osobne si myslim, ze to co nevides na 32/42 pripade 30/42 ci dokonca 28/42 nema vyznam ist na 22/36 alebo 26/36 pripadne 22/34 a podobne. pretoze krokom to je rovnako rychle. bol som na par maratonoch minulu sezonu z toho len na jednom som uz mal 42z pastorok, teda kazeta mi koncila na 36z a prevodnik mam 32z a vysiel som tie strmsie pasaze tak ako iny na lahsich prevodoch a to co som tlacil tlacilo 95% pretekarov. na pretekoch kde som uz mal 42z som vysiel vsetko to co ti ktory mali 28/26/24 a 22 zubovy prevodnik. nie som ziadny dupac aj ked na
cestaku natrenujem hodne kopcov takze mam celkom silne nohy no zas vazim 90 kil pri 186cm takze nie som ziadny chrt

takze ako pise dotm, je to cele o kondicii. kazdy teda nech jazdi to co mu vyhovuje, alebo to na co ma natrenovane. nebudem odsudzovat ani kritizovat nikoho co ma dva alebo aj tri prevodniky, dolezite je jazdit a mat z toho radost

a co sa tyka MK, MF, VF, SV a inych pohori, vsade su rozne trasy a rozne obtiaznosti, aj ked dole na juhu je to menej strme asi ako na severe. takze sa neda povedat ze tento
bajk je vhodny do MK a tento do SV

je to presne ako bavit sa o endure