Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Shigury, o ktorých sa všelikde píše, nevznikli len tak. Btw, sám som nikdy Magury nemal.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 15:23:49
00
ddemo tiez mi preslo x kusov tych magur cez ruky - ak su nove bez problemov funguju. horsie je to po nejakej dobe. Zvycajne mi pridu na odvzdusnovanie lebo niektore bikeshopy to nechcu/nevedia robit. Ked si po roku porovnam paku mt7 vs XT tak mt7 je ako hrackarska s vaklom aj v samotnom cape packy. K tej spolahlivosti spomeniem skusenost z bikeparku. Cely den tomu nakladas a odrazu paka ide na prazdno. uvarene tesnenie v pake - nove nezozenies, zozenies tak telo paky za 80e alebo celu mt7 packu za 120e. Za tu cenu mas dve XT paky ktore nikoho v mojom okoli zatial nesklamali a to jazdia aj zjazd. Za to s Magurou za 4r co ich vlastnim a jazdim su v okoli podobne skusenosti ako moje, plus k tomu castejsie odvzdusnovanie. Prvy rok som tie brzdy chvalil ake su to kotvy. Su aj na dalej, ale treba im castejsi servis ako pri shimane. Co ludia, ktori si neservisuju bike doma nechcu. imho ked chce niekto bezudrzbove brzdy tak nech berie shimno, ak kotvy tak magury. Ak chce kompromis medzi tym tak shigura. dalsie znacky su na dlhsiu debatu. BTW piestik s tesnenim sa da zohnat za par eur z ciny ale to uz nie sme pri origo dieloch.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 15:25:53
04
...tak je pravda ze cena packy Magura je doost vysoko nadsadena.. a z toho co pises mi nejako vychadza ze asi na poriadne nakladacky v bike parku a downhile nie su vhodne... resp ak na taketo tazka nasadanie tak potom Shigury...
uvarit tesnenie v pake... ? To ako tolko behat s piestikom hore dole az sa zahreje a povoli plast okolo?? Pytam sa len preto lebo este som sa s tymyo nestretol.
Uvarit tesnenie v strmeni je pochopitelne, kedze hned vedla su horuce platnicky... ale v packe?
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 15:33:12
00
https://photos.app.goo.gl/SVAnd7R8Ff8hdCkV9
Môžeš si všimnúť ako je obruseny piestik. Tam kde je viac tak tam aj tesnenie odišlo. Mam dojem, že páka ma jemne ovalnu dieru na piestik a v bikeparku sa piestik vďaka teplu roztiahol. Potom odišlo na najužšom a najslabšom mieste. Alebo ma niekto iné vysvetlenie pre to ?
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 15:56:18
10
ddemo: no ved olej sa zohreje od trenia, mne sa raz stalo na SRAM Guide, ze sa zahriala dotka tak, ze hadica, ktora normalne je tvrda a tazko ju ohnut bola makka ako medovy motuzik.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 16:31:46
00
Skôr by som povedal, že sa to zohrialo od kotúča cez platne a piestiky - vedením tepla. Oleja je v systéme veľmi málo.....Na príjemnom 15-20 minútovom klesaní o 1000vm to nejaké to teplo odovzdá. Nehovoriac o ľuďoch na ťažkých éčkach, ktorí idú z CHPS dolu rýchlosťou 25km/h v kuse na stlačenej brzde - jemne, ale v kuse...dolu fialové kotúče na vyhodenie.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 16:43:01
00
mne magura mt7 prvy krat zlyhala asi na 5. vyjazde po 200 metroch mierneho zjazdu,ziadne prehriatie nic,nova brzda a zadna paka az ku gripom takmer bez brzdneho ucinku,potom to zopakovala este par krat a spravil som Shigury,brat mal troje MT5 a ziadny problem s pakami alebo vecnym suchanim
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 16:59:35
00
maguru som nikdy nemal. ale ked som menil shimano paky za hope, tak mi shimana pripadali ako hrackarske pre babiky :-)
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 17:51:43
00
branomelis: tak cez olej to prejde, ale realne neviem ci sa to vie nejak vyznamne zahriat az pri packe, asi nie. Neviem. Chcelo by to investigativu so senzormi :D
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 18:00:36
01
Dobrý deň, prosím vás, tí, ktorí máte skúsenosti s brzdami Magura.

Mám model MT5 na street trialovom bicykli s jednodielnymi doštičkami, ktoré sú v strmeni uchytené iba pomocou magnetov. Pri každom zabrzdení sa doštičky posunú dopredu a cvaknú.

Rád by som vedel, či je to problém a či by sa to dalo odstrániť výmenou za dvojdielne doštičky.

Ďakujem.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 21:24:29
00
A necvakne uvoľnený kotúč?
Zobraziť komentár 10.02.2025 - 04:06:56
00
Myslím si že, tým to nebude lebo kotúč som dotiahol na predpísaný moment a skrutky sú zaistené lepidlom. Keď stlačím brzdu a posuniem bicykel dopredu tak je vidieť ako sa platničky posúvajú v strmeni.
Zobraziť komentár 10.02.2025 - 07:10:44
00
Použil si skrutky na zaistenie platniciek na mieste? Pri nedeľných niesu ale pri delenych ich treba.
Zobraziť komentár 10.02.2025 - 07:13:47
00
Platničky som ešte nemenil takže tam sú ešte tie nedelené ktoré, niesú zaistené skrutkami. Ale asi kúpim delené zo skrutkami a snáď to bude lepšie.
Zobraziť komentár 10.02.2025 - 07:18:55
00
Tie skrutky to neriešia, tie sú len proti vypadnutiu
Zobraziť komentár 10.02.2025 - 08:06:51
00
keyboard_arrow_up