Nastúpila na svoj šiesty maraton v tejto sezone v Malínci. V predchácdajúcuch piatich sa jej podarilo vyhrať svoju kategoriu,aj keď posledný v Košiciach len o 3min.Čakali sme kedy toto štastie pominie a stalo sa. Po dojazde do cieľa v Málinci zostala šokovaná keď uvidela Rafanidesovú v cieli čuduj sa svete o 38min.skôr.Kedže sibola vedomá,že od ôsmeho kilometra bola pred ňou a nikde ju nepredbehla tak sme požiadali
o preverenie výsledku organizátora.Po konfrontacii oboch pretekárok sa Rafanidesová
vzdala výsledku.mysleli sme si že je to vybavené, pretože čas Rafanidesovej bol neskutočne dobrý až nereálny.Kto si pozrie výsledky od začiatku sezony pochopí.Čuduj sa svete,ale o 3 dni nastala vo výsledkoch zmena Rafanidesovej uznali čas a diskvalifikovali Vančonú. Na moju otázku prečo som dostal od pána Grossa odpoveď citujem:za podvodné správanie a skrátenie trate.Ďalej odmietol so mnou komunikovať. Neviem kto v tomto prípade zahral ale myslím si že p.Kijdaj.Aby som to zhrnul.Vančová si skrátila trať aby prišla 38min. za Rafanidesovou ktora ju tento rok neporazila a aj napriek tomu že bola druhá mala tú drzosť sa ísť sťažovať. Neviem či niekto normálny tomuto uverí,ale je to tak.
Na koniec len rada ostatným,ak sa chcete stažovať overte si či to nieje niekto z funkcionárov,organizátorov,alebo ich mileniek ak áno tak radšej držte hubu.
Vtomto prípade šport dostal riadnu facku. Slama Jozef
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
Prajem pani V. aby nezanevrela na bicykel a ani na preteky. Len dúfam že sa nájde nejaká fotografia spred spomenutej kontroly ktorá by to tohto prípadu vniesla ďalšie dôkazy. Držím palce aby sa organizátor musel ospravedlniť, pretože diskvalifikovať pretekárku na základe protestu je trochu silné kafe.
vzdala výsledku.
A preco sa p. R. vzdala vysledku? Pokial by bola v skutocnosti ferovo prva, urcite by sa nevzdala a stala by si za tym....
A po 3 dnoch upravit vysledky a este ziadat vratit cenu za prve miesto? Tak to je uz pekny bordel
A po 3 dnoch upravit vysledky a este ziadat vratit cenu za prve miesto? Tak to je uz pekny bordel
Ved to je na tom najsmiesnejsie a este ta diskvalifikacia preto ze sa clovek ozve?? Nic by som im nevratil!!!
a mam pocit ze sa tu maze
Rafanidesová:--------1----------2----------3---------4---------5---------6---------8
----------------4h58mim-----2h55min----3h07min---4h44min----3h36min---3h48min---3h53min
Vančová..........-...........-9min......-16min....-11min.....-15min....-3min.....+43min
Dujčáková.......-9min........+11min.....-13min....-7min......-22min....+7min.....+59min
Bučková..........-............-.........-32min.....-.........-34min....-36min.....0min
v propoziciach http://www.hornohradsky.estranky.sk/clanky/propozicie.html
sa pise: "Diskvalifikácia:
Pretekár , ktorý predčasne odštartuje , neprejde všetkými
kontrolami. Nešportové správanie počas preteku, zložená
ochranná prilba počas preteku je dôvodom na diskvalifikáciu."
nic o "nesportovom ovplyvnovani.." (aj ked ja osobne neviem co si mam pod tymto pojmom predstavit)
Vyberám časti ktoré sa týkajú prípadu:
Pretekár bude klasifikovaný za podmienky, že prešiel celú trať, že bol zaznamenaný na kontrolných bodoch a prešiel cieľom v časovom limite stanovenom organizátorom (najneskôr však v trojnásobnom čase ako víťaz).
