Viem, ze o tychto bikoch ako celku sa vzdy hovorilo ako o "low-end a low-cost" bikoch (najma co sa tyka 2.0- nizsej/lacnejsej rady), no nakolko si bike budem komplet skladat, zaujima ma viac spolahlivost ramu. Pocul som, ze bol problem so zadnymi stavbami (ma niekto skusenost, kde konkretne praskali a pri akej zatazi? je to naozaj problem alebo to vydrzi to, co aj ostatne ramy v FR/EN kategorii?) a taktiez s loziskami (vybitie capov a lozisk, uvolnovanie capov/srobov v zadnej stavbe- tiez som cital, ze problemy nastanu az po 2 rokoch, teda po dobe kedy je vhdone menit loziska na vacsine ramov).
Ram sa vyraba uz 5 rokov a za ten cas sa geometria nejako vyrazne nemenila (len co sa tyka 27,5 kolies a mensieho zdvihu), teda logicky, pokial by tam boli teda take problemy tak by ich za to obdobie odstranili, ale ako hovorim geometria (aspon podla zdrojov na internete) sa v podstate nemenila.
Vdaka za odpovede
posledný komentár: 28. 5. 2020 o 0:31
posledný komentár: 21. 12. 2019 o 22:57
posledný komentár: 25. 11. 2019 o 18:05
Za mňa osobne je to super rám za nie veľke prachy, ale určite má svoje muchy
Najvacsi strach mam z tej zadnej stavby a hlavne po zhliadnuti tohto videa: https://vimeo.com/48824812 , kde v 02:10 to zadne koleso naozaj plava a teda neviem ci je to "normalny chod" alebo su to len zle utiahnute capy...? Sprava sa to naozaj tak ako na videu?
Ten bike mal prvu pracovnu skusenosť v požičovni. Neskôr ho nejaky bratislavský týpek odkúpil a ja som ho vymenil za môjho Raptora.
Dozvedel som sa že zadná stavba už raz kupovaná bola (aj podľa farby si to zistíľ, nakoľko dokupované sú čierne nie vo farbe rámu). A tak je tam aj nová a aj tá nová už pomaly ale isto začína praskať. Najprv som mal jednu nepatrnú vlasovú prasklinu, ktorá tam už bola pri "predaji" ale neskôr v Krompachoch som spravil aj druhú.
Od vtedy t.j. mesiac drží uplne v pohode a drží všetko čo nedoletím, alebo dopadám "na placku"
Je možné že to je len výplet, no zdalo sa mi (aj podľa toho čo som sa dočítal) že tam je vôľa v capoch + teda asi voľný výplet. Ale je pravda že sa to takto len opticky nedá 100% zhodnotiť.
Vravíš že na šľapanie nie? Po tom čo začali davat na tie nové seriovky teleskopické sedlovky, mi to prišlo ako fr bike s možnosťou obcasnych vyslapov.
A ako som vravel, kamarat si tam nahodil teleskopku a normálne jazdí aj nejaké tie EN dobrodzužné výpravy