Ahojte, chcel by som sa Vás opýtať. Na denné dochádzanie do práce (cca 30 km tam a 30 naspäť) by som si chcel zakúpiť ebike. Máte niekto skúsenosti s týmto z Číny? https://www.alza.sk/sport/sava-e27-carbon-2-1-d5702963.htm
Vopred ďakujem za odpoveď
Takže, v piatok som si bol bicykel prevziať. Krabica sa zmestí do bežnej Fábie, aj keď pri objednávke uvádzali, že nie a že odporúčajú doručenie kuriérom. A k samotnému bicyklu. Bike je vopred poskladaný, stačí len pripevniť predné koleso a pedále. Hneď po poskladaní som musel dať nastaviť brzdy, zadná brzdila stále, predná občas šuchla o kotúč. Prvá jazda bola dobrá, záber motoru hodnotím kladne, bez pomoci motoru sa na ňom tiež dobre šlape. Avšak pri druhej jazde sa mi odlomil pravý pedál a závit na kľúke doslova zmizol, čiže bike som hneď v sobotu (druhý deň, po 31 km nájazde) musel odniesť na reklamáciu, aktuálne čakám na vyjadrenie.
To som ešte nepočul, aby sa odlomil pedál.
Btw, 30 km do práce je celkom dosť, na takýto E-bike. Keď to nečipneš, cesta potrvá dlho. Dlhšie ako na normálnom bicykli. Keď to čipneš, tú baterku budeš musieť v práci nabíjať.
Bohužiaľ, ešte ani ja som to nepočul, ale podľa otázok na Alze nie som jediný, komu sa stalo presne toto isté. Očividne je poskladaný z veľmi lacných dielov. Áno, rátam s tým, že dochádzanie bude na dlho, ale kratšie ako autom (Šamorín - Bratislava), najmä po ceste z práce dokážem stráviť v aute aj dve hodiny.
Rozmýšľam aj nad inými ebikemi, ale neviem aký použiť. A ako dopadne reklamácia v Alze.
V tejto cenovej kategórii si asi moc nevyberieš. Ale rozhodne by som nebral karbón. Je jasné, že e-bike s karbónovým rámom za 1000€ nemôže fungovať. Pri tvojom nájazde ten bicykel bude asi stále v servise a snáď sa ti ho podarí vyreklamovať.
60 km denne, aj ak budeš jazdiť iba za dobrého počasia môže byť kľudne 8000 km ročne. A to je na lacný e-bike už celkom dosť.
Ja používam na cestu do práce toto https://www.haibike.com/gb/en/ebikes/trekking-ebikes/sduro-trekking-50-gb1008?id=4540417048
Je to rýchle, pohodlné, na commuting ideálne. Mám to čipnuté, do práce 25 km v režime STD/ECO mi to trvá cca. 45-50 min, z práce v režime +ECO do 60 min. Na jedno nabitie s rezervou. Ale stojí to trošku viac.
Vzhľadom na to, že už len mizivé percento producentov s výnimkou garážoviek si robí rámy samo a všetci si nechávajú vyrábať vo východnej zemi, je to dosť možné... Aj keď určité drobné modifikácie tam sú, asi pre istotu, kvôli ochrannej známke na dizajn... Inak - aj keby si Ghost účtoval trojnásobok, má na to právo, pretože Lector nebol produkt z taiwanského katalógu, ale výsledok ich vlastného vývoja a testovania, a nie nejaká takáto čínska napodobenina... Tak či tak, stavať elektriku (aj keď len zadnú) na XC karbóne je teda slušná odvaha...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Btw, 30 km do práce je celkom dosť, na takýto E-bike. Keď to nečipneš, cesta potrvá dlho. Dlhšie ako na normálnom bicykli. Keď to čipneš, tú baterku budeš musieť v práci nabíjať.
Rozmýšľam aj nad inými ebikemi, ale neviem aký použiť. A ako dopadne reklamácia v Alze.
60 km denne, aj ak budeš jazdiť iba za dobrého počasia môže byť kľudne 8000 km ročne. A to je na lacný e-bike už celkom dosť.
Ja používam na cestu do práce toto
https://www.haibike.com/gb/en/ebikes/trekking-ebikes/sduro-trekking-50-gb1008?id=4540417048
Je to rýchle, pohodlné, na commuting ideálne. Mám to čipnuté, do práce 25 km v režime STD/ECO mi to trvá cca. 45-50 min, z práce v režime +ECO do 60 min. Na jedno nabitie s rezervou. Ale stojí to trošku viac.
Edit: To už ani do-dr-bať neprejde tunajšou kontrolou "politickej korektnosti"? Choďte do riti!