Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ked sme pri teme ceny, ktore su dobre tubeless plaste za dobru cenu < 30e?
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 08:59:17
00
dobré čiže priemerné :) bude väčšina, si aspoň mohol napísať na aké jazdenie, do akých podmienok...
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 09:36:13
00
Po velmi negativnej skusenosti s Continental Protection (nakoniec ho asi budem vozit s dusou, alebo este predtym skusim iny tmel, mozno mu vadi ten klasicky) som sa dostal aj tubeless ready Maxxis. Sice boky tiez relativne tenke (v porovnani s mojimi oblubenymi USTckami), ale zjavne je tam guma, lebo po nahodeni a 3 dnoch drzi stale tlak (protection mi sfukoval pocas vyjazdu :lol:) .. a to tam mam len klasicky tmelu len na zatesnenie patiek. Konkretne zatial Ardent Race (volodaj - necitat :D, ale mne sa ten dezen zda docela drsny :lol:) .. predtym som este skusal Rocket Ron ten, co sa predaval pred novym Addix verziou, aj novu Addix a oba typy plastov (ako som bol prekvapeny) maju celkom fajn bocnicu (nie papier, aj ked nie UST) su gumenne a tlak drzia. Zmaknu po mozno 2-3 tyzdnoch, co je ok. Ale cena je fak vysoka. Maxxis napodiv ma povacsine vyrzne lacnejsie tie plaste.
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 09:59:13
00
imro1 Neslo o konkretny typ ale znacku/radu. Napr. Schalbe su TLR dost drahe, Conti protection tiez. Maxxiss sa javi za celkom fajn cenu.
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 10:27:14
00
Ja jazdim Maxxis bezduse, uplna spokojnost. Na novom bajku som mal od nova Continental v ProTection verzii a po 2 vyjazdoch som ich menil za Maxxis HR2. Aj ceny maju priaznive, 27,5x2,3 vo verzii EXO TR som kupoval z tunajsieho shopu po 25€.
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 10:29:49
03
arrow_leftDano5 napísal:
áno,je to starý Passat 3B5 r.v.1998 :lol: plášte sú 195/65R15 H ,kupoval som ich síce už pred 2 rokmi,ale cena je stále podobná,napr:
http://www.gumy.eu/produkt/pneupreosobnevozidla/continental/premiumcontact+5/195/65R15++91H/letnepneumatiky/?id=19565R15HPR5
je to ozaj nepomer za plášť na bike zaplatiť podobnú cenu a ešte sa doťahovať z reklamáciou

a preto .ebať cele sajzle :D nech sa spamataju....tiež odmietam dať za plašť viac ako 30e, vydrží to 2500km ,
na aute mi to vydrží 20x tolko a dam za plašť 70e...
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 13:40:17
04
Asi to maju prepocitane nie na km, ale na sezony, to by celkom sedelo :D
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 14:10:11
00
palo14 Conti performance puregrip su tiez TLR a stoja okolo dvacky.
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 14:37:54
00
Čo sa vám nepáči? Čím väčší priemer, tým vyššia cena. Veď kto má na aute 29-ky? :)
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 15:48:49
01
arrow_leftpalo14 napísal:
imro1 Neslo o konkretny typ ale znacku/radu. Napr. Schalbe su TLR dost drahe, Conti protection tiez. Maxxiss sa javi za celkom fajn cenu.

Tak si si nakoniec odpovedal aj sám :) , Spomínaný Maxxis je v tej cene, teda v 2 zmesi, ale ja som mal len tie a nemal som problémy, ešte napr. aj Micheliny sú v pohode, aj keď napr. gripery mi sedel, ale viac do sucha. Teda myslím, že v každej značke si nájdeš plášť do tej ceny. Tiež mám na to rovnaký názor ako zihadlo 5 drahší plášť ako za 30 € som ešte nekupoval :). Iba Ibexy čo som mal na bajku stoja viac, ale tie som nekupoval samostatne :)
Zobraziť komentár 18.10.2017 - 17:17:26
00
Tak po dalsej plastovej seanse zopar postrehov:

