Tak po dalsej plastovej seanse zopar postrehov:
- ten isty
plast ako bezdusak je o 1mm uzsi ako s nasadenou dusou, odsledovane na viacerych plastoch , vysku som nemeral, zrejme sa s dusou nepatrne viac roztiahne do bokov
- dalsi maxxis nahodeny bez problemov, drzi tlak .. tieto maxxisy sa mi zacinaju pacit, maju gumu, nie su uplne papiere, drzia tlak .. jedine co je trochu nemile, ze su o nieco uzsie ako napr. continental pri tom istom rozmere. Napr. guma 61tka o 2mm uzsia, nez 60tka continental. Ale zda sa mi (musim este domerat), ze je mozno o 1mm vyssia. Skoda, ze maxxis nema ziaden plast, ktory ma dezen ako X-king alebo Rocket Ron, na ktory som navyknuty.
- maxxis ikon nie bezdusovy vyhrava cenu 5rocnice o najpapierovejsiu bocnicu .. ta sa tusim rozreze aj o travu

.. ale behun je fajn
- zasadny rozdiel bezdusovych plastov a klasickych nie je len v tom, ze maju hrubsiu bocnicu, maju tensi behun, takze je lahsie ich prerazit a preto aj maju nizsi valivy odpor ( to nie je len vec duse) a lepsi
grip pri nizsom tlaku
- uz viem, preco schwalbe rocket ron 2.25" nova addix verzia je tak lahka (asi tak 25g iba viac oproti starsej 2.1") .. stencili behun /ale musim pozriet ten starsi, mozno tomu tak bolo aj predtym, len som si nevsimol, pozeral som iba bocnicu/. Je uz asi rovnako hruby ako bocnica. Ten sa bude prerazat jedna radost a knot tomu nepomoze, nema sa o co chytit

.. vyhoda je, ze stoji ludovych 50e .. zrejme rucne maluju tu ciaru
- continental protection musi nasat aspon 20-30g tmelu (po odpareni tekutiny), aby aspon ako tak drzal tlak. No .. bud odolnost , alebo drzanie tlaku, alebo potom zacat znovu robit normalne
plaste a prestat odlahcovat
- znovu som si potvrdil, ze velkost v palcoch, si vyrobcovia bud cucaju z prsta, alebo oznacuje sirku dezenu a nie plasta. Jedine cislo, podla ktoreho sa da orientovat je to xx-yyy, ale ani na to sa neda spolahnut, pretoze bud variuje sirka podla hmotnosti, alebo objem a sirsi plast je vyssi, alebo neviem (rozdiel Ardent 2.2 a 2.4 je asi 2mm namiesto ocakavanych cca 4-5mm na sirku)