Takže mám čerstvú skúsenosť s Conti Baron-mi 2.3 (
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-der-baron-apex-26x230-mtb-plast-kevlar.html) a som fakt prekvapený. Pneu síce nie je ako taká určená do suchého prostredia, hlavne s tou Black Chilli zmesou, a bolo to cítiť hore Koziarkou na suchom prašnom povrchu, aj na asfalte, že to nie je jeho káva, a na pár suchých koreňoch prešmykol. Akonáhle však bol povrch mäkký, mokrý alebo vlhký, začalo to lepiť. Rovnako do výšlapov s podmočeným podkladom zaberal ako drak, doslova to bolo cítiť, že drží. Navyše kamarát šiel predo mnou so Specialized Purgatory na zadnom a tam kde on prešmykol, tak ja som bez problémov prešiel.
Skúšali sme priľnavosť aj v blate a vlhkom podklade, a rozdiel bol vidieť v trakcii.
Zostávajú teda na bajku ešte 2 týždne, pokiaľ sa neumúdri počasie a nebude sucho a prašno, aby som ich pretestoval, či má prípadne zmysel aj ich celoročné použitie.
Na asfalte je cítiť väčší odpor, väčší ako som cítil napr. na Schwalbe Hans Dampfoch, hlukom sú na tom asi rovnako, sú to tiež veľké štuple. Rozmerovo užšie ako Hans Dampfy, ale veď sú to 2.3, no zatiaľ postačujú na bežné trailové jazdenie. Váha príjemných 750g.
EDIT: ešte pridám info, že som fúkal na dosť tvrdo - vpredu 2.5 vzadu 3 bary, moja váha so všetkým cca 88kg,
bajk 15kg.