Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A naopak značkové nemusia ;). Skúsim a spravím si názor. Vyjde ma to lacnejšie ako každú sezónu meniť kotúče, čo mi vydržia 2500 km.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:56:26
04
bedo Ale to ja predsa nerozporujem. Budeš však jazdiť v značkovej (čítaj otestovanej prilbe), alebo ušetríš 30 Eur a budeš veriť, že tá "neznačková" bola nejako testovaná a že prípadný náraz prežiješ bez trvalých následkov? Pointa je v tom, že tie veci ktoré kupujete z Číny sú vlastne testované na vás :)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:57:53
00
arrow_leftbedo napísal:
uniká Ti hlavne to, že aj (niektoré) neznačkové diely môžu byť rovnako kvalitné, ako značkové...

Nemôžu ... Kristina nerieš , ja som už prestal ...
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:58:04
00
Ak pohľadáte v domácej knižnici, možno nájdete Hayleyho román Kolesá. Je tam pamätná scéna, ako Amerikánci analyzujú nejaké japonské auto (upozorňujem, že v tom čase sa Západ pozeral na Japonsko s podobným dešpektom, ako dnes na Čínu) a idú sa popukať od smiechu. Netrvalo dlho a japonským autám sa už nikto nesmial...
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 09:59:14
00
Ešte teda aby som uviedla na pravú mieru. Je mi to osobne jedno. Keď pominiem podporu šedej ekonomiky a čínsky komunizmus :) Vlastne som rada ak niekto otestuje niečo nevyskúšané na sebe (zdravie máme len jedno). Bola by som rada ak by niekto nepísal potom iba ódy aké je to super lacné a ako mu to stačí. Ale fakt by som ocenila aj odvahu napísať, keď sa to niekomu nevyplatí a ten "možno" rovnako kvalitný neznačkový produkt mu zlyhal. Príklad: (Michal prepáč, že som si vzala ako príklad teba) Michal jazdí Conti verziu sport race ako tubeless ready aj napriek tomu, že sme ho upozorňovali, že tie bočnice nie sú na to stavané a že za chvíľu ich poškodí. Písal, že mu fungujú parádne a zvládajú aj "rock gardens". Ale už sa nepochválil neskôr, že ich predsa len na boku poškodil a teda už pravdepodobne netesnia.
Ja som sa v nedávnej minulosti tiež nechala nalákať na lepšiu cenu. Vždy som používala "predražené" špice Sapim CX Ray. Pri jedných kolesách som sa nechala nahovoriť na ploché Pillar. Vraj je to presne to isté. Tvar aj pevnosť. Neboli lacné. Stály asi polovicu CX Ray. Nemali však ani polovičné vlastnosti. Po 2 týždňoch mi praskol špic pri jazde na obyčajnej zvážnici. Upozorňujem, že všetky kolesá mi vypletá človek s tenziometrom. Poučila som sa, otestovala som na sebe a nechala prepliesť na CX Ray čím som vlastne cenu výpletu ešte viac zdražila. Odvtedy mám zase s výpletmi kľud.
Edit: Titanový rám som si dala vyrobiť v Číne a mám na ňom čínske karbonové ráfky LB. Držia skvele.

Naposledy upravil Kristina dňa 06.10.2017 - 10:14:16, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:11:17
01
Pali65 ale v tom čase boli japonské autá naozaj na smiech :)
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:12:02
00
Skor značkové veci maju take marže , že ak kupime niečo z činy tak sa nam zda že to nemôže fungovať :D a ono to funguje
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:12:23
01
arrow_leftKristina napísala:
Plášť za cca 15Eur má väčší nájazd a teda vydrží viac ako 40Eur plášť so špeciálnou zmesou a oveľa tenšími a poddajnejšími bokmi. Ten 15EUrový plášť je trvdý ako skala a po ročnom nájazde vôbec nevykazuje známky opotrebenia (a samozrejme keď je trocha vlhko ani nepodržia :)). Znamená to, že by som mala jazdiť tieto 15Eur plášte, alebo plášť je predsa spotrebák a navyše vydržia viac a sú pevnejšie ako nejaké predražené 40 - 50 Eur plášte? Nejako mi tá pointa uniká ;)