- ten isty plast ako bezdusak je o 1mm uzsi ako s nasadenou dusou, odsledovane na viacerych plastoch , vysku som nemeral, zrejme sa s dusou nepatrne viac roztiahne do bokov
- dalsi maxxis nahodeny bez problemov, drzi tlak .. tieto maxxisy sa mi zacinaju pacit, maju gumu, nie su uplne papiere, drzia tlak .. jedine co je trochu nemile, ze su o nieco uzsie ako napr. continental pri tom istom rozmere. Napr. guma 61tka o 2mm uzsia, nez 60tka continental. Ale zda sa mi (musim este domerat), ze je mozno o 1mm vyssia. Skoda, ze maxxis nema ziaden plast, ktory ma dezen ako X-king alebo Rocket Ron, na ktory som navyknuty.
- maxxis ikon nie bezdusovy vyhrava cenu 5rocnice o najpapierovejsiu bocnicu .. ta sa tusim rozreze aj o travu :lol: .. ale behun je fajn
- zasadny rozdiel bezdusovych plastov a klasickych nie je len v tom, ze maju hrubsiu bocnicu, maju tensi behun, takze je lahsie ich prerazit a preto aj maju nizsi valivy odpor ( to nie je len vec duse) a lepsi grip pri nizsom tlaku
- uz viem, preco schwalbe rocket ron 2.25" nova addix verzia je tak lahka (asi tak 25g iba viac oproti starsej 2.1") .. stencili behun /ale musim pozriet ten starsi, mozno tomu tak bolo aj predtym, len som si nevsimol, pozeral som iba bocnicu/. Je uz asi rovnako hruby ako bocnica. Ten sa bude prerazat jedna radost a knot tomu nepomoze, nema sa o co chytit :lol: .. vyhoda je, ze stoji ludovych 50e .. zrejme rucne maluju tu ciaru
- continental protection musi nasat aspon 20-30g tmelu (po odpareni tekutiny), aby aspon ako tak drzal tlak. No .. bud odolnost , alebo drzanie tlaku, alebo potom zacat znovu robit normalne plaste a prestat odlahcovat
- znovu som si potvrdil, ze velkost v palcoch, si vyrobcovia bud cucaju z prsta, alebo oznacuje sirku dezenu a nie plasta. Jedine cislo, podla ktoreho sa da orientovat je to xx-yyy, ale ani na to sa neda spolahnut, pretoze bud variuje sirka podla hmotnosti, alebo objem a sirsi plast je vyssi, alebo neviem (rozdiel Ardent 2.2 a 2.4 je asi 2mm namiesto ocakavanych cca 4-5mm na sirku)
Zobraziť komentár 19.10.2017 - 09:32:41
02
Ten novy Rocket Ron Addix minimalne vo verzii Lite Skin je lahky len na papieri. Moj vazi 565g namiesto udavanych 490g co uz je rozdiel viac ako 15%. Takisto na R2 dali potom ako som sa stazoval fotku s vahou kde ma 552g, takze pochybujem ze maju nejaky na sklade co sa aspon priblizi tej udavanej vahe.
Zobraziť komentár 19.10.2017 - 10:53:05
00
Zabudol som napisat, ze ten co som skusal je Snakeskin (vaha sedi +/- 10g u 2.1" aj 2.25"), liteskin neviem.
Zobraziť komentár 19.10.2017 - 11:13:20
00
Ak sa niekomu zda Schwalbe zmes TrailStar pomalsia ako PaceStar, pri HansDampf je to pravda, pri 25psi ma TrailStar o cca. 17W vacsi valivy odpor viac ako PaceStar. Tu su merania. https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/compare/schwalbe-hans-dampf-pacestar-2017-vs-schwalbe-hans-dampf-trailstar-2017
Zobraziť komentár 20.10.2017 - 14:51:46
00
To je sialeny rozdiel. Ani zadarmo... Ale pre dolekopcovych to moze byt kvoli gripu zaujimave.
Zobraziť komentár 20.10.2017 - 15:34:20
00
keyboard_arrow_up