Nastúpila na svoj šiesty maraton v tejto sezone v Malínci. V predchácdajúcuch piatich sa jej podarilo vyhrať svoju kategoriu,aj keď posledný v Košiciach len o 3min.Čakali sme kedy toto štastie pominie a stalo sa. Po dojazde do cieľa v Málinci zostala šokovaná keď uvidela Rafanidesovú v cieli čuduj sa svete o 38min.skôr.Kedže sibola vedomá,že od ôsmeho kilometra bola pred ňou a nikde ju nepredbehla tak sme požiadali
o preverenie výsledku organizátora.Po konfrontacii oboch pretekárok sa Rafanidesová
vzdala výsledku.mysleli sme si že je to vybavené, pretože čas Rafanidesovej bol neskutočne dobrý až nereálny.Kto si pozrie výsledky od začiatku sezony pochopí.Čuduj sa svete,ale o 3 dni nastala vo výsledkoch zmena Rafanidesovej uznali čas a diskvalifikovali Vančonú. Na moju otázku prečo som dostal od pána Grossa odpoveď citujem:za podvodné správanie a skrátenie trate.Ďalej odmietol so mnou komunikovať. Neviem kto v tomto prípade zahral ale myslím si že p.Kijdaj.Aby som to zhrnul.Vančová si skrátila trať aby prišla 38min. za Rafanidesovou ktora ju tento rok neporazila a aj napriek tomu že bola druhá mala tú drzosť sa ísť sťažovať. Neviem či niekto normálny tomuto uverí,ale je to tak.
Na koniec len rada ostatným,ak sa chcete stažovať overte si či to nieje niekto z funkcionárov,organizátorov,alebo ich mileniek ak áno tak radšej držte hubu.
Vtomto prípade šport dostal riadnu facku. Slama Jozef
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
presneeee
Veľa pretekárov poblúdilo, mohla teda aj V a najazdila viac. A samozrejme mohla poblúdiť aj R a to tak, ze došlo k neúmyselnému skráteniu. Ak ani jednej z nich nedovolí ješitnosť ísť s pravdou von, kto z vás to už teraz rozlúšti?? Ani organizátor, ani účastníci, ani toto fórum. A keďže nikto z Vás nemá jasné dôkazy, je scestné obviňovať jednu, či druhú stranu. A o čo vlastne ide? O celkové víťazstvo TdF ???
Navrhoval by som organizátorom (v prípade týchto dvoch rivaliek) strčiť im do vrecka datalogger, prípadne povinnosť zapnúť v telefóne Endomondo, Sports tracker ......a kontrolovať ich podľa záznamu.
Po obdržaní stanoviska organizátora k mojej diskvalifikácii som sa rozhodla podať toto odvolanie, preto že sú v ňom uvedené tvrdenia ktoré sa nezakladajú na pravde a nemôžem s nimi súhlasiť.
V bode 1. stanoviska sa uvádza( ústna sťažnosť p.Vančovej) Ja som žiadnu sťažnosť nepodala, len p. Slama požiadal časomeračov a p. Sakalu aby preverili p.Rafanidesovú na kontrolných stanovištiach, lebo sa mu nezdal jej dosiahnutý čas. Potom od časomiery odišiel a viac nikoho nekontaktoval. Bolo len ich vecou čo s touto požiadavkou urobia.
V bode 2 stanoviska sa uvádza(nebol dôvod na zmenu poradia)Zmenu v poradí urobil organizátor, aj keď ako sám uvádza v bode 1. Na základe zápisu z kontroly V Ozdíne neboli porušené pravidlá. A zápis z kontroly bol k dispozícii po preteku.
V bode 3 stanoviska sa uvádza(Protest p.Vančovej) Znovu opakujem že ja som žiadny protest nepodala, ani ústny. Bola som zavolaná na konfrontáciu s p.Rafanidesovou. Ani túto konfrontáciu som neiniciovala ja, ale organizátor. Predpokladám že ma na konfrontáciu zavolali preto, aby som vyjadrila svoj názor. Ďalej sa uvádza(s nátlakom na p.Rafanidesovú o skrátení si trate) Z mojich úst nikdy nezaznelo tvrdenie, že si skrátila trať. Ja som tvrdila, že ma nikde na trati nepredbehla a to budem tvrdiť stále, lebo je to pravda. V tomto tvrdení mám podporu aj mojej dcéry s ktorou sme absolvovali trať spoločne. Pri konfrontácii som p.Rafanidesovej položila niekoľko krát len otázku, kde si ma na trati predbehla. Na to som od nej nedostala žiadnu odpoveď. Preto považovať môj názor ako nešportové správanie , ovplyvňovanie poradia a zavádzanie organizátorov nepovažujem za korektné a už vôbec nie ako dôvod na moju diskvalifikáciu.
