Chlapci, tak samorobo vyrábať
plášte s hrotmi, to teda nie... môj čas je podstatne drahší. Od Schwalbe ste celkom trafili toho Noobyho a Albertov... ak je terén na hroty, tak to ja radšej ostanem doma... kamoš to má a tiež dopadol tak, že zistil, že žerú TOĽKO síl a energie, že to snáď stojí za tú srandu max. na zamrznutom jazere, teda čistom ľade - a tam zrovna nenajazdíte kilometre. Po tejto referencii a asi 5 min vlastnej skúsenosti ktorá STAČILA sa na túto zábavku rád vykašlem. Na cestu, aj poľadovicovú, je to čistá samovražda. Nie že by ste sa šmykli a zdžubali, ale sa uštvete.
Proste ak je rozbiriť, nejazdím. Ak je tvrdý ubitý sneh, ktorý dobre nesie, je to lepšie ako blato, a to celkom určite. Inak aj funguje "blatistá" finta s agresívnym 1.8-2.0 plášťom, ktorý sa lepšie zareže. A ako limit prejazdnosti by som ani nehovoril o 30 cm, skôr tak 15-20, najlepšia sranda bola keď bolo asi 10 cm a
kolesá sa prerezali až po chodníček. V tomto máme tu v okolí bradavice na Dunaji "šťastie", že s výnimkou predminulej drastickej zimy sa tu dosť často vyskytujú práve také pokrývky okolo 15-20 čísel a nie metre ako vo vyšších polohách. (Alebo máme bahno po uši... alebo zamrznutú holú hlinu.)
Ešte ma napadá od Maxxisu Medusa, užší bahenný plášť... a docela ľahký.