Nastúpila na svoj šiesty maraton v tejto sezone v Malínci. V predchácdajúcuch piatich sa jej podarilo vyhrať svoju kategoriu,aj keď posledný v Košiciach len o 3min.Čakali sme kedy toto štastie pominie a stalo sa. Po dojazde do cieľa v Málinci zostala šokovaná keď uvidela Rafanidesovú v cieli čuduj sa svete o 38min.skôr.Kedže sibola vedomá,že od ôsmeho kilometra bola pred ňou a nikde ju nepredbehla tak sme požiadali
o preverenie výsledku organizátora.Po konfrontacii oboch pretekárok sa Rafanidesová
vzdala výsledku.mysleli sme si že je to vybavené, pretože čas Rafanidesovej bol neskutočne dobrý až nereálny.Kto si pozrie výsledky od začiatku sezony pochopí.Čuduj sa svete,ale o 3 dni nastala vo výsledkoch zmena Rafanidesovej uznali čas a diskvalifikovali Vančonú. Na moju otázku prečo som dostal od pána Grossa odpoveď citujem:za podvodné správanie a skrátenie trate.Ďalej odmietol so mnou komunikovať. Neviem kto v tomto prípade zahral ale myslím si že p.Kijdaj.Aby som to zhrnul.Vančová si skrátila trať aby prišla 38min. za Rafanidesovou ktora ju tento rok neporazila a aj napriek tomu že bola druhá mala tú drzosť sa ísť sťažovať. Neviem či niekto normálny tomuto uverí,ale je to tak.
Na koniec len rada ostatným,ak sa chcete stažovať overte si či to nieje niekto z funkcionárov,organizátorov,alebo ich mileniek ak áno tak radšej držte hubu.
Vtomto prípade šport dostal riadnu facku. Slama Jozef
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
Ak uz chceli zmenit vysledky, tak ich mali nechat tak ako boli povodne namerane t.j paniR prva a paniV druha (so stratou cca 40min).
Preco DNQ? Nespokojnost s nameranym casom nie je predsa ten duovod. PaniV dosla do ciela podla pravidiel, bol jej odmerany cas a tak ju mohli zaradit aj do poradia a nie nasledne DNQ.
na zakladade coho?? snad by sa malo udelovat na zaklade pravidiel, a v tych o nicom takom nie je ani zmienky
nabuduce moze niekto dostat DNQ napr za kritiku gulasu, alebo za zle parkovanie....
v pravidlach (bolo to tu citovane aj mnou) sa jasne pise za co hrozi dikvalifikacia
"3. Protest p. Vančovej bol v plnom rozsahu zamietnutý, následne bolo prehodnotené aj jej nešportové ovplyvňovanie celkového poradia v kategórií Lady na 50 km. Bolo rozhodnuté o jej diskvalifikácií v tomto preteku na základe nešportového ovplyvňovania výsledkov celkového poradia v kategórií Lady na 50 km, neprimeraného nátlaku a nešportového zavádzania organizátorov s nátlakom na p. Rafanidesovú o skrátení si trate bez predložený dôkazov."
Odosobni sa a pozri sa na to, ako keby si bol v pozícii organizátora ty.
Pretekár , ktorý predčasne odštartuje , neprejde všetkými
kontrolami. Nešportové správanie počas preteku, zložená
ochranná prilba počas preteku je dôvodom na diskvalifikáciu."
Ešte raz: Ja si myslím že paniR si neúmyselne skrátila niekde trať.
Ale, pri danom priebehu udalostí (ako to vyplynulo z predošlých 8-mych stránok) keby som bol na mieste organizátora, tak postupujem rovnako ako on.
Ak sa stretneme niekde na maratóne, môžme si to vysvetliť, tu je to už asi zbytočné ďalej rozvádzať.
Co sa tyka zmetocnych propozicii dalsia chutovka je na svete. Citujem propozicie Davorin XCM :
"Protesty spolu s patričnými dôkazmi je možné podať v priebehu pretekov, najneskôr do 30 minút po príchode víťazných pretekárov." Takze kto nepride do 30 min po vitazovi nema narok na protest
"Poistenie: Účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne poistenie" ake poistenie u koho a v akom rozsahu ? A ak ho nebudem mat tak co ? Takze bordel si v tom robia samotni organizatori a v konecnom dosledku to odnesu pretekari. Cele zle.
takze DSQ by mali byt vsetci, alebo snad mal niekto prilbu na hlave az do vyhlasovania
najblizsie budem v BB tak tam mozme polemizovat
A to este treba zhanat v limite patricne dokazy v duchu hesla "Kto jazdi a nedokumentuje, nevyhrava."
Snad tie maratony nenaberu taky smer, ze organizator len vyhlasi preteky s tym, ze trat si zabezpecia samotni sutaziaci.
tie pravidla su cele na ***** nerozumiem prečo na všetkých maratónoch nemožu byť rovnaké každy si robi svoje a potom to tak aj vyzará.
milsu a keby teraz p.V tvrdila že ona vôbec neprotestovala,keďže o tom nie je žiaden písomný záznam tak čo je v podstate druhá a nie disknuta alebo celé zlé?
Len som sa snažil pochopiť prečo DNQ, toť vso
Inak chlapi stretneme sa v BB
he, a keby len jedna