Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Lapjérko, a čo je horšie - ja gramárim AM fulla!
Totiž tam to má význam, rám je fajný základ, zatiaľ čo HT je nezachrániteľný :] keď som ho v zimnom obhoze (pôvodné kolesá) zavesil na váhu, ukázala 12,65 kg, na čo som len temne zavyl, "však to je horšie jak Zestyyy!"
Je tam, pravda, asi 600 g rezerva na kolesách a plášťoch. Ťažké komponenty neriešim, jedine ak padnú v boji.
Zobraziť komentár 28.03.2009 - 18:47:28
00
Ja sa zas držím zásady: najviac ušetríš na kolesách, teda ani nejde tak o gramy, no ľahšie kolesá = lepšia akcelerácia. Či má sedlo 150 alebo 300g už nejak neriešim. Jasné, keď posčítavaš 100g sem, 100g tam, máš zrazu kilo, to už áno, no ako študent si zas taký luxus dovoliť nemôžem :? .

Niekedy ma napadá, či už to nepreháňame s teóriou a nemali by sme viac jazdiť. :)

Navyše aj OT. hehe
Zobraziť komentár 28.03.2009 - 18:54:59
00
sedlo má byť vodorovne, pokiaľ nie je vážny dôvod, aby to bolo inak
ajsmen: Gobi mám aj ja, dobré sedlo, len trošku ťažké - na dlhé výjazdy je však výborné

ja ho mam asi o 1 cm dohora, nizsie uz nejde :(
Zobraziť komentár 29.03.2009 - 07:36:27
00
tak aby som neostal nič dlžný. K tomu shiveru. Váha 280g (také malé ťažítko, ale stále lahšie ako predošlé WTB). Tvar veľmi podobný a rozmery až zhodné so sedlom Specialized Avatar gel, ktoré jazdím k plnej spokojnosti. Prvé poznatky- napriek gélu sedlo nie je príliš mäkké a s pohodlím (po 15km!) som nemal problém. Viac zatiaľ povedať nemôžem.
Zobraziť komentár 29.03.2009 - 09:22:26
00
Ozivim to tu troska.. mozno sa to uz niekde riesilo mozno nie..
Stale sa mi zenie hlavou.. Rozmyslam nad kupou noveho sedla a nasiel som aj na pohlad dobre vyzerajuce (pohodlne) :wink: .. ale problem je to.. viem ze urcite bude lepsie tvrde sedadlo.. ale castejsie pocujem o problemoch s prostatou a tak sa bojim ist do plneho sedla.. ale zase ked sa pozriem napr. na profi cyklistiku.. ako pozeram tak pozeram.. jedno plne za druhym.. tak naco sa potom robia sedla s volnym kanalom?.. fakt som z toho troska mimo :lol: .. vravi sa o problemoch ale i tak vela ludi ma plne sedadla.. pomoze mi niekto vyriesit moju dilemu? :oops:
Zobraziť komentár 17.04.2009 - 18:44:09
00
no je to tým že 100 ľudí - 100 rití a každej riti sadne iné, čiže jediná cesta k osvieteniu je skúšať
a s profíkmi je to tak, že často musia používať to, čo dostanú, lebo to je zazmluvnené
príp. aj taká možnosť je, že výrobca sediel zoptimalizuje kopyto podľa nejakej "svojej hviezdy" a ak má hviezda nejaký anatomicky abnormálny prďák, tak to sedlo nesadne drvivej väčšine populácie
Zobraziť komentár 17.04.2009 - 19:04:25
00
So skusanim je to dost velky problem.. u nas maju v jednom obchode 3 v dalsom 2 sedadla.. a do tretieho obchodu som radsej niesiel :lol: .. ale pojdem.. a to su take sedadla ze ani na pohlad.. a uz vidim ako mi ich pozicaju na oskusanie :lol: .. no ale skusim.. a u nas.. maju iba jedno s tym kanalom.. ako daju sa objednat.. ale co s nim potom
Zobraziť komentár 17.04.2009 - 19:22:58
00
Hej, to je problém... ale predajcovia majú možnosť objednať si testing sety, viem, kde majú fi:zi'k, počul som aj o WTB, matt požičiava Pellsy... a skúšam sedlá okolitých kamošov, je pravda, že treba 1-2 výjazdy na zvyknutie a 1 celodenný, ale aspoň základná orientácia aby bola
Zobraziť komentár 17.04.2009 - 19:44:59
00
Poprosim o tip na predajcov, ktorí požičiavajú testovacie sedadla. Isako v Kosiciach vynechajte tam mi pre istotu zlozili telefon ze nemaju cas sa bavit o sedadlach :cry: hmmm Ja!No kde si mas tam nejakeho cudaka :roll:
Zobraziť komentár 05.05.2009 - 13:43:04
00
Selle Italia je naozaj špička, mám ho na cesťáku (180g), predtým som mala ten istý typ požičaný, ale 120g, podstatný však bol pre mňa tvar, tam, kde je sedlo najširšie, ho potrebujem po bokoch "skosené". Je parádne, tvrdé, skvele drží tvar, jazdím ho už asi rok, nenašla som pre seba nič ideálnejšie.

Na MTB mám Specialized, neviem, aký to je typ, bol originál s bajkom, model z 2007meho, tiež tvrdé a skosené po bokoch, sadlo super, nebolo treba meniť.
Zobraziť komentár 05.05.2009 - 14:49:43
00
Taktiez planujem vymenu terajsieho sedadla WTB Devo Team za nieco pohodlnejsie, vhodne na dlhe XC vyjazdy, z tohoto ma boli zadny naraznik aj ked pouzivam cyklogate s vlozkami, mam sa poobzerat po Selle Italia alebo Fizik? cena okolo 50 eur, mozno 60, planujem objednavku z UK, zatial mam vyhliadnute Fizik Aliante Gamma a Fizik Gobi
Zobraziť komentár 06.05.2009 - 22:18:21
00
No Gobi mám aj ja a na dlhé výjazdy je super. Ak ti sadne tak ako mne, budeš veľmi spokojný.
Zobraziť komentár 06.05.2009 - 23:09:46
00
Iceman: na CRC maju konkretne Fizik Gobi XM TwinFlex http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=36228 no nie som si isty, ci farebna kombinacia Biela-cervena bude ladit so sivym Trance-om :roll: .... kazdopadne budem rad ak mi sedlo tvarovo sadne k zadku :oops:
Zobraziť komentár 06.05.2009 - 23:23:36
00
v spisskej n.vsi poziciavaju WTB cka skus tam su to velmi dobre sedane, mozno ti sadnu :lol:
Zobraziť komentár 07.05.2009 - 08:52:19
00
Oplatí sa priplatiť a zobrať Gobi XM k:ium namiesto obyčajného Gobi-ho XM? Čo som pozeral nejaké hmotnosti, tak to vyzerá, že k:ium má tiež cca 250g, pričom ne-k:ium je len o málo (10g) ťažšie. Ak nie je teda veľký rozdiel v hmotnosti, ostáva len otázka prínosu iného materiálu na lyžinách...
Zobraziť komentár 18.11.2009 - 12:52:03
00
keyboard_arrow_up