Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Chlapi a damy, mozeme inak kludne vyhlasit nasu vlastnu MTBIKER Trophy 2008 podla nejakych rozumnych pravidiel, ktore si tu dohodneme :idea:

Snad nam ju Barenyi nevyfukne :twisted:

A demokraticky vylucime vsetkych ktori su lepsi ako my :lol: ale suhlas inac.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:10:10
00
Ako tak pozerám na Vaše účasti na maratónoch, idem si do kúta poplakať.
Ja som dokázal tento rok absolvovať z časových dôvodov len Súlov.
Volný čas je môj úhlavný nepriateľ a bohužiaľ ani nedúfam že to bude v sezóne 08 lepšie.
So Súlovom som spokojný. Aj som si na trati zahučal, aj pospieval, aj zablatil, aj popretekal.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:10:31
00
Volný čas je môj úhlavný nepriateľ a bohužiaľ ani nedúfam že to bude v sezóne 08 lepšie.

Turbi, skus si osvojit moj treningovy plan... :lol: Kedze nemam absolutne cas jazdit cez tyzden, moj trening zacina o 8 - 9 rano v sobotu a uplne nahodou sa vzdy ocitnem na nejakom maratone... prvych 100 km sa snazim trenovat s tym, ze neskor zrychlim... 8)
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:15:50
00
prvych 100 km sa snazim trenovat s tym, ze neskor zrychlim... 8)

Tak toto je ono na tom zacnem stavat svoju karieru bikovu :lol:
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:22:38
00
Na základe Dudovho príspevku zakladám na pieskovisku tému Turbiho tréningový plán a volný čas.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:24:24
00
alebo ten ktory za svoje jazdenie berie plat od teamu, sponzora atd.

kolko bikerov ktory jazdili cyklomaratonsku seriu alebo aspon zopar pretekov z nej podla teba maju plat od teamu alebo sponzora ? Respk.: kolko bikerov (nemyslim cestu) na slovensku celkovo berie peniaze od klubu alebo sponzora za to ze jazdia ? Nepocitam ceny ktore vyhra ne pretekoch.
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:24:56
00
prvych 100 km sa snazim trenovat s tym, ze neskor zrychlim... 8)

Tak toto je ono na tom zacnem stavat svoju karieru bikovu :lol:

Pruser bude, ak bude mat maraton len 90 km... 8)
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 17:37:13
00
t.

2. Zlata Bana ...totalny hardcore, trosku poslabsie znacenie, organizatorov som videl iba na starte a obcerstvovackach...pre buduci rok odporucam do propozicii napisat "vhodne pre full-y"...ale ako pisem...niektore useky a vyhlady nadherne!

a este teraz si pamatam Dijck-ove slova ktore mi povedal pred maratonom v Brezne : "chalani spominali ze si kedysi jazdil lepsie" ;) ...ano pravda...jazdil som rychlejsie, ale v cieli som nevedel povedat aky bol kde vyhlad a podobne...teraz jazdim tak na 80-85% a viem si kazdy maraton vychutnat...ked sa chcem ist riadne zmacknut a fakt si ist zapretekat, tak idem na nejaky cestny pretek...

Ad 1. Je velka skoda, ze nam asi nikdy nepovolia spravit slansky tak ako by sme si to predstavovali:) Teraz je to to podla mna tak na 10-15% vyuzity potencial...Dal by sa tam urobit ukazdkovy maraton ktory by mal vsetko, ale lesnici u nas su ... uvidime co budu buduci rok. Tak ci tak je dobre ze sa maraton paci, hoci od HC ma daleko:> Ucastnici AM.ENov by vedeli rozpravat:)

Ad 2. Uz ani neviem kto mi to povedal, v kazdom pripade cim je clovek starsi - tym viac si to zacne vychutnavat a na chrtenie sa vykasle:) Myslim, ze taka je velka vacsina nasich maratoncov. Je to hlavne o stretani sa a spoznavani novych lokalit:)

PS: Este som nesutazil ani na 1 maratone, zato fotil som uz cez 20: ))

Moj tohorocny top 3:

Horal ,Slansky a Saris

Horal jednoznacne naj maraton, organizacia povedomie, trat a okolie..vyborny na fotenie:)
http://bikemagazin.sk/clanok-1165-Horal ... repat.html

Slansky,je domaci, v oblubenych slanskych, skoda vsak pristupu nasich lesnikov.. ta trat nevyuziva ich potencial, ale ajtak je to nadpriemer..
http://bikemagazin.sk/clanok-1149-V-Zla ... tonci.html

Saris, dalsi domaci maraton, vcelku pekna nenarocna trat, dlhy singel.
Toho roku sme ju trochu ozvlastnili:)) Dufam,ze sa pacilo, skoda pocasia a mojej neucasti:/

