Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Od zajtra by som mal mať kombináciu Ali platničiek aj kotúčov na oboch kolesách. Mal som to pre istotu najprv len nás zadnom kolese. Dôležitý test bol zjazd zo starohorského hrebeňa po žltej na Baláže, žiadny problém sa neobjavil.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 08:48:56
00
POZOR !! ak sú tie červené doštičky od výrobcu SOOCENT tak je to to najlepšie s čím som brzdil. Sú lepšie ako origínal a ako BBB. Brzdy mám formula, ale ja som len hobby jazdec možno preto mi to stačí.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 08:50:26
00
Trochu úsmevné keď si niekto kúpi bajk Specialized a potom sa snaží ušetriť na čínskych komponentoch :)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 08:55:48
010
Bral som 2 rozne druhy od roznych predajcov. Vsetko drahsie metalicke (4-5Euro kus - stale 1/3 cena voci najlacnejsim ponukam na SK (brzdy su Shm. Zee). Jedny su urcite Soocent.
Druhy balicek este nedorazil. Potestujem a potom dam referencie a aj link na ali.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:03:29
00
Niekde sa ušetriť musí. :) A je rozdiel 13€ a 50€ za kotuč. Zase nie všetko je zlá čína. Záleží na výstupnej kontrole. Čo všetko sa vyrába v Číne a nosíte to a ani neviete.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:04:36
00
Usmevne je, ked cinsky kotuc vydrzi 4x tolko, ako Shimano za 1/4 ceny :) .. a to je cela pointa cinskych veci, pri cene a vydrzi niektorych "znackovych" spotrebnych komponentov su aj dnesne drahe ramy lacne, ak sa spravi maly prepocet ceny pri vacsom najazde km. O tom, ze si clovek vyberie farebne a dizajnove variacie namiesto jedneho nevkusneho kotuca ani nehovorim. /ps: a ze niektore technologie, ktore Cinan robi uz dlho, k Shimanu este nedorazilo, tak ani nespominam/
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:05:34
08
arrow_leftKristina napísala:
Trochu úsmevné keď si niekto kúpi bajk Specialized a potom sa snaží ušetriť na čínskych komponentoch :)

Usmevné to može byť ak to plní tu istu funkciu a mám to oskušane tak nechapem co z tým má značka bajku Specialized :)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:07:42
07
arrow_leftlto napísal:
Usmevne je, ked cinsky kotuc vydrzi 4x tolko, ako Shimano za 1/4 ceny :) .. a to je cela pointa cinskych veci, pri cene a vydrzi niektorych "znackovych" spotrebnych komponentov su aj dnesne drahe ramy lacne, ak sa spravi maly prepocet ceny pri vacsom najazde km. O tom, ze si clovek vyberie farebne a dizajnove variacie namiesto jedneho nevkusneho kotuca ani nehovorim. /ps: a ze niektore technologie, ktore Cinan robi uz dlho, k Shimanu este nedorazilo, tak ani nespominam/

Velmi múdro napísané :) tak to neako beriem aj ja:)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:09:26
00
arrow_leftfofo050 napísal:
Niekde sa ušetriť musí. :)

Pri drobnostiach to setrenie vidim hlavne v nakladoch distribucneho retazca. Je mi jasne, ze pokial to niekto dovezie oficialne a predava oficialnym "standardnym" kanalom (zaruka, testy, .... ) tak cena bude na SK naozaj nasobna. Ale nevidim dovod, preco nevyuzit alternativny kanal.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:13:45
00
A vam tie cinske kotuce necinkaju, moj muz ho cal dole po 3 tyzdnoch, nedalo sa to pocuvat. Uplne bol vyhrkany v tych nitoch :D
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:22:11
00
Silva nehrkaju akurat zo začiatku cca 600km sa spraval ako ABS :) potom to prešlo a je ok všetko zrejme neaká nepresnosť. No spravil mi to iba jeden kus zo 4roch :) ostatné ok.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:25:19
00
Zlate centerline, dalsi hrkaci uz skusat nebudeme :)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:45:10
00
arrow_leftlto napísal:
Usmevne je, ked cinsky kotuc vydrzi 4x tolko, ako Shimano za 1/4 ceny :) .. a to je cela pointa cinskych veci,

Plášť za cca 15Eur má väčší nájazd a teda vydrží viac ako 40Eur plášť so špeciálnou zmesou a oveľa tenšími a poddajnejšími bokmi. Ten 15EUrový plášť je trvdý ako skala a po ročnom nájazde vôbec nevykazuje známky opotrebenia (a samozrejme keď je trocha vlhko ani nepodržia :)). Znamená to, že by som mala jazdiť tieto 15Eur plášte, alebo plášť je predsa spotrebák a navyše vydržia viac a sú pevnejšie ako nejaké predražené 40 - 50 Eur plášte?
Niekto si kúpi značkový bajk a je ochotný zaplatiť o XX Eur viac za logo na ráme. To však chápem. Nezaplatil iba za logo na ráme, ale za špičkový a otestovaný produkt so skvelým servisom od distributéra zančky. Ale potom už nie je ochotný platiť za kvalitné originálne diely :) Nejako mi tá pointa uniká ;)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:47:32
09
uniká Ti hlavne to, že aj (niektoré) neznačkové diely môžu byť rovnako kvalitné, ako značkové...
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:49:46
06
dolezite je tam to slovo "môžu" ;)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:55:05
00
keyboard_arrow_up