Tak niečo k RQ. Keď už ste ma vypátrali.

Základ je aby bol verzia s Black chili zmesou. Tie bez nej sa opotrebúvajú rýchlejšie a derie sa tak kúsok drolivo, navyše aj horšie držia v teréne. BC sa dá rozoznať podľa toho, že sú "handmade in Germany". Osobne som jazdil(m) 2,2" UST a 2,4" BC. Obe verzie tak okolo 900g akurát tá 2,4" je poriadný balón a to nielen v šírke ale aj výške plášta. Čo sa týka dezénu lepší som ešte nejazdil.
Podhustenie pri tomto plášti nie je až tak nutné, keďže má veľký objem žehlí slušne aj pri vyššom tlaku. Pre 2,2" to bude možno kúsok horšie, tam som jazdil len UST verziu ktorá bola pomerne hrubá a ťažká. Takže nemôžem posúdiť.
Nevýhodou však je, dosť vysoká hmotnosť. No ak nevadí, tak nie je o čom. Ja momentálne zvažujem 2,4" Mountain King II Protection. Ktorý má cca 700g a Protection je vlastne niečo ako tubeless ready. Takže nebude treba až toľko mlieka ako pri neUST plášti. RQ vo verzií protection som ešte nikde nenašiel a UST verzie majú cca 850-900 (2,2") a 1100-1150 (2,4") čo je podľa mňa už moc.
Podľa toho čo som pozeral, tak MK II je vo verzií 2,4" o niečo málo väčší ako RQ 2,2".