Predbežné výsledky potvrdzuje hlavný rozhodca pretekov. Protesty sa predkladajú riaditeľovi preteku spolu so stanovenou finančnou čiastkou (určujú si ju organizátori preteku). Pretekárom, ktorí boli diskvalifikovaní, ktorí nedokončia preteky alebo bez vážneho dôvodu nenastúpia na štart neprináleží vrátenie štartovného. Štartovné sa vráti len v odôvodnených prípadoch po odrátaní manipulačného poplatku (výšku si stanovuje organizátor preteku). Oficiálne výsledky podľa kategórií a tratí vyhlasuje organizátor po vyriešení všetkých protestov a po vykonaní porovnania kontrolných stanovíšť. Protesty k jednotlivým pretekom rieši organizátor pretekov hneď po ukončení preteku. Protesty k CMS 2012 rieši Správna rada OZ CM do jedného týždňa po podaní protestu a uhradení čiastky 5,- €.
Organizátor vyriešil protest.
Následne to musela zmeniť Správna rada OZ CM ak bol podaný protest. To znamená, že paniR na mieste sa vzdala výsledku a potom si to rozmyslela a podala protest na CMS.
Nikde tam nevidím oporu pre zdôvodnenie bodov 3. a 4.
Asi by sa bolo treba spýtať na to Správnej rady OZ CM
CMS vedenie to nevyrieši, akurát môže napomenúť ,alebo postihnúť organizátora .
Nakoniec to všetko je len komédia,ale poučná pre ostatných poriadateľov maratónov. Možno to nebola ani chyba dievčat, dám, ale organizátora ,ako vyznacil, zabespecil inkriminované miesta. Baby, hlavy hore, víkend sa blíži. Športu zdar.
anulovať preteky ?
myslím,že kde nieje písomný podnet, niet čo riešiť.
nakoniec k tomuto sa musí vyjadriť Organizátor, -zodpovedný za trať, a hl.rozhodca, ako to riešil. pokiaľ nebol písomný protest, niet co riesiť, život ide dalej, baby si zmeraju sily inde.
to sa tu my nepýtajme. nech sa pýtajú dotknuté strany. A hlavne písomne v prvom rade na riaditeľa pretekov,tak isto aj na hl. rozhodcu, a potom kópie aj na vedenie CMS . prešetriť : značenie, regulovčíci v inkriminovaných miestach boli ? alebo neboli ? kto nesie za to zodpovednost . či bolo možné skrátiť si trať a ako je to možné ? ak to bolo možné, prečo tam nebol človek, kontrola .
Ďalej na akom základe sa manipulovalo z výsledkami, na čí podnet z organizátorov,alebo casomiera-výsledkový servis svojvolne na základe návrhu pretekára /ky .
Výsledky podpisuje aj zo vstkými protestami a správou o dianí Riaditeľ pretekov a hl. rozhodca.
Termín na podanie protestov je v pravidlách cyklistiky, pokiaľ si ich usporiadateľ nestanoví inak, musí to byť v rozpise a v upozornení. To ste sa oboznámili z podmienkami účasti a každý preekár to podpísal-súhlasil podpisom prihlášky.
Myslím,že už asi niet čo riešiť, len to dať na správnu mieru ,ako prešli kontrolamia cieľ. páskou,tak to tam dať.
Nebol som tam osobne, to len pre vysvetlenie postupu ako na to .do budúcna .
Nech si z toho vezmú ponaučenie jak poriadatelia, tak samotný pretekári.
Takže skrátiť sa dalo a ako si pamätám, tak pri mojom prejazde určite tam nebol regulovčík.
Upravené
Porovnal som gpx z trate polmaratónu, ako bol na stránke organizátora - na bikemap.net.
Parametre 47,6 km prevýšenie 1440 m
detail na obrázku Malinec47
Moje gpx zo závodumalo asi 50 km a prevýšenie 1600 m (tak je to aj v propozíciách 2012 na stránke organizátora)
detail na obrázku Malinec50
Tu sa musí vyjadriť organizátor ako to malo byť a čo bolo označené v skutočnosti. Hobby išla tento úsek podľa bikemap.net ako na obrázku Malinec50
ten usek je tak 5 minut navyse