Tak akoze ja som uplny amater, MTB (na
bike mam malo casu) vobec nejazdim, mam radsej cestu, minuly rok som bol prvy krat na Greenbike maratone (31km za 1h40min, na konci 1/4 startoveho pola) a musim povedat ze tento Stupavsky je ovela tazsi. V zivote som zatial viac ako 2h v kuse nic nerobil (20km behu po lese).
Predvcerom som si presiel kratku trat, zacal som na Zeleznej kde som aj skoncil (pri Stupave uz chalani trat znacili Intersport faborkami). Myslel som ze asi zdochnem. Skoro hodinu mi to trvalo z domu ku Zeleznej, potom asi 4,5h na trati, 30 min som asi stratil pozeranim do
GPS kade mam ist, 2x som asi na 200m zle odbocil. Nakoniec som stravil 6 hodin na
biku a do soboty bike nechcem ani vidiet. Mal som so sebou len 2 musli tycinky a po 4h mi uplne odslo, od Stupavy po Zeleznu som siel len tak tak, aby som dosiel do bufetu na Zeleznej, kupil si 2 horalky a v pohode si dosiel domov. Blata nieje nastastie moc vela, ale ked sa ide pomaly je to dost tazke sa obcas cez neho prebrodit

Viem najmenej o troch uskekoch kde budem aspon chvilku tlacit: 1.potok pri Slivovy a nasledny kopcek, 2. na tom istom, useku prejazd cez potok cez dreveny mostik (skusal som to 2x ze to nacvicim ale vzdy som aj tak spadol), 3. na konci pred Stupavou, taky vysoky kopcek pri potoku po tom co sa trebalo zohnut popod jeden strom. Samozrejme este som musel prechadzat cez asi 3 spadnute stromy, co bolo spominane uz vyssie.
Cakal som ze ked mi Greenbike trval 1:40 tak mi Stupavsky bue trvat maximalne o hodinu dlhsie ale teraz vidim ze ked to dam do 3,5h tak budem rad

Dolezite pre mna bude bezpecne dokoncit a cele si to uzit. Preto nechapem niektore postrehy "buchacov" ktori tu pisu ze trat je lahka. Ano, ale v akom tempe? Ak budes mat priemerku 30km/h tak to po lese urcite nebude lahke pre nikoho.