Lokalizácia
Formulár sa odosiela
no a este k tvojmu pripevku base :
...to ako teraz sa nemozu prist porovnavat s nami ostatnymi? Napr ja nemam vobec licenciu a vooobec mi nevadi ze som v tej istej kategorii ako Milan...aspon ked pozriem vysledky v cieli, tak si viem porovnat ako som na tom vykonnostne...to ako teraz vetkych ktori vykonostne rastu a vybavuju si licencie budeme akoze vyhanat z maratonov a "nepekne" sa na nich pozerat pretoze su vykonostne lepsi?

8) MATT, prosím ťa, nevkladaj mi do úst slova a názory, ktoré som nikdy nepovedal O.K. Čítaj pozornejšie, neprekrúcaj moje názory.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 11:13:47
00
sorry...to uz malo byt vseobecne na danu problematiku ;)
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 11:19:54
00
Tak som rozmýšľal či ako horalom odblanený na dhej mám nárok sa vyjadriť. Ale mám. Šak o tom to je.
Každý má inú motiváciu. Ja som mal sen prejsť krejzi ako skúšku mužnosti. (ako to majú v tých ľudožravých kmeňoch :P ). Prešiel som a rozbitý som bol na fest. Ale aj maximálne spokojný až tak, že som vedel, že xcem ísť aj o rok. Na druhej strane, keď som 2 dni po maratóne čítal vo fóre, že ako dlho ste čistili bajk, tak som si myslel že dajak skoro. :roll: V tom čase som ešte ani chodiť nemohol a bajkovať som začal po týždni aj pol. Samo, že je to otázka trénovanosti. Uvádzam to len ako jeden extrém. Druhý je Barényi. Medzitýmito mantinelmi sa nachádzame všetci. Ja sa teším z krajiny, gulášu(špagiet), vysomrovaného pifka a z toho že ešte vôbec idem a ten druhý z dobrého času. Ja prídem do cieľa, keď sa odovzdávajú ceny a odchádzajú hasiči so striekačkou a ten druhý už 5 hodín relaxuje. Takže pravdu máte všetci. Ale najviac súhlasím s baseovým postrehom. Mne je u prdele, kt. skončím. Ale tá športovejšia časť hobíkov by mala mať osobitnú kategóriu oddelenú od profíkov. Vidieť to na chlapoch nad 40r. Tí sú jasná tlupa, ktorá medzi sebou môže regulérne súťažiť. Vsjo rovno. Jediná profesionálna výhoda je ak niekto chodí do a z roboty na bajku. :P Raz vydá jednému, inokedy na bedni stojí ďalší.
Takže môj sumár:
Zatiaľ chcem nejaké tie maratóny 2008 odjazdiť rekreačne. Súťažiť začnem až o5 rokov, keď budem mať 40 a vhupnem do súťaživejšej kategórie. Dovtedy terajší favoriti nad 40 zostarnú a cesta k víťazstvu bude otvorená. :twisted:

Naposledy upravil pisosip dňa 30.10.2007 - 15:15:01, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.10.2007 - 11:39:42
00
Napriek tomu ze sa radim medzi tych skor narodenych :wink: som v tejto oblasti myslim zavodne jazdenie jednym z tych najmladsich pretoze az tento rok som si skusil co je to jazdit s pretekarskym cislom na riaditkach. V sporte (hoci uplne inom - parašutizmus) sa motam uz dost dlho na to aby som niektore veci vedel porovnat. Nechcem porovnavat uroven jednotlivych pretekov lebo som sa zucastnil iba troch Porač, Slovensky Raj, Pilsberg maraton a ten prvy bol urcite z kategorie nula nula nič. Na kazdy som nastupoval s vedomim ze idem sutazit hlavne sam so sebou. Moja jedina ambicia bola aby som kazdy so ctou dokoncil -splnené :wink: na 100%. A ak sami podarilo este aj niekoho strihnut no co dodat. Uzil som si ale kazdy.
V kazdom sporte existuje nejaka liga, serial alebo neviem co tak ja nevidim ziadny problem aby sa nejaka trebars Slovenska liga XC jazdila, ale k comu mam ako amater vyhrady je urcite miesat v kategoriach prifikov (s licenciami) a hobby jazdcov (prikladom je Pilsberg MTB kde Bareny prisiel a zvitazil rozdielom piatich tried, mne osobne by to vitazstvo v takej konkurencii velmi nechutilo :( )
Zaverom len tolko : jazdim rad ale to asi tu vsetci, a budem sa snazit aby som z toho jazdenia aj nadalej mal radost a preteky su pre mna len taka ceresnicka na torte :lol:
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 12:10:19
00
Barenyi si moze otvorit obchod s bicyklami, tolko ich tento rok povyhraval... Zopar ludi ma z maratonov jednoducho zarobkovu cinnost :twisted:

Ano, nie je to moc spravodlive pre hobby jazdcov, ale aj tisickrat spominany Salkamergut mal len jedneho vitaza...

