazovke.
Sesulak u mňa s iOS v pohode čo sa týka trackovania jazdy na pozadí, baterka na mobile v pohode. SmartPhone Grip by som ja osobne nedaval nikdy, mám kúsok obavuc že ak sa strepem náhodou tak nepotrebujem rozbiť ešte aj telefón.
Pozri charakteristiku v grafe.
BOSCH original je bez parametrov ja som sa ich tam pokusal nejako odhadnut, vypocitat.
Vychodzi bod je z toho prveho testu (posledny obrazok), ze max je 566 W az pri 180 W od jazdca. cize TURBO.
https://www.bike-magazin.de/komponenten/e-bike-motoren/shimano-ep801-im-test-mehr-power-fuer-den-shimano-e-bike-motor/
Cize som tam podlozil ten ich original graf a dopocital body podla tych kriviek.
Ale nezarucujem, ze je to presne, lebo neviem ci ten graf z internetu nie je uz zdeformovany.
Ale aspon priblizne by to tak mohlo byt.
Lebo ked som otestoval Raca-BK na eMTB tak pri 232W mi to to vyratalo pripomoc 568W co by malo byt to max.
https://www.cyklokopce.sk/biely-kriz-z-race/
https://www.strava.com/segments/1404681
---
Aby ste ma chapali. Nejdem na e-bike len aby som testoval motor Bosch.
Ale idem na vyjazd, vylet a v ramci toho si to viem na istych rovnakych usekoch otestovat a doma to potom vidim v PC na statistike.
Cize Raca - BK.
Raz som to isiel na ECO. Ked som tadial isiel iny den tak som to dal na TOUR+ a este na dalsi raz na eMTB.
Takto som to potom vedel porovnat.
Podobne ale bez toho aby som meral len ten kratucky usek (zastavoval) tak som si to odsledoval.
Napr. na inom kratuckom vacsom stupani, kde som vzdy daval dopomoc Tour+ a mal som na displayi 250-300W
tak na ECO som mal 550-600W a pocitovo som to vysiel rovnako rychlo.
Ukazuje to vykon jazdca.
---
EP8
Pozri graf
ECO: Pri 75 Nm od jazdca dostanes 30Nm co by malo byt podla grafu max.
(defaultne je nastavene 49Nm (profil 1)
Ale ta krivka plati pre ktory Assist Level ? Level 0?
Ked das Level 7 (to je asi to co spominas, ze davas podporu 70%)
Ako sa ta krivka zmeni?
Dostanes to max 30Nm (49Nm) pri kolkych Nm od jazdca? pri napr. 30Nm?
Podla toho testu 1 (pozri starsi prispevok) tvrdia, ze je to max. 465 W pri 100W od jazdca
U Brose jsou všechny 4 režimy čistě lineární (tedy stejně jako u Bosche ECO, Tour, Sport, Turbo), kde u všech lze nastavit násobič (tedy výsledný sklon přímky). A omezení na max je tam trochu jiné. Omezení mám pro všechny režimy na 275W jezdce. Z toho je rozdíl, kdy pro Sport (také nastavený na 200%) režim to akorát stačí, aby se šlo dostat na maximum motoru (u Bosche je to zaříznuté o něco níže, takže o kousek nelze). Ale naopak ECO a Tour, tam se u Brose už na maximum motoru dostat nelze, tedy pokud ponechám násobič nastavený pod 200% (mám aktuálně 82% ECO a 135% Tour).
Budu si muset někdy dojít nahrát update displeje u Brose, kde nejnovější update konečně u Rotwildu podporuje zobrazení na displeji výkonu jak motoru, tak jezdce.
Inak dnes cca 40km trasa, 3 biky Smart System 750 a každý na konci ukázal inú dĺžku trasy. Od 41,8 cez 41,2 po môj 40,1. Garmin hodinky 38,35km. Tie dva prvé boli KTM 27,5” kolesa. Eviduje ešte niekto rozdiel v dĺžke jazdy? Riešil som to aj na začiatku témy ?♂️Dik.
Ja mam snimac nastaveny v Garmine rovnaky obvod ako na Bosch a tie cisla sedia skoro na meter.
Zrovna nafoukání dělá strašně velký rozdíl, protože má dvojitý vliv:
- první o něco menší, ale také se projeví: dle nafoukání plášť má odlišný rozměr (a to i po delší době ježdění, hodně jsem s tím experimentoval při snaze z konkrétního vyhovující pláště dostat co největší objem, abych neměl limit vypnutí přípomoci zbytečně nízko, když nemám odblokováno), v extrému to byly i 3mm na šířce/výšce 2.6" pláště
- a pak se přidá ten druhý vliv a to o kolik se stlačí plášť hmotností jezdce a tady ten rozdíl pro extra malý vs hodně velký tlak je ještě větší, klidně i více než 5mm rozdílu na výšce (což je 3cm+ na obvodu)
Aktuálně vozím plášť, který je reálně o něco užší než s čím počítal nastavený obvod výrobce (pořád je to 2,6" jako v originálě, ale prostě podvyživená). U staršího Rotwildu vyřešeno perfektně, protože tam mi prodejce ještě dokázal upravit obvod v nastavení motoru a tak mi to sedí teď velmi dobře.
U druhého novějšího Rotwildu už jsem měl smůlu, protože tam je novější verze SW, kde to ani prodejce už nemůže upravit.
Takže ten druhý Rotwild (mám tam stejný zadní plášť) mi vypíná dopomoc o 0,5km/h dříve, jak mu nesedí správně reálný obvod pláště vs nastavený v motoru. Na 41km vzdálenosti by to udělalo rozdíl 0,8km (takže by to naměřilo 41,8km).
Pro měření ujeté vzdálenosti je mi to úplně fuk, protože vozím Garmin s čidlem rychlosti na předním kole, který mám nastavený správně (velmi pečlivě změřeno, tedy sedí dost slušně, i když zcela přesné to nemůže být nikdy, když i změna teploty bude mít nějaký i když minimální vliv). Za jízdy tak můžu pozorovat o kolik ukazuje čidlo motoru blbě.
Ale pro vypínání přípomoci při nižší rychlosti než by bylo nutné je to trochu otravné. I když reálně si nemůžu stěžovat, když to i tak je reálných 26km/h (na tom druhém kole pak 26,5km/h).