Hoorhay
Založený: 16. 1. 2023
Bike: Lapierre Overvolt AM 8.7
TL:DR - Pri riešení známych problémov vznikli nové, výmenu vnímam ako zbytočnú.
Zdravíčko. Chcel by sa podeliť o skúsenosť so Schwalbe Click Valve setom na výmenu presta ventilov pri bezdušovom systéme. Moja frustrácia s presta ventilmi nebola nikdy nijak závažná, ale aj tak by som ich na mojom bajku radšej nevidel. A tak som si objednal spomínaný set... ktorý na ňom strávil asi tak 20 minút. Takto nejak to vnímam situáciu teraz:
Výhody:
Pokiaľ máte na každej pumpe novú hlavicu alebo adaptér, narába sa s tým parádne, to musím uznať. Nasadíte, pumpujete. Odpadá otravné šrubovanie na otvorenie ventilu, žiadne ohnuté ventily, žiadne omylom vyšrubované jadrá ventilov, malý únik tlaku pri manipulácii.
Nevýhody:
Hlavice na prestu by mali fungovať tiež, ale je to boj, hlavne tie šrubovacie. Na dielenskej pumpe, ktorú mám doma, je to ešte OK. Ale na malej ručnej, ktorú beriem na výjazdy, to môže byť riadny problém nasadiť, lebo ventil je širší, a následne pumpovať, keďže nič netlačí na tŕň a teda ventil je zatvorený. Takže potrebujem druhý adaptér a tým to pre mňa stráca čaro.
Môj tlakomer (Topeak Smart Gauge D2X) na SCV funguje, ale nie veľmi spoľahlivo. Rovnaký problém ako pri pumpe kvôli šírke ventilu a tŕňu. Na tlakomer ale neviem nasadiť adaptér a pri vyššom tlaku (2,5 baru kvôli nasadzovanie novej pneumatiky), hlavica nedokázala dostatočne zatlačiť a zmerať tlak. Pri bežnejšom tlaku to väčšinou funguje, ale nie vždy.
A ešte jeden drobný problém. Kvôli už spomínanej šírke ventilu dávajú k SCV kľúčik na šrubovanie. Ten je z mäkkého plastu a v podstate okamžite bol nepoužiteľný.
Prílohy:

PXL_20250414_070746862.NIGHT~2.jpg
369.51 KiB
21.2481,48.7228
thumb_up0thumb_down