s tou mojou ritou je to nanestastie trochu komplikovanejsie.. na rady kolegov z for som si kupil Selle Italia Royal Gell Flow. Musim povedat ze je to fakt dobre
sedlo ale casom som zistil ze pri dlhsich vyjazdoch uz tlaci. Testoval som uz asi tucet sediel ale ideal to nebol. Bud vyhovovali tvarom ale boli tvrde, alebo zase nesedel tvar. Vlastnou skusenostou som zistil, ze na
mtb musim mat sedlo ktore nielen sadne tvarom, ale aj primerane pruzi a na dosed nieje tvrde. Kedze mam HT a sem tam sa clovek nevyhne tomu aby nepresiel po vacsich nerovnostiach a nesedel v sedle, take to nakopnutie cez tvrde sedlo vzdy zamrzi a urcite to ani pre chrbticu nieje nic zdrave..taktiez na dlhsom useku hrbolatejsieho terenu stale stat na pedaloch a slapat zo stoja je dost vycerpavajuce.
Z toho co som testoval som zistil ze by mi idealne sadlo bud sedlo na ktorom sa sedi zadnou castou sedacej casti ako napriklad Fizik Arione avsak makke ako je to co mam teraz, pricom by mohlo byt v zadnej casti uzsie. Alebo potom tvarovo nieco ako SpeedNeedle Marathon na ktorom som mal moznost sa kratsie previest, ibaze by malo byt na dosed maksie, a pruznejsie aspon ako to Arione.
Zavidim ludom co si vyberu sedlo na prvy krat alebo su schopny zvyknut si na cokolvek a nemusia tolko skusat a spekulovat ako ja.. "svoje" sedlo este stale hladam