Lokalizácia
Formulár sa odosiela
heh...pekny clanok,vystihol to-tieto plaste niesu na klasicke vylety,ale vylety typu-nalozit do auta,prist do hor,vylozit a po zasnezenej, vyjazdenej asfaltke vysplhat hore niekam na chatu a zas (opatrne) dole co to da-treba vyskusat...Pre niekoho kto byva blizko hor fajn trening(skor for fun) a motivacia :wink: A okrem toho tie co tam ten chlapik ukazkuje su teda riadne hardcore stuple :shock:
dutchman jazdim Fat Alberty Snake Skin,ale defekt sem tam aj tak dostanem.tu ide skor o to,ze zboku ich tak lahko neseknes.Inac som jazdil N.Niccy 2.25 predtym a po prechode na FA som mal pocit ze to nejak nejde,brzdi...ake su tie SmartSamy?(nejake porovnanie medzi Albertmi-NN,spravanie sa v terene...)
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 12:11:31
00
dutchman jazdim Fat Alberty Snake Skin,ale defekt sem tam aj tak dostanem.tu ide skor o to,ze zboku ich tak lahko neseknes.

Ano aj nie, lebo AlpenCross je kombinacia SnakeSkin-u (ochrana boku tak ako pises) a RaceGuard (viacero odolnejsich nylonovych vrstiev, co je ochrana proti prepichnutiu). Preto je ten plast vo verzii AlpenCross aj tazsi...

Viac na http://schwalbe.com/gbl/en/tech_info/pa ... chnikInfos

SmartSam ma uplne hladky chod na tvrdom povrchu, tam je fantasticky. Avsak brzdenie na blate a snehu, pripadne prejazd cez korene mu moc nesvedcia. NN som este nejazdil, tazko to je s Albertom porovnat, tiez by ma to zaujimalo ktory z nich je vpredu lepsi. Dozadu aj v buducnosti planujem davat SS alebo NN (podla pocasia a terenu).

Inak, tu je zoznam tych Romanovych clankov... To su fakt perly... :D :D :D :

http://www.bikebase.cz/user.php?ARTICLES&USERID=romanp
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 12:23:20
00
no ja mam na FA iba Snake Skin,takze to bude tym :wink:
tak podla toho co pises su od Smart Samou lepsie Nobby Nicy,tie su v poho aj na korenoch aj blato sa da a su dost rychle aj v terene(hoci na Alberty samozrejme nemaju)asi by mohla byt dobra tour/All mountain/EN/blatiste-technicke XC kombinacia vpredu Albert a vzadu Nobby Nic 2.4 :idea:
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 12:36:21
00
2,4 by som uz skor videl na take narocnejsie jazdenie, 2,25 by malo stacit
Ide aj o to, ze my dvaja jazdime rozdielne styly, ja som smatlavy, takze lepsie mi to ide hore kopcom ako dole. A tam staci aj 2,1.

Ked to zhrnieme:

NN: dobry zaber za vsetkych podmienok, dobry valivy odpor, nizsia vaha, horsia odolnost a zivotnost a myslim ze vyssia cena.

SS: horsi zaber za mokra, snehu, na technicke pasaze to tiez moc nie je, nizky valivy odpor, tazsi, odolnejsi a trvanlivejsi.

Albert: super zaber vzdy a vsade, zivotnost vyborna, nevyhodou je vaha

Preto pre AM.EN normalny alebo tucny Albert, pre XC a maratony SS alebo NN. Pre chrtov RR/FF.

