Meteorológovia na tento víkend sľubujú pekné počasie a tak by som chcel v nedeľu po minuloročnej prestávke prejsť moju obľúbenú jesennú trasu z Levoče do Prešova (resp. Lipan) cez Levočské planiny . Ak by mal niekto záujem pridať sa ku mne napíšte. Išlo by sa z Prešova do SNV vlakom o 7:45. Košíčanom ide rýchlik o 8:05. Ďaľšie info, mapu, foto z tohto pojazdu spred dvoch rokov môžete pozrieť tu: post215426.html#p215426
Túto trasu môžete pozrieť aj tu: http://www.bikemap.net/route/122729
Rozmýšľal som, že by som zobral v piatok dovolenku. Ale radšej by som urobil okruh z Krompách cez Poráčsku dolinu do Poráča. Ďalej cez Závadku a Bindt do Tepličky,a dolinou okolo Hornádu do Spišských Vlách. Je to rovnako pekná trasa ak nie krajšia ako Levočské planiny.
OK, v zasade mi to je jedno, uved prosim nejake parametre trasy a casovy itinerar. Na piatok som sice objednany na kontrolu do nemocnice v KE, ale ak sa pocasie bude javit OK, tak ju presuniem na iny termin.
Tou kravskou cestou ste išli zbytočne, trebalo isť z Olšavice ku stožiaru, a odbočiť do ľava na Spišsku, a pokračovať na Javorinku, po horizonte, niečo nadherne,
Musím pozrieť, o ktorý stožiar sa jedná. Bol by som Ti vďačný, ak by si to upresnil nejakým podrobnejším popisom. Mohol by si to nakresliť cez http://www.bikemap.net ?
PeterG ma láme ísť to znova v piatok, tak by sme to mohli vyskúšať prejsť.
piatok dovolenku. Ale radšej by som urobil okruh z Krompách cez Poráčsku dolinu do Poráča. Ďalej cez Závadku a Bindt do Tepličky,a dolinou okolo Hornádu do Spišských Vlách. Je to rovnako pekná trasa ak nie krajšia ako Levočské planiny.
Je to krasna trasa ale s premočenými nohami teraz na jeseň nič moc lebo Poračska dolina je suchou nohou neprechodná!!! v lete to bolo príjemné osvieženie ale teraz chote hore Lacemberskou ako písal Drotar.....
Tu Lacembersku ti mozem poslat vecer.Je to nenarocne tiahle stupanie a vyleziete na Poracskych lukach. Ten vyhlad dole na dolinu sa vam bude iste pacit Pripadne ti zakreslim variantu z Poraca do Olša a cez odkalisko na Teplicku a z Teplicky sa uz napojis na cyklochodnik okolo Hornadu.
Pišta bohužiaľ zatiaľ nie som vlastníkom žiadneho záznamového zariadenia. Takže musíš vystačiť s trasou , ktorú som naklikal v Bikemap.nete http://www.bikemap.net/route/388172. Tam cez gps export stiahni gps údaje. Sú vo formáte gpx.
Posielam tu mapku , stožiar je pred Brutovcami, ak ideš smerom od Oľšavice, vpravo od stožiara sa odbočuje na Podproč a vľavo na Spišsku okolo jaskyni - smer Javorinka, alebo do prava smer Bišar
Baronček nejak tak sme na Javorinku skúšali ísť. Ale tá cesta (ľavý horný kút lúky) bola neskutočne rozbahnená 10 cm hlbokým bahníčkom takže sme to po 20m otočili. Druhá cesta z lúky (ľavá) stúpala pomerne prudko hore a tlačiť bike sa nám nechcelo. Takže sme pokračovali klasikou na Bišár. Zo začiatku to bolo ok ale pred Bišárom ešte pred krížom bola cesta dosť zničená kravami a bolo na nej blato tak sme zišli červenou. Podľa tvojej mapky Spišskú je potrebné obchádzať z ľavej strany. Kde je potrebné odbočiť z tej cesty od vysielača po lúku? Nejaká výrazná odbočka tam nie je. Alebo sa odbočuje z lúky?
Na ľavo pred šipkou smer Javorinka je cesta k jaskyni, je cela zničena od krav, vy ste mali isť rovno nie vpravo, ta cesta je tiež nie najlepšia, ale veľmi kratka asi 200m, za lesom začina raj na zemi, nadherne luky , lesik, zase luka a tak to pokračuje až na Javorinku, pod javorinku si treba vyfotiť zakopy z druhej svetovej vojny a ten zjazd do Ticheho Potoka je perfektny,myslim od chaty Javorinka
Ja som po tej ceste, ktorá je označená šipkou ( úplne vpravo) pred rokom prišiel od Javorinky a je to mierna dobre jazditeľná cesta. Bohužiaľ teraz rozbahnená. Keď som to pochopil správne mali sme ísť tou strednou cestou? O tej som nevedel, nabudúce ju pozriem.
Chcelo by to pozrieť na tú strednú cestu, možno je trochu zarastená ale v takom prípade ako sme mali my by mohla byť náhradnou trasou. Ak tam nabudúce pôjdem určite ju pozriem. Podľa googlu by sa mala za kopcom napojiť na tú kravskú cestu.
Ak suhlasiš, možeme si dohodnuť spoločnu turu, ale v tomto roku už len peši, na bike pre mňa už je chladno, navrhujem štart v Tichom potoku a cieľ v *****rni v Brezovici
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PeterG ma láme ísť to znova v piatok, tak by sme to mohli vyskúšať prejsť.
Je to krasna trasa ale s premočenými nohami teraz na jeseň nič moc
Baroncek opat by som ta poprosil o upresnenie korekcii.
Neponahla sa to, pretoze to uz asi len odlozim do "zasobnika" na buduci rok.
Lacemberskú som už išiel, hore na Bukovci je to paráda, oplatí sa.