Az na tbk enduro preteky som mal na HT-cku celorocne bez insertov kombo ardent/dissector v 2.4" pripadne este minion SS dozadu ale skusal som i assegai dopredu. A daval som na tom vsetko mozne, asfaltovy pumptrack, MK traily (vsetky i tie kameniste), hrebenovky, bikepackingy i v Alpach, plno asfaltu a sotoliny ale i bikefest v kalnici kde som siel z BA na biku, odjazdil trening a pretek na enduro, "trening" a jednu :-( meranu jazdu na dual pumptracku, a potom bikom zase naspat. Vahovo spolu s bikom budeme na tom asi rovnako.
14.03.2025 - 10:30:27
00
áno 3800km, zadný je zošúchaný už ale predný má ešte dost dezenu, ja to hľadám primárne na predné koleso, tak aby prezil aj nejaké šúchance od ostrejších kamenov, korenov, lebo toto WTBčko čo mám prezilo tolko vecí, ze som uz myslel ze to musí byt prerezané ked som o niečo zadrel, celý je dodrapaný z bokov ale bez defektu. takže ten prvý vs druhý označenie Performance Adix alebo Super Ground je označenie odolnosti plášťa? Hej pozeral som Aj rekon, celkovo je toho veľa na výber potom sa človek nevie rozhodnúť :D

a-biker a ten assegai sa ti pozdával lebo ten som pozerál tiež
14.03.2025 - 10:32:23
00
Môj zadný Nobby nic superground po cca 5000km eštelen teraz stráca viditeľné drážky na stredových štuploch. Predný úplne v pohode. Sa až čudujem tej výdrži 😀
14.03.2025 - 10:49:49
00
oo takže niekto má presne ten čo pozerám, podrží aj v suchu/ prachu na trailoch v zákrutách? resp. je velký rozdiel oproti tomu Performance? či iba v tej zosilenej bočnici?
14.03.2025 - 10:55:45
00
Ten lacny nobby nic bude performance line, cize zakladny plast vhodny tak dozadu. Drahsia verzia ma uz inu zmes. Schwalbe ma viac druhov zmesi, na nobby nic konkretne 2 - modru speedgrip a oranzovu soft. Ak chces rychlost/odvalovanie tak samozrejme ides do modrej vpredu.
Aku kombinaciu zvolit je na tvojich preferenciach/skille a rychlosti. Tiez jazdim max TBK1-3 a Blue trail. Na zimu som dal na obe kolesa Nobby Nic addixspeed. Na 'leto' planujem skusit wicked will dozadu.

Problem je ze na mtbikeri maju to maju dost pomylene. Kody plastov su casto stare a obrazky nesedia. Cize treba citat a hladat.
Napriklad tento plast nema speedgrip i ked obrazok jasne ukazuje modru farbu. (hlasil som nezrovnalosti X krat, k zmene nedoslo)
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/schwalbe-nobby-nic-29x240-performance-addix-e-50-plast-kevlar-skinwall-p174939.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
14.03.2025 - 11:16:44
01
A tak čo, keď si niekde nie som istý popisom, tak nájdem kúpim inde predsa. 🤷‍♂️ Myslím, že škodu si robí predajca sám, že nevenuje dostatok času tomu, aby dal správne údaje k výrobku, až zákazník vie, čo to teda ide kúpiť. Samozrejme,ak je to to, čo naozaj on aj chce.Mne sa už stalo viac krát v rôznych e-shopoch, nejako nesedel popis a na otázku som odpoveď nedostal. Tak aj keď cena vyzerala fajn, kúpil som inde, aj keď trochu drahšie, no prišlo to čo som chcel. Posledné po čom túžim, riešiť posielanie nazad atď. A preto ak niekde je fakt dobrá komunikácia a som spokojný s nákupom, pozerám čo tam majú za aký peniaz a objednám zas, ak peňaženka dovolí, skákať môžem len do výšky platu😎🤷‍♂️
14.03.2025 - 11:27:59
01
arrow_leftmichalkkk1313 napísal:
áno 3800km, zadný je zošúchaný už ale predný má ešte dost dezenu, ja to hľadám primárne na predné koleso, tak aby prezil aj nejaké šúchance od ostrejších kamenov, korenov, lebo toto WTBčko čo mám prezilo tolko vecí, ze som uz myslel ze to musí byt prerezané ked som o niečo zadrel, celý je dodrapaný z bokov ale bez defektu. takže ten prvý vs druhý označenie Performance Adix alebo Super Ground je označenie odolnosti plášťa? Hej pozeral som Aj rekon, celkovo je toho veľa na výber potom sa človek nevie rozhodnúť :D

