Lokalizácia
Formulár sa odosiela
lapalko, ked ides sam hocikadial, tak predsa nie je problem. :) Problem nastava, ked to chces niekomu opisat, alebo sa s niekym dohodnut kadial pojdete. Ak nevies specificke useky pomenovat ani inak zrozumitelne opisat, tak ostatni nemaju predstavu o com hovoris. Prave na to su tie nazvy dobre. Ved aj Pätbojarska, Cerovka, Krasnansky trail, Pajstun trail, Skala trail a pod. nie su oficialne nazvy - musel ich niekto vymysliet, aby sme sa o nich nebavili ako v pomocnej skole. :D Btw. nedavno som sem pisal, ze prepoj z cervenej od Mariinho pramena popri besiedke na asfaltku k Slivovi som zacal volat Muchotravka trail. Je to vystizne, lahko zapamätatelne a velmi vela ludi tu vie, preco som to tak zacal volat. Ked sa takyto nazov ujme, nemusis nic komplikovane opisovat a vsetci su v obraze.

P.S. Tiez sa mi to tajnostkarenie nepaci. Ved forum je prave o tom, aby sa informacie zdielali.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:10:55
02
ja som raz počul historku,ako vznikol názov "malý vietnam" vraj to bol kedysi úzky singláč,nahusto zarastený-ako džungla vo filmoch o Vietname,sotva sa dalo prejsť,tak sa postupne ujal tento názov

To som pocul aj ja. A prave preto som dedukoval, ze sa to oznacenie vztahuje aj na horny usek od cervenej po asfaltku na Hviezdu, lebo hned za odbocenim z cervenej je to uplne najzarastenejsie a najuzsie na celej tej trase. Inak popytam sa chalanov od Skrachovancov ako to s tym oznacovanim Maleho Vietnamu chapu oni.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:12:44
00
Ja to nad bobroviskom teda budem nazyvat Danov trail :)
a tie 3 jamy co minule navrhol MageZ sa mi tiez pacia ako nazov :)
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:17:27
00
to nie je môj trail,tade sa jazdilo už dávno predtým,ako som mal prvý horský bicykel-ja som len na jeseň urobil lavičku cez potok,aby sa tade znovu začalo jazdiť-aj sa podarilo,je tam už pekne vyjazdená stopa ...
mám ale jeden názov,ktorý by sa mohol zaužívať "singláč nad asfaltkou k červenému krížu" možno je troch dlhý,ale vystihuje presne podstatu toho singláču,prakticky len po ňom začínam výjazdy z Rače do M.K. je to rýchly spôsob,ako sa dostať na hrebeň-a navyše je aj zaujímavý (nie ako nudná asfaltka)
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:24:34
01
No to je zase Silvin singel :D
Ja to nazyvam podla toho, kto singel ukazal tomuto foru ;)
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:28:13
01
iron: Bud "Maly Vietnam - alternativny zaver", alebo to Tvoje "singel nad bobroviskom". To si podla bobrov zapamäta snad kazdy. :) A 3 jamy kludne, to je stare zname oznacenie pre ten usek Vydrickeho singlu v casti od Slivu po Panovu luku.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:31:04
00
a tie tri jamy nie sú na singli ponad vydricu ? :) ... či keď už prekrižujeme asfaltku tak to ruší názov?
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:32:02
00
Nerusi, uz som to akurat dopisal do toho predch. prispevku, ze 3 jamy su oznacenie casti Vydrickeho singla v useku od Slivu po Panovu luku. :)
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:33:43
00
No to je zase Silvin singel :D
Ja to nazyvam podla toho, kto singel ukazal tomuto foru ;)

no urcite sa najde dost ludi komu som ho neukazala ale ho poznal
ale je pravda ze tadial chodim veeelmi casto hore, ked sa mi nechce liezt cez Sakrakopec
silvin singel je ten mikro maly v zavere zelenej znacky zjazdu zo Sakrakopca k viniciam, ten totiz silva hrabala a kopkala :P
a turisticky klub si nasiel v nom zalubenie a oznacil ho ako tz :lol: ateraz mi tadial chodia na konoch
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 14:03:40
06
K tomu "malemu vietnamu" -mam pocit, ze aj zem je tam viac zlta :-D
Dnes som sa z asfaltky zhora napojil na ten novy singlac /pokracovanie "krasnanskeho"/ a je to jemne downhillove, myslim. Ale kusok pod nim ide aj ina vetva pokracovania "krasnanskeho" ,ak som dobre videl-nechcelo sa mi uz vracat. Ta spodnejsia vetva sa napoji na oficialne "C" niekde v tom otvorenom priestore pred odbockou na neoficialny singlac k horarni ?
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 14:30:15
00
Poznam ten Silvin singlac..:) je to fajn, len trosku od ruky
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 14:44:46
00
to som si robila sukromny domov, preto je tak od ruky
teraz ale cudzopasim smerom domov vacsinou po trail BK
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 14:47:46
00
Silva Dano5 viete to dat aj na mape ? rad by som to chcel smerom hore vyskusat, aby som nemusel po asfalte, vdaka pekne
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 15:05:58
00
http://www.racaweb.sk/druha-etapa-cyklotrasy-jurava-uz-ma-podobu-projektu-povedie-popri-letisku-do-vrakune/

takze asfaltovanie bude pokracovat :/
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 15:08:40
00
Silva Dano5 viete to dat aj na mape ? rad by som to chcel smerom hore vyskusat, aby som nemusel po asfalte, vdaka pekne

Prepokladam, ze ide o klasicky singel z Race z Potocnej k Cervenemu krizu, tzn. zacinas po modrej a potom pokracujes vlavo a nekrizujes asfaltku ako ked by si siel na BK. Tento: http://mapy.hiking.sk/?x=17.13775&y=48.2291
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 15:09:38
00
keyboard_arrow_up