Bolo by super mat dve kategorie (hobby vs. licencia), ale to uz je potom aj zalezitostou cien, sponzorov, dvojnasobne dlheho vyhlasovania vitazov...
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 12:23:37
00
sorry...to uz malo byt vseobecne na danu problematiku ;)

8) V pohode MATT, ešte to by nám chýbalo, keby sa naša bikerská komunita rozvadila. Dúfam, že ani ty sa nehneváš. A už sa teším na Váš maratón v PE.

Všimni si PISOSIPov a DROTARov príspevok. My by sme chceli, aby Licencovaní bikeri mali svoju kategóriu. Veď porovnávať svoju výkonnosť môžem na výsledkovej listine podľa času a priemernej rýchlosti.
Musíte uznať, že je lepšie, keď je nás bikerov čo najviac na štarte. Čim viac bikerov tým väčšia sranda a viac zážitkov.
Určite si radšej zasúťažim s takými ako si ty MATT, čo nemáme toľko času na bikovanie a prípravu, ako s licencovanými bikermi, s ktorými sa na štarte pozdravím a najbližšie ho uvidím v cieli na bedni.
Ja nikomu určite nič zakazovať nebudem a ani prikazovať, vyjadrujem svoj názor, prispôsobím sa väčšine a podmienkam organizátora pretekov.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 12:47:06
00
Určite si radšej zasúťažim s takými ako si ty MATT, čo nemáme toľko času na bikovanie a prípravu, ako s licencovanými bikermi, s ktorými sa na štarte pozdravím a najbližšie ho uvidím v cieli na bedni.

Inak ja som na horale barenyiho ani nevidel, bo na štarte bol vpredu, ja vzadu. A aj tak som ho dal dole, lebo vzdal. Zas až taký frajer nie je. :twisted: :lol:
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 13:07:39
00
Matt a Base!

na niektoré veci máte protichodné názory, napriek tomu sa rešpektujete a svojimi príspevkami potvrdzujete vysokú úroveň v diskusiách na tomto fóre. Také niečo ako Sorry to riadne otepľuje. Všetci vás (miesto roboty) tíško sledujeme a dúfame, že nekončíte. Do toho!
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 13:28:43
00
napad mat dve kategorie je good, ale nevznikly by tym dalsie problemi? kto by mal "pravo" rozhodnut o danom pretekarovi ci je "hobby" jazdec alebo "profi" ?
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 15:28:21
00
napad mat dve kategorie je good, ale nevznikly by tym dalsie problemi? kto by mal "pravo" rozhodnut o danom pretekarovi ci je "hobby" jazdec alebo "profi" ?

Hej že, veru hej, niečo na tom bude Orsigo.
Podla mňa neexistuje možnosť ako ideálne oddeliť a selektovať hobby a profi. Kto to dokáže pri registrácii pretekárov na maratón? Ako?
Qua chlapi, toto nerozlúskneme.
Base vyhral tým, ako sa k tomu celému postavil.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 15:55:31
00
tuto sezonu som prvy krat okusil ako chuti maraton. bol som skusit maraton vo vlkanovej. Najazdene som nemal skoro nic ale kedze to je domaci maton isiel som skusit, ze "co to spravi". Startoval som 50 km (2x25km) trat. Uz po par kilometroch ked ma zacali predbiehat pretekari z kategorie startujucej neskor sa mi zacal maraton menit na utrpenie. Zhruba v polke prveho kola som si povedal, ze na to druhe ani nepomyslim. A tak aj bolo... s vypatim sil som dokoncil kolo a oznamil som vysmiatemu ockovi, ze koncim. Pobalil som veci a hajde domov.

Dalsie maratony som neabsolvoval takze nemam co porovnavat ale aj ked som ten moj jediny nedokoncil bol to pre mna velky zazitok a obrovska skusenost. Do dalsieho roka som si dal zavazok, ze budem trenovat aby som to v pohode presiel.

