Lokalizácia
Formulár sa odosiela
osobne si myslim, ze to co nevides na 32/42 pripade 30/42 ci dokonca 28/42 nema vyznam ist na 22/36 alebo 26/36 pripadne 22/34 a podobne. pretoze krokom to je rovnako rychle. bol som na par maratonoch minulu sezonu z toho len na jednom som uz mal 42z pastorok, teda kazeta mi koncila na 36z a prevodnik mam 32z a vysiel som tie strmsie pasaze tak ako iny na lahsich prevodoch a to co som tlacil tlacilo 95% pretekarov. na pretekoch kde som uz mal 42z som vysiel vsetko to co ti ktory mali 28/26/24 a 22 zubovy prevodnik. nie som ziadny dupac aj ked na cestaku natrenujem hodne kopcov takze mam celkom silne nohy no zas vazim 90 kil pri 186cm takze nie som ziadny chrt :D takze ako pise dotm, je to cele o kondicii. kazdy teda nech jazdi to co mu vyhovuje, alebo to na co ma natrenovane. nebudem odsudzovat ani kritizovat nikoho co ma dva alebo aj tri prevodniky, dolezite je jazdit a mat z toho radost :) a co sa tyka MK, MF, VF, SV a inych pohori, vsade su rozne trasy a rozne obtiaznosti, aj ked dole na juhu je to menej strme asi ako na severe. takze sa neda povedat ze tento bajk je vhodny do MK a tento do SV :D je to presne ako bavit sa o endure :D
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 08:48:53
02
inak, nepoznám nikoho, kto by vyšiel po modrej na V. Tríbeč na akomkoľvek prevode

Tesi ma, lto :) .. prevod 22/32
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 09:06:58
01
:-) tak konečne
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 09:12:35
00
Tesi ma, lto :) .. prevod 22/32

To tiez nie je nejaky superlahky prevod:)
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 09:16:16
00
dotm: zial, musel som 2x prekladat bajk cez tie konare, nastastie to nebolo zalistovane ani mokre .. plus este jedna vec tam bola, kvoli ktorej to neberiem ako uplne ciste, v kazdom pripade to bol asi najtazsi vyslap zatial co som slapal. Asi aj preto, ze bolo 33-34 v tieni .. je to pomerne dlhe a ked clovek uz-uz kape, tak sa to este pritvrdi. Ale uz to asi nedam nikdy :) Naposledy som na extra tazky vyslap spotreboval asi 2/3 energie z celeho vyjazdu a tak to potom aj vyzeralo, pricom oproti slapaniu peso som usetril asi 30sekund. Ale tak vyzvy sa musia prekonavat :lol:

resurection: jakze nie je ? :^) .. to sa vola dochodca :!: .. lahsi uz je len 22/34, co pouzivam na tazsom bajku.
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 09:19:54
01
no musím si to vyskúšať, mám rád také výzvy, ja som to zatiaľ išiel len z druhej strany hrebene, kde je záver po červenej a dole touto modrou, zdalo sa mi to dosť strmé, aby sa to dalo ísť
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 09:25:01
00
Po cervenej som nesiel ani hore ani dole, vraj dole je to pekne...tiez musim niekedy skusit. Kazdopadne, pokial nebude sucho a bez listov, asi to hore nepojde... aspon v jeseni co som bol tak to smykalo. Jeden ten papek sa da obist teoreticky lesom, ale asi to je tiez na podsmyknutie zadneho. Sikovnik by to mozno vedel prejst, kedze to je nie moc vysoky schod. Inak ale dupaci ako tmax a romanx by si myslim ani velmi nevsimli to stupanie :( Horsie stupanie je u nas v MK na Vapennu od zltej na vrchol. Je totiz samy suter, tak to zvysuje naroky na vykon. To som nedal .. asi aj preto, ze na zaciatok dojdem vzdy vyflusany zo zltej :lol:
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 09:51:17
00
Ja len pre tych, ktori to nahodou nepoznaju, aby usetrili cas pri vytvarani roznych excel tabuliek: http://www.bikecalc.com/
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 12:36:46
00
neviem ci ten excel nebol vytvoreny rychlejsie ako by mi trvalo vyplnenie toho formularu :D
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 13:02:40
00
A hlavne v exceli mas porovnania roznych verzii naraz pekne vedla seba. :)
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 13:56:20
00
osobne si myslim, ze to co nevides na 32/42 pripade 30/42 ci dokonca 28/42 nema vyznam ist na 22/36 alebo 26/36 pripadne 22/34 a podobne. pretoze krokom to je rovnako rychle....

zle si myslis :) minuli rok som mal 22/34 a v sedle som bol podstatne rychlejsi, ako tí ktori uz v danych usekoch tlacili....mozno keby si nemusel tlacit bike, tak sa chodzou vyrovnas tomu co to ide v sedle....problem je, ze zosadnes z dovodu, ze mas dost a hned tlacit bike dalej do strmeho kopca rychlou chodzou je bez sance...
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 14:51:07
00
neviem ci ten excel nebol vytvoreny rychlejsie ako by mi trvalo vyplnenie toho formularu :D

Na tej stranke mas ale X moznosti, co si nechat prepocitat, prevodove pomery pri kombinaciach poctu zubov na pastorkoch, prevodnikoch, prejdenu vzdialenost na jednu otacku pri danom prevode + kadencia, rozne velkosti kolies, rozne jednotky... A co sa tyka porovnania, nie je nic lahsie ako si otvorit dve okna prehliadaca vedla seba. Ale samozrejme, nech kazdy pouziva co mu vyhovuje.
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 15:27:58
01
zle si myslis :) minuli rok som mal 22/34 a v sedle som bol podstatne rychlejsi, ako tí ktori uz v danych usekoch tlacili....mozno keby si nemusel tlacit bike, tak sa chodzou vyrovnas tomu co to ide v sedle....problem je, ze zosadnes z dovodu, ze mas dost a hned tlacit bike dalej do strmeho kopca rychlou chodzou je bez sance...

Tak tak, tiež to mám odsledované, že keď na prevode 24/36 (even. 22/34) to ešte do kopca dávam 5-6km/h tak keď zosadnem a tlačím, tak mi tacháč ukazuje 0km/h čo je reálne pod 3km/h :)
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 15:46:40
00
na porovnanie dokonca ani nepotrebuješ mať otvorené 2 okná prehliadača dá sa to priamo na tej stránke urobiť, ale to len tak na okraj :D
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 15:49:21
00
priznam sa ale ze ak by som mal bajk ktory ma dvojpilu tak urcite nebudem investovat do 1x10 ale si to necham. pre mna to malo vyznam lebo som si bajk skladal, chcel som to vyskusat a zapacilo sa mi to. kazdopadne toto je tema o tom a myslim ze nie je uplne dobre tu ludi co to chcu od toho odradzat. kazdy nech si to skusi a zisti ci mu to pasuje alebo nie :) dolezite su tu technicke rady a tych je tu chvalabohu dost, to ostatne je o vykonnosti jazdca
Zobraziť komentár 12.03.2015 - 18:43:12
02
keyboard_arrow_up