Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Žiaľ nemýliš sa Zdendo70, druhýkrát už išli lepšie 😉
Zobraziť komentár 27.08.2025 - 20:27:20
01
Slavo_M dakujem :) to su teda riadne balony... mohlo by to jazdit ako to bavlnke.

Ja som v podstate spokojny so Specialized plastami, co mam od nova na biku, ale uz maju 2500km tak sa obzeram co bude dalsie. Pirelli su mi take najsympatickejsie, ale teda odradza ma ze vo vsetkych testoch valiveho odporu vychadzaju uplne katastrofalne. Preto este uvazujem aj nad Schwalbe Rick XC, lebo tie zas naopak v kazdom teste vychadzaju super, akurat su strasne tazke.
Som zvedavy co povies na jazdne vlastnosti...
Zobraziť komentár 27.08.2025 - 22:50:00
00
lubo_j daj tam dubnitaly, to je jedine porovnanie ktore ma zaujima momentalne 😀
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 06:43:39
01
Continental su skarede a nesympaticke :D
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 07:54:44
00
arrow_leftlubo_j napísal:
Slavo_M dakujem :) to su teda riadne balony... mohlo by to jazdit ako to bavlnke.

Ja som v podstate spokojny so Specialized plastami, co mam od nova na biku, ale uz maju 2500km tak sa obzeram co bude dalsie. Pirelli su mi take najsympatickejsie, ale teda odradza ma ze vo vsetkych testoch valiveho odporu vychadzaju uplne katastrofalne. Preto este uvazujem aj nad Schwalbe Rick XC, lebo tie zas naopak v kazdom teste vychadzaju super, akurat su strasne tazke.
Som zvedavy co povies na jazdne vlastnosti...

Nuž prvá jazda za mnou a pocity sú rozpačité. Pri hmotnosti jazdnej súpravy 97 kg som dal predok na 1,2 a zadok 1,4 bar. Testovací jazdec bol v dobrej kondícii, terén, slovami Winnetoua “suchý, jak pochva staré ženy”.

Predtým som mal nahodene šajby Ray/Ralph s identickými tlakmi, takže porovnávam s nimi. Je pravda že už to boli semi-slicky, takže to možno treba brať s rezervou. Hore kopcom trápená, čas pomalší o minútu (Limbach - Zlatá studnička cez Krkavec pre znalých MK), watáž identická, zo Zlatej na Medvedie to celkom išlo a potom zjazd dolu Medvedím. Zjazd na parádu, to bočné vedenie je ppč.

Skúsim sa pohrať s tlakmi nabudúce. V porovnaní s predošlou verziou XC RC je to v stúpaní identické, v zjazde je viac istoty.
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 15:51:27
00
Diky Slavo_M... no podla mna mas nizke tlaky na taku hmotnost sustavy. Ja mam hmotnost sustavy 93-94 a stare XC RC som fukal 1,35 / 1,45. Ked som nafukal menej tak uz bolo citit ze bocnicu zuje a bicykel "plava" pri agresivnejsej jazde. Ale valivy odpor by to nemalo zasadne ovplyvnit.
Pri starych XC RC som mal tiez pocit, ze chvilu trvalo kym sa "rozjazdia", povolia bocnice a zoderu tie chlpy a potom sa rozbehnu. Co by aj vysvetlovalo tie biedne vysledky v testoch, ak testuju nove plaste "z krabice". Ale medzi najlepsimi amatermi v nasich koncinach su to najpopularnejsie plaste, takze pomale asi nebudu.

Ale inak tiez som kedysi davno zvykol jazdit Ray/Ralph Snakeskin kym este vazili 620g to sa mi zdalo najrychlejsie combo, akurat som maval vela defektov. Tieto nove Super Ground/Race som neskusal lebo ma odradzal nizky objem a vysoka hmotnost. Ale ten Rick XC ma celkom laka.
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 17:12:09
00
Práveže by som zvolil ešte nižšie tlaky. V zjazde to bolo stabilné, ale terén pri stúpaní to dobre nekopírovalo, na skalnatých prejazdoch predok odskakoval. Je to 62 mm balón, na dotyk pri 1,2 baru to bolo dost tvrdé.

Ale fúzy to má jak Fatima z Lúrd pod nosom :)

Na šajbách som nemal defekt celú sezónu, len už teraz začala zadná flakovať tak pôjdu žene. Ten Rick by mohol byť okej
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 17:23:56
00
Ohol zastrihavacom na vlasy :D ja som to urobil, ked som daval nove tyzden pred pretekmi a nestihlo by to opadnut
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 17:42:08
00
:) :) až taký kajnšmetke nie som, oni sa poddajú
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 17:45:34
00
Hailey Batten z Specialized Factory Racing ma trening pred svetakom na Schwalbe Rocket Ron ? co neveria Fast Trakom?
(ale asi len nieco testuju, lebo Blevins ma fotky aj na Fast Traku aj Rocket Ron)
Kazdopadne sa cudujem ze to zavesia na instagram
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 19:25:04
00
Mavam na wolfpackoch vpredu, co maju 62 mm, tlak od 1 do cca 1.15... 1.2 je uz vela...
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 19:59:10
00
Aj s insertami predpokladam.
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 20:12:36
00
Ja? Nepouzivam... :D
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 20:22:13
00
Na zimu zvyknem davat Wolfpack Cross/Race a fukam tiez 1,3/1,4 pri mojej hmotnosti okolo 82 a 11kg biku. Menej uz proste zuje bocnice alebo chytam rafiky na rockgardenoch. Profici fukaju relativne k hmotnosti ovela viac. 1,1 fukaju 50 kilove baby. Jasne ze je to pohodlne, lebo plast je makky a niekomu to mozno na pohodovu jazdu vyhovuje viac. Ale pri len trochu rychlejsej jazde to uz proste trochu plava...
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 20:33:57
01
Obcas je to plavanie citit... hlavne ked je to fakt cca 1 bar.. Samozrejme na klopky to nieje, to treba aspon 1.3... :)
Aby som nezabudol, mam aj s bikom necelu stovku kg :)
Zobraziť komentár 28.08.2025 - 22:36:54
00
keyboard_arrow_up