Zdravim vo spolok, mam dilemu. Chcem si kupit hardtailovy horsky bike(medzi 600 az 700 eur), lenze tento rok ako som mohol zistit, zasoby sa velmi rychlo vypredavaju. Ked som bol na jednej predajni typek mi odporucil "ohlade na moju vysku 196cm" ist do 29 palcovych kolies aj ohlade toho, ze sa tam vyrabaju vacsie ramy, ktore by mi sadli.
U 26 palcovych mi povedal, ze tie velkosti co sa tam vyrabaju by mi boli len tak na hrane. Tak rad by som vedel nazor aj vyssich jazdcov, ze ci to je tak alebo to zavisi aj od geometrie ramu.
No mam SLX, 9sp, GT Avalanche, kolesa na priemyselnych loziskach Novatech. Novy by stal 1000eur (Canyon asi) a na stary chcem kupit vzduchovu vidlu za 160e. Chodim na dlhsie vyjazdy Cross country.
Ak nemáš vyslovene nejaké problémy pri jazde na tom bicykli, tak tá nová vidlica bude fajn voľba. Koncom budúceho roka môžeš pouvažovať o novom biku - možno sa aj ten rozpočet zvýši.
palo 14, ja mam jednu vzduchovu vidlicu na predaj... este cosi priloz a za 200 je tvoja... a ked ju budes silno chcet, tak sa este dohodneme
Rock Shox Sid Race, dual air, 100mm zdvih, 20,5cm dlzka stlipku, super stav
Dakujem za rady, po precitani vsetkych clankov a zvazeni vsetkych moznosti, idem kupit 29 palcovy ram a prehodit veci z 26 co sa daju a pokupit kolesa a vidlu na 29 palcovy bike.
zdravím, potreboval by som menšiu radu: do teraz som jazdil iba 26 ht-čka, mám v pláne teraz na jar kúpiť nového tátoša len neviem čo presne chcem.. 29 hardtail povedzme na top komponentoch priorita by bola váha alebo 26 fullko na priemernejších komponentoch... jazdím xc.. všetko všade sem tam nejaký maratón, pretek sem tam aj čisto cestné výjazdy.. chcel by som okúsiť fullko aby to bol v teréne pokrok pre mňa len zase moje cestne výjazdy nebudú mať význam kedže pravdepodobne fullko bude ťažšie ako môj doterajší bike a samozrejme ako si myslím na 29 velkých kolesách by to po cestách a tiež maratónovych trailoch išlo super ale zase sa bojm že v teréne sa neposunem ďalej od 26 takže otázka znie.. dokáže lahšie 29 ht byť jazditelné na celodenné výlety a lepšie zvládať zjazdy ako 26 HT ... fakt neviem čo sa mi hod viac neviem čo chcem vlastne
ak jazdíš rekreačne kup 29HT, určite lepšie ako kostitras 26HT,
pod 13 cuba kg sa so slušným 29fullom dostaneš ... záleží ale aj od rozpočtu samozrejme
na stredných triedach bikov su najťažším komponentom väčšinou kolesá....a vidla.. osadenie sučiastok tak velký rozdiel nerobí....
ako 26 vs. 29 zhodnotil Christph Sauser... jemu v tej dobe sedelo na maratony 29 a na XC 26 Christoph Sauser 26er/29er TestingOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak nemáš vyslovene nejaké problémy pri jazde na tom bicykli, tak tá nová vidlica bude fajn voľba. Koncom budúceho roka môžeš pouvažovať o novom biku - možno sa aj ten rozpočet zvýši.
Rock Shox Sid Race, dual air, 100mm zdvih, 20,5cm dlzka stlipku, super stav
uvod, testy a porovnania rychlosti 27.5 vs 29
https://www.youtube.com/watch?v=-YPbSU3hgTQ
diskusia a porovnanie v realnych situaciach, prakticke postrehy z jazdenia
https://www.youtube.com/watch?v=37SLaTWydug
pod 13 cuba kg sa so slušným 29fullom dostaneš ... záleží ale aj od rozpočtu samozrejme
na stredných triedach bikov su najťažším komponentom väčšinou kolesá....a vidla.. osadenie sučiastok tak velký rozdiel nerobí....
Christoph Sauser 26er/29er TestingOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down