Ale myslim ze sme uz trosku off-topic :-)
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 13:16:25
00
necele dva dni stara tema, a tolko prispevkov, no pekne, asi preto lebo je to aktualna zalezitost momentalna. Konecne som zistil aky je rozdiel medzi Little Albert - Albert - Fat Albert. 2,10 - 2,25 - 2,35. Takze pravdupovediac ste mi poradili a rozhodol som pre plaste Albert. Dovod. Urcite nepotrebujem cez toto obdobie letiet ako kon, to skor cez ine obdobia. Kezde povrch bude od tohto obdobia vzdy minimalne vlhky az mokry, blatisty, zasnezeny, popripade kombinacia snehu a vody. Takze nepresmykovanie, dobry zaber bez smyknutia. Takze to hra v prospech Albertov. Ale ktore 2,10 alebo 2,25? Momentalne mam 1,95 plaste povodne od kupy biku. 8)
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 17:16:46
00
Inac som jazdil N.Niccy 2.25 predtym a po prechode na FA som mal pocit ze to nejak nejde,brzdi...

zdravim ta toto mi prosim vysvetli lebo som tomu neporozumel. vdaka :roll:
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 17:22:48
00
Martinus len tolko,ze ti tie Alberty budu pripadat dost tazkopadne,pomale,ale za to grip maju vyborny.Iste to je lepsie na 2.25,ale 2.10 by som uz nebral,to uz je moc uzke ak chces grip na sneh a blato...zalezi na tom,kolko budes jazdit po snehu.
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 17:44:51
00
Zober radsej 2,25. Preto stale hovorime o Albertovi a nie Little Albertovi.

Schwalbe vraj robi plaste mierne uzsie, takze mi vobec nepripadaju ako nejake velke balony. A na toto pocasie su idealne.
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 17:49:40
00
Martinus len tolko,ze ti tie Alberty budu pripadat dost tazkopadne,pomale,ale za to grip maju vyborny.Iste to je lepsie na 2.25,ale 2.10 by som uz nebral,to uz je moc uzke ak chces grip na sneh a blato...zalezi na tom,kolko budes jazdit po snehu.

no myslim ze to oproti mojmu plastu ktory mam od kupy biku povodny , tak nejak nebude rozdiel v tom ci bude pomalsi. Mozno percento hore dole. Nechodim praveze nejak ziadny teren, ani sneh nejako nemusim zbytzocna zataz navyse. I ked dnes som trosku bol santit na tatosovi v snehu. Pridam ti aj foto. : )

Chodim asi 90% asfalt, cestu, tak mi ide hlavne aby som nedostal smyk, ako raz na konci tohto leta po mensom mrholeni a odniesla si to prehodzovacka narazom. A preto som rozmyslal ze ci ten Smart Sam alebo Albert. Ale viacej sa mi pozdava ten Albert. Podla mna mi bude jedno ci tam dam 2,10 alebo 2,25. Budem aj tak spokojný. No a "raz ked budem velkým" to sa tak vravi, dam dopredu NN :P

Prílohy:

Komentár súboru: mensie blaznenie na snehu
DSCN7296.jpg
DSCN7296.jpg 138.51 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.11.2007 - 20:11:34
00
Smart Sam urcite nie,to skor Nobby Nic
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 06:44:28
00
Smart Sam urcite nie,to skor Nobby Nic

pekne si to povedal, ze urcite nie, to skor,,, , ale keby boli bubasky, vtedy. Momentalne ked tak by som mal cenove rozpolozenie do cca 1tis Sk spolu na predny aj zadny plast. Samozrejme droteny, ak by som chcel Scwalbe. A to si pis ze chcem :)
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 10:20:15
00
co sa tyka rozhodovania medzi 2,1 a 2,25, tak jednoznacne odporucam 2,25. Ten maly albert v 2,1 je fakt tenky. A co sa tyka SmartSama, toho si kup az na jar, tieto mokrosnehoblatove podmienky mu vyslovene nesedia.
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 13:47:50
00
Najlepsi plast s klincami na zimu je tento :D Snad mi to prispievatel z ineho fora prepaci ze som to dal aj sem :oops:

Prílohy:

1119607147.jpg
1119607147.jpg 247.11 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 15.11.2007 - 11:23:09
00
:lol: tak ten je dobry....kde sa da kupit :?: :lol:
Zobraziť komentár 15.11.2007 - 13:32:51
00
mastenicaa. kto ten plast zmesti do ramu tak je dobry
Zobraziť komentár 15.11.2007 - 16:11:14
00
keyboard_arrow_up