Naposledy upravil ShreddyDaddy dňa 30.10.2007 - 20:26:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.10.2007 - 18:33:59
00
Dijck - to o šarišskom nebude nejaký pokec v médiach...? ..prípadne nejaké fotos...? ...človeka vždy poteší, keď sa na nejakej fotke nájde... :-)
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 18:48:07
00
rozprudila sa tu celkom slusna debata, konecne nieco od doby zakona o lesoch...objemom sice nie, ale intenzitou urcite,
tak pridam nazor aj ja, som na tom podobne, ako drotar po piatich rokoch konecne s bicyklom a po prvykrat aj so startovym cislom a ciele tie iste, vybojovat boj so sebou samym, ja ked len na polovicnych tratiach a k tomu polovicu nastupanych metrov v tomto roku som presiel prave na tychto maratonoch: vo zvolene a na horalovi, zvlast vo zvolene som sa pytal sam seba, co tam robim, hned, ako som vystupil z auta a okrem toho to pocasie, ked je nad tridsat, tazko sa mi lezat aj na deke, nie to este jazdit na bicykli, ale nelutujem
poradie kvlaity mnou absolvovanych maratonov je: 1. horal, 2. zvolen, tam nie je co riesit
a k tym vysledkom by som povedal tolko, chystam sa aj buduci rok na nejake maratony, bez ambicie zbierat body, aj ked samozrejme, asi kazdeho potesi okrem pohody z jazdy, aj nejake to lepsie umiestnenie,
z pohladu hobby bikera, cim viac je zavodov, tym viac moznosti na vyber a moze mi byt jedno, ci tzv "zberac" musi presjst vsetko alebo nie...
no napriek tomu suhlasim s nazorom, ze zo 17-tich pretekov, aby sa zapocitavali vsetky je dost tvrde, takze by som suhlasil s mattom a jemu pribuznymi nazormi
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 20:22:43
00
Dijck - to o šarišskom nebude nejaký pokec v médiach...? ..prípadne nejaké fotos...? ...človeka vždy poteší, keď sa na nejakej fotke nájde... :-)

jj, vid tvoje foto v profile:) Neviem, v case sarisskeho som fotil inde, ale urcite bolo kopec fotografov, tak sa musis spytat ich:) Na bikemagazine z toho asi nic nebude...
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 20:34:33
00
..vďaka za info Dijck, skúsim sa opýtať Olda...
Zobraziť komentár 30.10.2007 - 23:24:51
00
..vďaka za info Dijck, skúsim sa opýtať Olda...

Zusky daj vediet ako si dopadol u organizátora Šarišského maratónu. Tiež by som chcel nejaké obrazky z tohto bahenného kúpeľa.
Zobraziť komentár 31.10.2007 - 07:44:56
00
napad mat dve kategorie je good, ale nevznikly by tym dalsie problemi? kto by mal "pravo" rozhodnut o danom pretekarovi ci je "hobby" jazdec alebo "profi" ?

Hej že, veru hej, niečo na tom bude Orsigo.
Podla mňa neexistuje možnosť ako ideálne oddeliť a selektovať hobby a profi. Kto to dokáže pri registrácii pretekárov na maratón? Ako?
Qua chlapi, toto nerozlúskneme.
Base vyhral tým, ako sa k tomu celému postavil.

Ahojte,

dnes nie je problem s rozlisenim, kto je profi a kto hobby. Na stranke SZC je zoznam ludi s licenciou: http://www.cyklistikaszc.sk/data/subory/LIC_07.xls
Ak sa maju oddelit profici od hobbikov, je to mozne odkontrolovat podla tohto zoznamu. Tych par ludi, co maju licencie Elite a U23, je lahke vyselektovat.

Uz vela rokov v Sulove samostatne vyhodnocujeme drzitelov licencie ELITE. Je to presne z dovodu, ktory tu spominaju viaceri z Vas. Pre koho je cyklistika zamestnanim, nemoze sa porovnavat s tymi, ktori to robia vo volnom case. Sice aj u hobbikov su rozdiely, niekto najazdi za rok 10.000 km a viac a niekto je rad aj za 1.000 km, ale to uz je vecou volneho casu a priorit.

V tomto roku uz plati ine rozdelenie licencii. Nie Elite A, B, ale len Elite. Licenciu Cykloturist nahradila licencia Muzi II a tu moze vlastnit hociktory hobbik, dokonca aj ten, ktory nie je registrovany v nijakom klube. V tomto roku prebehol v ramci Cyklomaratonskej serie aj Slovensky pohar MX. Tam sa hodnotili len drzitelia licencii. Na rok 2008 je SP MX opat v priprave, tak uvidime...

Este som chcel nieco poznamenat ku vyberu tras na maratonoch. Urcite viete, ze vsetci organizatori sa pre Vas snazia vybrat co najatraktivnejsiu trasu, s pevnym povrchom, odolnym dazdivemu pocasiu, ci bez korenov, jam a kolaji. Z toho, co si vyhliadli ako optimum, vsak musia pri jednaniach mnohokrat upustit, lebo sa to nepaci ochranarom, sukromnym majitelom pozemkov, lesnikom, urbarnikom... A kompromisy casto prinasaju problemove useky.

Prave robime nove navrhy tras bikemaratonu v Sulovskych skalach. Ak prejde to, co planujeme, mate sa na co tesit. Na CHKO Strazovske vrchy su rozumni ludia, no tiez nam nepovolia vsetko. Verim vsak, ze toto nam povolia. Drzte nam palce... :wink:

Slavo Strecansky
Zobraziť komentár 31.10.2007 - 11:05:03
00
Slavo...vela statia pri vybavovani povoleni ohladom novych trati...pretoze pravdu povediac v Sulove co sa tyka oranizacie super, ale trat mierna jalovinka ;) ...dost vela luk, spevnenych ciest a jediny pekny usek co som si zapamatal bol posledny vyjazd a zjazd ( zda sa mi ze sedlo Patuch )...samozrejme ze si viem predstavit co to musi byt vybavovaciek, tak preto este raz good luck
Zobraziť komentár 31.10.2007 - 11:11:30
00
keyboard_arrow_up