Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Intersport Stupava Trophy 2010

31. 7. 2010
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (30)
alibernetCraObsdzajrofixskaivodrnojaro180johhhnyjurajko1975KamikubaskukyLakynoLazilovi92magic7mamrecekmartin190milsuMisqa12nufkooborPeto02richardlesejbouSmejotmaxtomitoTrancevankes
Dobre je ako je, ma to byt pre siroke masy. Samozrejme, tiez mam radsej narocnejsie trasy, ale vzhladom na polohu a okruh ucastnikov je to v poriadku.
A nezucastnim sa, ale pridem pozriet (Tirak pozval na :beer: , bude capovat ;) . Nasledky padu nie su az take banalne....
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 13:05:20
00
Tak akoze ja som uplny amater, MTB (na bike mam malo casu) vobec nejazdim, mam radsej cestu, minuly rok som bol prvy krat na Greenbike maratone (31km za 1h40min, na konci 1/4 startoveho pola) a musim povedat ze tento Stupavsky je ovela tazsi. V zivote som zatial viac ako 2h v kuse nic nerobil (20km behu po lese).

Predvcerom som si presiel kratku trat, zacal som na Zeleznej kde som aj skoncil (pri Stupave uz chalani trat znacili Intersport faborkami). Myslel som ze asi zdochnem. Skoro hodinu mi to trvalo z domu ku Zeleznej, potom asi 4,5h na trati, 30 min som asi stratil pozeranim do GPS kade mam ist, 2x som asi na 200m zle odbocil. Nakoniec som stravil 6 hodin na biku a do soboty bike nechcem ani vidiet. Mal som so sebou len 2 musli tycinky a po 4h mi uplne odslo, od Stupavy po Zeleznu som siel len tak tak, aby som dosiel do bufetu na Zeleznej, kupil si 2 horalky a v pohode si dosiel domov. Blata nieje nastastie moc vela, ale ked sa ide pomaly je to dost tazke sa obcas cez neho prebrodit :-)
Viem najmenej o troch uskekoch kde budem aspon chvilku tlacit: 1.potok pri Slivovy a nasledny kopcek, 2. na tom istom, useku prejazd cez potok cez dreveny mostik (skusal som to 2x ze to nacvicim ale vzdy som aj tak spadol), 3. na konci pred Stupavou, taky vysoky kopcek pri potoku po tom co sa trebalo zohnut popod jeden strom. Samozrejme este som musel prechadzat cez asi 3 spadnute stromy, co bolo spominane uz vyssie.

Cakal som ze ked mi Greenbike trval 1:40 tak mi Stupavsky bue trvat maximalne o hodinu dlhsie ale teraz vidim ze ked to dam do 3,5h tak budem rad ;-) Dolezite pre mna bude bezpecne dokoncit a cele si to uzit. Preto nechapem niektore postrehy "buchacov" ktori tu pisu ze trat je lahka. Ano, ale v akom tempe? Ak budes mat priemerku 30km/h tak to po lese urcite nebude lahke pre nikoho.
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 13:07:54
00
Peto pohoda :y:
Ja som na tom s volnym casom a jazdenim podobne. Mne je to, za kolko pridu niektori (ako si nazval) buchaci absolutne jedno. Na Orave som si 2x posedel po 15 minut a aj tak som nedosiel posledny. Su ludia, ktori su byvali sportovci, pripadne nezamestnani a cele dni len bajkuju. Rozdiely su neskutocne velke a treba sa povzniest, lebo si znechutis cele bajkovanie. Chod si svojim tempom a na vsetko ostatne sa vybodni. Zaplatil si startovne, tak nech na teba cakaju!

A ver tomu, ze ti, najvacsi mudrlanti a vyryvaci aj tak nekoncia na bedni. Koncievaju v strede pola za Barenyim alebo Balkom aj o hodinu.
Ibaze taky Barenyi a Balko (to len priklad ti dvaja) su mimoriadne skromni, priatelski a hlavne dobri v tom, co robia! :y: :y:
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 13:45:54
00
tak nejak.... :y:
sak tie skalky vyzeraju ako u nas vapec :D :rock: ale ten je trosku strmsii :rofl:
tatranci by sa vam zasmiali :lol:

To akože toto by ma malo baviť na horskej cyklistike???
Nie, pekne Ďakujem. Ja som si nekúpil bike, aby som ho tlačil, alebo nosil hore kopcom.
Samozrejme rozlišujem, ak tlačím bike kvôli tomu, že nevládzem tlačiť do pedálov, alebo mám strach to zozjazdovať, ak to iný dá. Ale toto. Takýmto úsekom sa vyhýbam.

A navyše bikeri na Žihadlových fotografiách idú po turistickom chodníku, kde biker z bikom nemá čo hľadať podľa súčasnej legislatívy.
My čo robíme niečo okolo legalizácie MTB trás sa môžeme aj rozdrapiť, keď nám na Lesnom úrade v BB vyhadzujú na oči takýchto bikerov ako sú na foto.

