Nazdar chcel by som sa opýtať či by sa dal zohnať zadný náboj na 7 kazetu, 36 dier, rychloupinák a na kotúčovú brzdu...nikde to neviem nájsť väčšinou sú to staršie typy a dnes sa robia skôr na 8 kazetu ale to by som potom musel všetko meniť ...pokiaľ by niekto našiel pošlite link alebo keby mal niekto doma nejaký ten kvalitnejší tak stači napísať
Kup bezny naboj na 8/9/10 kazetu a pred osadenim 7 kazety tam prihodis jednu-dve polozky navyse.
Podlozku ziskas rozobratim starej kazety, ktoru ti urcite podaraju v hociktorom cykloservise, alebo tu na fore.
Vyhoda je, ze ked v buducnosti budes chciet ist na 8+ speed, naboj mas uz pripraveny.
Okey ja sa v tých nábojoch až tak nevyznám x). V servise povedali že to nieje možné dať na náboj 8/9sp 7 kazetu preto sa pýtam radšej tu. A tie položky mám s čoho presne zobrať?
Potom je ale na mieste otázka, či tam máš kazetu....... (keď v servise povedali, že sa to nedá......)
Ak máš, podložky vydoluješ zo starej kazety odbrúsením , odvŕtaním nitov za najväčším pastorkom.
Niektoré 7kolové kazety mali vonkajší závit na orechu a zamykali sa najmenším pastorkom, v tom prípade ani ak máš kazetu ju nepoužiješ, ale si rovno kúp osemkolo, bude Ti fungovať aj so 7 stupňovým radením len si nastavíš na ktorých siedmich prevodoch či 1-7 alebo 2-8.
Mám normal náboj kde mám kotúč a 7 kazetu značka Trilogy. A keby tam dám na osem kolo bude mi stačiť prehadzovačka a reťaz na 7 kolo? S tým som sa ešte nestretol tak či to bude fungovať .
Ano 7-8 kolové Shimano radenie je zameniteľné, ale keďže má len 7 polôh, bude radiť len na siedmich. Je ešte otázka koľko máš na tom najazdené, lebo ak je natiahnutá reťaz, tak ktorýkoľvek nový prvok v sústave Ti bude robiť problém.....
Ale je pre mňa záhadou, prečo povedali, že sa kazeta nedá použiť, odfoť detail Tvojho ozubenía aby bolo vidno osku a najmenší pastorok
Ano 7-8 kolové reťaze sú rovnaké aj vzdialenosti medzi pastorkami
Nie su, ale rozdiely su velmi male (3.15mm vs 3.0mm), takze sa to naozaj da takto pouzit. Svojho casu sam mal 7cku kazetu a vsetky ostatne komponenty boli 8cky. Na orechu som mal spominanu podlozku navyse pri kolese.
Tak ale zaleži čo mysliš tým prerob na 8. Ja chcem menit len koleso a náboj, zvyšne komponenty menit zatial nebudem. Len ide oto či to bude fungovat 8 kolo na komponentoch 7 kola. Ak hej bolo by to super, sice radenie na 7 rychlosti ale to mi vôbec nevadi lebo zvyčajne používam 5 rychlosti.
Šrobovaci náboj na kotúčovku Čo je tomu náboju? všetko vymeniť na 8 alebo 9 alebo opraviť náboj nemyslím že by sa to nedalo .Osobne by som to nekombinoval nijako .keby som chcel šetriť tak opravím náboj kolečku určite nič nebude
už mi ide na nervy ten náboj -,- ..skušal som všetko premazať, dotiahnut, vymeniť ložiská ale nič mu nepomáha, buď ide koleso ťažko alebo sa hýbe celá oska a nastavoval som to x krát....ževraj v servise nato nemajú klúče ale mam pocit že v tom servise vedia toho menej ako ja
na oboch stranách más kónus pritiahnutý k matke?Zaleží na presnosti kónusu aj závitu asi to chod ako campagnolo nebude mat ale myslím ze by sa to na niekoľko pokusov dalo nastaviť . To je na rýchlo upínací alebo na matky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kup bezny naboj na 8/9/10 kazetu a pred osadenim 7 kazety tam prihodis jednu-dve polozky navyse.
Podlozku ziskas rozobratim starej kazety, ktoru ti urcite podaraju v hociktorom cykloservise, alebo tu na fore.
Vyhoda je, ze ked v buducnosti budes chciet ist na 8+ speed, naboj mas uz pripraveny.
Ak máš, podložky vydoluješ zo starej kazety odbrúsením , odvŕtaním nitov za najväčším pastorkom.
Niektoré 7kolové kazety mali vonkajší závit na orechu a zamykali sa najmenším pastorkom, v tom prípade ani ak máš kazetu ju nepoužiješ, ale si rovno kúp osemkolo, bude Ti fungovať aj so 7 stupňovým radením len si nastavíš na ktorých siedmich prevodoch či 1-7 alebo 2-8.
vďaka Palo TT za vyvedenie z omylu.
Ano 7-8 kolové Shimano radenie je zameniteľné, ale keďže má len 7 polôh, bude radiť len na siedmich. Je ešte otázka koľko máš na tom najazdené, lebo ak je natiahnutá reťaz, tak ktorýkoľvek nový prvok v sústave Ti bude robiť problém.....
Ale je pre mňa záhadou, prečo povedali, že sa kazeta nedá použiť, odfoť detail Tvojho ozubenía aby bolo vidno osku a najmenší pastorok
Nie su, ale rozdiely su velmi male (3.15mm vs 3.0mm), takze sa to naozaj da takto pouzit. Svojho casu sam mal 7cku kazetu a vsetky ostatne komponenty boli 8cky. Na orechu som mal spominanu podlozku navyse pri kolese.
http://sheldonbrown.com/gloss_sp-ss.html#spacing
(treba si nalistovat na ten spacing co je nizsie - pre kazety)
klasické kónusy