Jednoducho, pneumatika sa pocas jazdy deformuje a ked je knot zavedeny a zalepeny zle, prestane tesnit, vypadnut nemusi. Opakujem - zavedeny a zalepeny zle. (Kedy zistis, ci bol zavedeny dobre? No az ked nastane problem...) Nedeformuje sa len bocnica, aj behun...z tohto pohladu ma podla mna zaplata vyhodu v ovela vacsej ploche, na ktorej drzi, oproti knotu (aj co sa tyka rozlozenia tlaku vzduchu na miesto, kde bol defekt).
O rozsahu skody si snad robis srandu, to si vies aj domysliet, co sa stane, ak dostanes defekt, nevsimnes si pokles tlaku (alebo ignorujes hlasenie o strate tlaku) a este aj rozsekas gumu a poskodis disk alebo aj podblatnik a podobne, ak si ignorant, ktory nic nepocuje a neciti pocas jazdy, pripadne si neskusena zena (verim, ze nie som sam, kto ma takuto prakticku skusenost).
Ako som uz pisal, na aute by som to povazoval jednoznacne za docasnu opravu - v aute sa mnohokrat nevozis sam, na bezpecnost sa kladu ine naroky. Na
bike pripravene knoty aj lepidlo mam, ale nemusel som este riesit takuto opravu a keby aj hej, tak si to odsledujem, ci je oprava ok alebo nie. Kedze dielnu dostupnu mam, tak by som to tiez povazoval za docasnu opravu a nahradil by som knot hribom, ak by to bolo este mozne.
Vlastne raz som podlepoval plast, ked som nejako sekol blizko patky, kde sa urobila malicka dierka. Dalej som pouzival
plast ako bezdusovy az pokial som ho nevyhodil.