Zrejme preto ti pointa unikla, lebo ja som pisal o dostickach, kotucoch a brzdeni. Nie o plastoch. Takze sa prosim vyjadri k tomu, o com pisem a nepis odveci bludy.
Takze znovu zopakujem .. ked cinsky kotuc za 10e vydrzi 4x tolko ako Shimano za 40e, platnicky za 4e vydrzia cca tolko co original za 20e, pricom celkovy brzdny ucinok je lepsi, ako Shimano komplet, tak je problem kde ? V Cine ?
Ja tu nepisem o smejdovych fejkov, ktore Cinan kuchti v stodole. Takych je dost a dost. Cinskych veci, ktore maju aj nejaku znacku je pomerne dost. Tajwansky karbon je svetova spicka uz 10 rokov. A pozri si postarku, chudaci co nemaju peniaze si musia kupovat uz cinske karbonove Santa Cruzy :D

Pointa celeho mojho prispevku je, ze nejaka "znacka" neznamena dnes uz nic, a jedine co dnes zavazi, je referencia.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:15:50
05
Pointa unikla tebe. Tu nejde o tie doštičky, alebo plášte. To boli iba ako príklady. Prečítaj si ešte raz čo som napísala. Pointa je v tom, že je to lacné lebo "guinea pigs" sú až zákazníci.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:37:57
01
Treba sa nato hlavne pozrieť takto a porovnávať porovnateľne. Porovnávať čínske doštičky za 5e s doštičkami za 5e zakúpene u nás (ak také sú), porovnávať kotúče za 10e z číny s kotúčami za 10e kupenými u nás , porovnať dres z číny za 10e s dresom kúpeným u nas za 10e. Vtedy dostaneš jasnú odpoveď čo sa ti viac oplatí a čo dostaneš za rovnaké peniaze.
Týmto nenarážam na žiadny predchádzajúci príspevok, len píšem ako to vidím ja.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:52:09
00
arrow_leftKristina napísala:
Pali65 ale v tom čase boli japonské autá naozaj na smiech :)

To je otázne, skôr si myslím, že Západ už vtedy podliehal vlastnému sebaklamu a sugescii. Dosť som o týchto východných kultúrach naštudoval a zistil som, že naše názory sú prešpikované predpojatosťou a fixnými ideami.

Ešte v roku 1905 porazili Japonci pri Cušime ruskú flotilu s loďami, ktoré kúpili od Britov a pancier na ne dodal Krupp, ale Pearl Harbor už bombardovali špičkovými lietadlami vyrobenými vo vlastných fabrikách a štartovali z lodí, ktoré postavili v japonských lodeniciach. Strojárstvo dostali na svetovú úroveň ani nie za štvrťstoročie.

Čím skôr prestaneme podceňovať technické schopnosti ázijských "tigrov", tým menej zlých prekvapení bude čakať naše hospodárstvo a kultúru všeobecne.

Triviálne výrobky ako sú kotúče a platničky už vo väčšine prípadov zvládli na úplne porovnateľnej úrovni.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 10:52:21
00
Mam skusenosti hlavne s elektronikou. Tam su 2 druhy. Kopie alebo nepodarky. Pri kopiach usetrili na vyvoji a nepodarky su tie, co nepresli vo velkych tovarnach vystupnou kontrolou a su ako odpad. Kopie su super. Obcas chyba dajaka ficurka, zvycajne o tom cinan informuje. Pri odpade to je horsie, kupujes macku vo vreci. Tak ci tak, pri cenach v EU sa mi to vrati aj ked z 10ks bude 8 nepouzitelnych.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 11:00:02
00
Ak by mal ali na konci .de tak by sa asi niečo zmenilo že...asi tu je problém :D
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 11:00:35
01
Kristina si mimo. Ide o dosticky, plaste, ....
Skusenost, co napisal lto aplikujes na uplne iny vyrobok (plaste). Svet nie je ciernobiely. Nieco sa oplati, nieco nie.
O poctivosti znackovych vyrobcov a testovani vyrobkov na zapade si netreba robit prehnane iluzie, peniaze hybu svetom.
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 11:04:24
03
Kazdu temu co otvorim,vsade flame na 3 strany :tmi:
Zobraziť komentár 06.10.2017 - 11:19:07
05
keyboard_arrow_up