K bobu 4. Prosím po prehodnotení vyjadrenie vedenia CMS
Vrátim sa ešte k tej konfrontácii. Bola som to ja kto bol zavádzaný. Tvrdili ,že v Ozdíne som bola prvá ja s čím som vtedy nemohla nesúhlasiť, keďže ako tvrdím nikde ma nepredbehla. Pri pozeraní fotogalérie mám dojem ,že to tak nie je. Preto nemal byť preverovaný úsek od Ozdína do cieľa, ale úsek od štartu po Ozdín. Na tomto úseku sa trať delila na polmaratón a hoby. Pri prejazde takejto rozdvojky tam nebol nikto z organizátorov aby usmerňoval, alebo kontroloval pretekárov. Záležalo iba na ich podstivosti či si zvolia svoju trať. Po tejto rozdvojke som nezaznamenala žiadnu kontrolu, tá bola až v Ozdíne kde už boli trate spolu. Toto považujem za nešťastné riešenie zo strany organizátora.
S pozdravom Tatiana Vančová
"Kolega po pretekoch ma upozornil, že p. Rafanidesová musela klamať" - nebol podaný oficiálny protest, tak na základe čoho sa malo diskvalifikovať? Ak nastalo prípadné skrátenie, alebo predĺženie trate (na túto možnú eventualitu sa v príspevkoch akosi zabudlo) tak mohlo byť neúmyselné.
Napriek tomu sa urobili kontroly prejazdov (Ozdín, priehrada), tam bolo poradie ako v cieli.
"Pán Sakala je to hamba nielen zlé označený úsek na jednom kopci, kde viala páska na zlej ceste" - ja som Málinec absolvoval a nemal som problém so značením trate. Problémy so značením bývajú na väčšine maratónov a mnohokrát je v tom organizátor nevinne. Absolvoval som tohto roku 12, tak môžem porovnávať.
"tak sa pridám na protest tejto nespravodlivosti k podvodníkom a budem vVás vodiť za nos na viacerých pretekoch" toto snáď ani netreba komentovať
"Nezariadil to náhodou pán K...j?" sad sa v príspevku na tretej strane toho vlákna ospravedlnil pánovi Kirdajovi.
Myslím, že angel1 na predošlej strane to zhrnul dosť trefne
Pánovi Sakalovi ďakujem za pekný maratón a o rok prídem rád opäť.
No, zabudol na najpodstatnejsiu vec. Bez ohladu na to kto si co skratil alebo predlzil, dodatocna diskvalifikacia za "natlak" - to kde sme?
Pri tomto akte som nebol, tak neviem či to bolo adekvátne, alebo nie. Ty áno?
Ohladne samotneho maratonu v Malinci to je ina tema - pre mna bol perfektny a rad sa tam vratim. Jediny cierny bod je tato DSQ - len neviem preco a kto je za tym.
Pri tom dohadovaní som nebol. Pýtal som sa na DSQ vedenia CMS na Horalovi. Vraveli o neprimeranom nátlaku na zmenu výsledkov a toto si už musia vyriešiť zúčastnené strany ktoré tam boli (časomerači, dotknuté strany, organizátor ...)
Keby som pri tom "nátlaku" bol, tak viem zaujať stanovisko, ináč je to o pocitoch, dohadoch, sympatiách atď.
Keby aj bol nejaky natlak tak co?
Niekto organizatorov napadol alebo co?
Aj keby dotycna v prvej casti trate niekde pobludila, je pochopitelne ak o tom nevedela za sa citila podvedena a je uplne prirodzene ze protestovala.
Skratka dodatocne vylucenie je proste nonsens.
Nehovoriac uz o argumentacii kontrolami mimo useku kde k skrateniu/predlzeniu pravdepodobne doslo, navyse ked su svedkovia, ze v dolezitom bode trate chybal regulovcik.
Mne je uplne jedno kto vyhral, ani jednu nepoznam.
Sam som zazil pochybne rozhodnutie organizatorov nedavno v Udici a dost mi to pokazilo dojem s inak perfektne organizovanych pretekov, ale tam to bolo aspon hned na mieste v casovom strese a chcem verit ze aj v dobrej viere.
Ale toto je bez ohladu na to kto mal pravdu jednoducho uplny Absurdistan.
1. p. Vančová, my sme Vám, ako organizátor preteku Hornohradský Merida MTB cyklomaratón poslali oficiálne vyjadrenie na Vašu mailovú adresu. Neviem z akého dôvodu dávate stanovisko na sociálnu stránku mt biker – fórum a celkom zbytočne zavádzate ďalšiu skupinu ľudí v anonymite. Aj naďalej budeme s Vami komunikovať oficiálnou korenšpodenciou a tou je Váš mail.
Túto správu dostala p. Vančová od p. Sakalu.
Stačí si pozrieť stránkuhttp://www.hornohradsky.estranky.sk/ a vieme o akú súkromnú správu ide.
Žeby pravá ruka nevedela čo robí ľavá?
Neviem prečo im vadí nazor iných ľudí, keď tak poctivo a čestne rozhodli.