chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Sainty brzdia vzdy a vsade, zatial 8200km bez jedineho problemu a nutnosti servisu.
Od sramu som očakával, že bude zaberať viac menej stále rovnako a teraz toto.
Niekto nejaké tipy, že čo s tým?
Brzdy majú cca 300km najazdených, takže úplne nové a na začiatku bolo všetko OK.
uvazujem na upgradeom zo svojich guide rs na shimano saint, magura mt5 alebo este ked tak shimano XT 4piston.
-dost casto porovnavavaju mt5ťky so saintami.
-ma to niekto odskusane na sebe. Keď tak ktore zobrat.
Brzdy potrebujem take aby zastavili 100kg zivej vahy bez toho aby som brzdil aj ocami a aby boli predvidatelne (guide rs su jedna katastrofa v tomto)
Ďakujem pekne
jednoznacne Saint, mam ich uz 7 rokov a musim skonstatovat ze je to absolutne overena a spolahliva brzda. Nemal som s nou ziadny problem, brzdi výbrone a za akychkolvek podmienok (Alpy, bikeparky, blato, sneh, dazd)
Ano, presne toto iste sa mi stalo na brzdach Formula. Piestiky boli zasvinene, a packa sa vracala tak do 3/4 drahy. Stacilo vysunut piestiky, vycistit a trosku maznut kvapalinou (plus rozhybat) a cuduj sa svete, odvtedu sa aj packa vracia do povodnej polohy. Netvrdim ze toto plati u vsetkych brzd, ale u brzd Formula taha piestiky spat aj pruzina v packe... howgh
uvazujem na upgradeom zo svojich guide rs na shimano saint, magura mt5 alebo este ked tak shimano XT 4piston.
-dost casto porovnavavaju mt5ťky so saintami.
-ma to niekto odskusane na sebe. Keď tak ktore zobrat.
Brzdy potrebujem take aby zastavili 100kg zivej vahy bez toho aby som brzdil aj ocami a aby boli predvidatelne (guide rs su jedna katastrofa v tomto)
Ďakujem pekne
Mas metalicke platnicky na Guide RS? Mal som Guide R a tie ma ubrzdili (mam podobnu vahu), akurat platnicky bolo treba vymenit. Menil som ich nedavno za XT so 4 piestami a tam nemam veru ziadny problem.
Vdaka za odpoved. Ano je to lacnejsi bajk a jedina vec, ktora mi na nom vadi, su slabsie brzdy a rychlo sa pri zjazde zahrievaju, preto by som chcel skocit rovno na 203ky, kedze cenovy rozdiel medzi 180 a 203 je minimalny ...
Ozaj, odvzdusnenie (vymena kvapaliny?) by tiez nemuselo byt na skodu, hlavne ak si mozno uz brzdovu kvapalinu trosku povaril.
https://www.bike24.com/p2313635.html?menu=1000,1868,1890,1896,1897
https://www.bike24.com/p2146750.html?menu=1000,1868,1890,1896,1897
https://www.bike24.com/p2179757.html?menu=1000,1868,1890,1896,1897
a k tomu metalicke platnicky ako uz niekto vyssie spominal. Ono sa to nemusi zdat, ale rozdiel moze byt/bude velmi vyrazny.
Skusenost mam smrt30 ako katastrofa,smrt64 hodne lepsie a tie som nahradil Magura MDR-C a dalej nepotrebujem riesit vyhovuju.Co sa platniciek týka vpredu resin a vzadu sinter metal.