Chcem absolvovat Vlkanovu ktorej trat mam velmi rad a dalo by sa povedat,ze je to moja najoblubenejsia, dalej Bystricku Zelenu stopu a okrem toho este 2-3 nedomace maratony.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 16:12:21
00
a k tej hitparade :

1. košický : asi preto, že bol domaci, trat pekna, občerstvenie dobre, a umyvanie biku tiez v pohode, dobra organizacia

2.partizánske : pekna trat, tepla sprcha ako minus davam neporiadok vo vyhlasovani kategorii

3. vlkanova : mozno aj preto ze to bol 1. pretek v sezone , vsetko bolo v celku slusne

4. miesto by som pridelil pravencu a horalovi

a potom hodnotim tie "horsie" :

banska bystrica : problem s registraciou pred pretekom + "šaškovanie" pred vyhlasovanim. ako plus by som mu dal celkom peknu trat a pekne miesto startu

brezno : neuveritelny chaos s casom startu : jedna skupinka hovoriaca jeden cas a druha skupinka hovoriaca druhy cas ( myslim kategoriu junior), ako plus by som tiez hodnotil peknu trat
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 16:14:23
00
2base: pekne si to napisal, ako by si mi z duse cital... :wink:

2matt: v jednom s tebou uplne suhlasim, ak sa chce napr. 15rocne bajkerske decko vytiahnut, pri absolvovani 17tich podujati potrebuje naozaj kopu penazi atd. V sucasnej situacii mu ostava odjazdit XC seriu a dufat, ze sa uchyti v nejakom klube, ktory ho mozno nebude sponzorovat, ale minimalne ho prituli lacnejsimi suciastkami a spolocnymi vyjazdami (alebo sa skamarati s niekym z fora, ktory ho na dany pretek odvezie) :wink:

Kedze ja jazdim maratony pre potesenie a pre spoznanie roznych tras v SR, tak sa vacsiemu poctu tesim, aj ked vsetky nikdy neodjazdim. A zaroven mi je jedno akym systemom sa preteky boduju a ci na starte vidim chrbat Milana B. alebo Vlada O., teda tesi ma, ze ich vidim, ale je mi jedno, ci su v "mojej" tabulke alebo nie. O spoznani super ludi a zazitkoch nebudem hovorit, to je samozrejme!!!

HITPARADA 2007:
hodnotim hlavne vyber trate, roznorodost, technicku (nie fyzicku) narocnost, az v druhom rade zabezpecenie a vsetko s tym spojene...

1. HORAL krejzi - kutlovy maraton v SR, vsetky typy povrchov, dlhe aj kratke stupania, zjazdy, single, vyhlady, zabezpecenie, znacenie, obcerstvovacky, aj ludia, ktori organizuju a pomahaju, spracovanie webu atd

DUBNICAK hard - dtto.

2. MEDZIHORY - chybal mi len jeden okruh pre dlhu, inak super, zlepsil by som web

SARISSKY - dost nepresne uvedena dlzka a prevysenie, inak super

SULOV - zial som siel len kratku (preto 2), ale super

3. SLANSKY, 1.KBM, Sv. JUR, B.STIAVNICKY, JEDOVNICE - proste iba dobre, ale oplati sa skusit, skoda okruhov u niektorych

4. VLKO-HRON, PANDA, STUPAVA, - nieco im na trati chyba, skor dopoctu

5. PRAVENEC - skoda casu a benzinu

A na zaver moj sen na 2008: Salzkammergut a Gardamarathon
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 16:47:01
00
kto by mal "pravo" rozhodnut o danom pretekarovi ci je "hobby" jazdec alebo "profi" ?

Podla mňa neexistuje možnosť ako ideálne oddeliť a selektovať hobby a profi.

Mozno je tu aj otazka "kto je profi jazdec ?" ten co pravidelne trenuje? alebo ten ktory za svoje jazdenie berie plat od teamu, sponzora atd. Asi druha moznost je ta spravna. O pravidelnosti by sa dala viest polemika ( ja trenujem pravidelne 1-2 tyzdenne :( ). Je rozdiel ak je pre niekoho bikovanie povolanim alebo zalubou, to vsetko ale neriesi registraciu a vykonnost uz vobec nie. Mozno by sa to cele dalo osetrit kategoriou profi a hobby ale ako uz vieme je to tazko identifikovat a o problemoch s celou organizaciou pretekov ani nehovorim. Na niektore sutaze je vyber sportovcov cez kvalifikaciu a to by bol mozny recept na skvalitnenie sutazi a vyrovnanie vykonosti jednotlivych sutaziacich.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 16:51:27
00
Chlapi a damy, mozeme inak kludne vyhlasit nasu vlastnu MTBIKER Trophy 2008 podla nejakych rozumnych pravidiel, ktore si tu dohodneme :idea:

Snad nam ju Barenyi nevyfukne :twisted:
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:04:22
00
keyboard_arrow_up