a-biker a ten assegai sa ti pozdával lebo ten som pozerál tiež

Ked to má byť na ten Areon - teda plnotučný ebike zober kombo DHR 2,4 WT a Assegai 2,5 a uplne v pohode základnú DC zme,s ked jazdíš veľa aj na suchu, šotolinkách a asfalte... . Máš výborný grip brzdenie aj klopenie a v blate celkom O.K a aj na prachu a strku. Trochu lepšie sa gúľa DHF na predku ako Assegai ale ak neklopíš bude ti spočiatku ustreľovať kým si zvykneš ako to položiť, je to také no divné spočiatku sa vyplašíš... Na Dissectore rýchlo obtrháš bočné štuple - na 3 jazde (ja mám 96kg a na ebiku som to normalne na pár jazdách natrhol a už to nedržalo pri klopení - pri DHR a DHF s tým problém nemám). Ak riešiš ale veľmi dlhe trasy, máš natesno dojazdy a nerúbeš si to extrémne do zákrut išiel by som do Nobby Nic modrý dozadu a oranžový Nobby Nic 2,4 dopredu - toto kombo sa gúľa ako besné a pomerne dobre drží stále aj v prachu aj v blate. Do kopca na niektorých povrchoch na ebiku dokonca ide lepšie lepšie ten Nobby Nic ako DHR podľa mňa. Vozím to takto na normálnom bio trail biku. Ak chceš jazdiť agresívne dole kopcom a nevadí ti občasne driftujúci zadok tak oranžová MM dopredu a modrý NN dozadu je tiež dobrý kompromis medzi dojazdom a stále dobrým gúľaním. Takto to vozím na na bio Endurku a ešte stále sa to dá šlapať do kopca aj bez motora. Záleží čo od toho chceš :-)
14.03.2025 - 13:26:45
03
K tým Nobby Nicom: mám tie isté, čo peniakfoto, teda vzadu modrý superground 29x2.4" a vpredu oranžový superground 29x2.4". Na normálne prírodné traily super, pekne to drží aj pri klopení, do blata to už nie je pravé orechové. Valivý odpor je prekvapivo nízky, na to aké to má štuple a ako som spomínal, tak aj výdrž je pre mňa prekvapenie (v dobrom). V poriadne strmom teréne (-30 a viac %) to ale nebrzdí najlepšie, tam už by ten assegai a DHRII boli niekde inde. Na bezdušiach zatiaľ len jeden defekt, kedy som prerazil na ostrom kameni (knot zachránil, jazdím ďalej). Tlak s mliekom držia absolútne famózne (možno to je aj vďaka použitiu newmen pásky) - minimálna strata aj po pár týždňoch. Akurát po nejakej dobe sa vytvorili po takmer celej ploche mokré mastné fľaky z tmelu vo vnútri. Ale stále platí, že tlak drží perfektne.
14.03.2025 - 14:39:34
01
michalkkk1313 Assegai bol na mna az zbytocne moc agresivny na Karpaty na bezne rychle univerzalne jazdenie.
14.03.2025 - 14:47:04
03
arrow_leftKinDo napísal:
ako tasku na rameno (akurat krizom cez telo) som ho mal zaveseny, ked som musel vkladat dusu :)

Skvela rada, hlavne ked je ten insert cely zaxraty od tmelu a ty mas na sebe 100 eurovy dres :tmi:
14.03.2025 - 14:55:03
00
Vsak ho netreba na seba davat , hned po vybrati. Kym das dusu a nafukas, tak je tmel suchy.
14.03.2025 - 15:10:41
02
Dobre díkes za rady, pôjdem do toho Nobby Nic Superground
Našiel som aj takéto vysvetlenia čo znamenajú tie označenia, možno sa to niekomu hodí pri výbere.

Prílohy:

Komentár súboru: Vysvetlenie 1
Bez názvu1.png
Bez názvu1.png 81.15 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Vysvetlenie 2
Bez názvu2.png
Bez názvu2.png 54.22 KiB thumb_up0thumb_down

14.03.2025 - 16:48:24
00
Ahojte,
Chcem sa spýtať na kombináciu

V predu wolfpact trail 29/2.4 a v zadu wolfpact cross alebo race rovnaká veľkosť

Jazdím všetko,od asfaltu,sotoliny,zvaznice ale aj nejaké traily,nie som technik,čiže Max TBK2 a podobne traily ,kto pozná... sú pre mňa zatiaľ Max...,čiže potrebujem aj dačo rýchlo,ale keď pôjdem na trail,aby ma to aj podržalo,keďže techniku zatiaľ extra nemám
16.03.2025 - 19:37:36
00
Dobre to bude, aj lahke...
16.03.2025 - 19:42:55
01
No a aká kombinácia teda?

Trail v predu a cross v zadu,ale cross/cross,alebo cross/race?
16.03.2025 - 20:41:17
00
keyboard_arrow_up