:n: Len tak ďalej, dráždite dosť veľkého obra, na ktorého my obyčajní bikeri nemáme.
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 13:49:38
00
90% tras sa jazdi po turistickych, zvaznic zase tolko nieje ;) a to bol len vzor strmosti.. aked su peso su turistami :lol:
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 13:58:28
00
Peto pohoda :y:
Ja som na tom s volnym casom a jazdenim podobne. Mne je to, za kolko pridu niektori (ako si nazval) buchaci absolutne jedno. Na Orave som si 2x posedel po 15 minut a aj tak som nedosiel posledny. Su ludia, ktori su byvali sportovci, pripadne nezamestnani a cele dni len bajkuju. Rozdiely su neskutocne velke a treba sa povzniest, lebo si znechutis cele bajkovanie. Chod si svojim tempom a na vsetko ostatne sa vybodni. Zaplatil si startovne, tak nech na teba cakaju!

A ver tomu, ze ti, najvacsi mudrlanti a vyryvaci aj tak nekoncia na bedni. Koncievaju v strede pola za Barenyim alebo Balkom aj o hodinu.
Ibaze taky Barenyi a Balko (to len priklad ti dvaja) su mimoriadne skromni, priatelski a hlavne dobri v tom, co robia! :y: :y:

;) cykloturista2 si nejaký múdry. Každý nech si jazdí ako chce. Niekto venuje bikovaniu minimum času, a niekto si aj pri svojich povinnostiach vie nájsť na bike času viac. Je to otázka priorít a toho, či to chcem robiť alebo nie. Každý z nás si môže nájsť milión výhovoriek prečo nemôže ísť na bike a tak sa dostane na bike možno raz do týždňa, iný aj 4 X.

:P A o skromnosti tebou menovaných pánov by som pomlčal. Mal som česť počuť raz vyjadrenia jedného tebou menovaného pretekára a to nemalo nič spoločné so skromnosťou.
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:00:11
00
neblbnite, veď keď niekto nechce, tak na ten maratón ísť nemusí, je sloboda výberu, načo sa hádať o tom, pre čo je MTB určené, kto má rád skaly, tak nech jazdí po skalách a kto nie, tak nech jazdí v lese...aj keď je pravda, že zvolena je škoda :)

ad cykloturista, treba si uvedomiť, že sú aj skromní ľudia, ktorí jazdia pomalšie ako bárenyi alebo ten druhý a rýchlejšie ako Ty...treba sa stým zmieriť
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:08:01
00
Ja som s tym plne zmiereny. Chcel som Peta povzbudit, aby nebral ohlad na druhych ale jazdil podla seba. Ma plne pravo prist, zucastnit sa, tlacit, oddychovat a prist do ciela tak, ako mu to dovoli kondicia. A ked s tym ma niekto problem, nech si s prepacenim ........

Ja sam som sa nedavno stal tercom intrig a mudrlantov, ktori hodnotili to, ze mam bajk "len za 1000" EUR, ze by som s tym mal ist na detsky piesocek, ze nemam kondiciu jak 70 kilovy chrt, ze .......a skoda reci! Ako som pisal: "Najvacsi mudrlanti su ti, ktori toho vela nedokazali!"
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:19:57
00
Ja sam som sa nedavno stal tercom intrig a mudrlantov, ktori hodnotili to, ze mam bajk "len za 1000" EUR, ze by som s tym mal ist na detsky piesocek, ze nemam kondiciu jak 70 kilovy chrt, ze .......a skoda reci! Ako som pisal: "Najvacsi mudrlanti su ti, ktori toho vela nedokazali!"

aha...tak už mi je to jasné....ale myslím, že tu je veľa ľudí, ktorým je jedno na čom a ako jazdíš...každý má inú motiváciu prečo a ako to robí a keď je s tým spokojný, tak čo koho do toho...a že je niekto múdry? ...treba sa len povzniesť, pretože reagovať na to je len voda na mlyn dotyčnému... najhoršia vec preňho je ignorácia takýchto vecí
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:31:08
00

Ahoj cykloturista2.
Aj medzi bajkermi sa nájdu idioti. Ale na základe "idiotov" nehodnoť celú komunitu.
Ak si pozrieš celé fórum, zistíš, že väčšina je o inom.
S pozdravom
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:39:56
00
milsu to je jasne :y:
Boli to mozno 5-6 ludia.
Vies co som si vsimol na fore? Ze vela ludi si zosobnuje kritiku. To nie je potrebne!

Poznam aj ja vela skromnych, perfektnych ludi, ktorych mam rad a robia tento bikersky (nielen) svet krajsim :y:
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:46:15
00
Ahoj cykloturista2.
Aj medzi bajkermi sa nájdu idioti. Ale na základe "idiotov" nehodnoť celú komunitu.
Ak si pozrieš celé fórum, zistíš, že väčšina je o inom.
S pozdravom

:y: súhlasím.......
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:47:05
00
milsu to je jasne :y:
Boli to mozno 5-6 ludia.
Vies co som si vsimol na fore? Ze vela ludi si zosobnuje kritiku. To nie je potrebne!

Poznam aj ja vela skromnych, perfektnych ludi, ktorych mam rad a robia tento bikersky (nielen) svet krajsim :y:

Nezosobňujem, len pozorujem že sa možno vo viacerých témach zbytočne navážaš do oponentov.
(Sory za tykanie, mylím že k môjmu veku si to môžem dovoliť)
Ešte raz pozdravujem.
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 14:52:30
00
Tu si vsetci tykaju :handshake:
Uznavam. Idem teda vsetko ignorovat. Jeden taky tazky macher tu sice stale stopuje moje prispevky a neustale mudruje, ale kaslem na to ;)
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 15:02:16
00
OK :handshake:
Zobraziť komentár 29.07.2010 - 15:04:25
00
keyboard_arrow_up