ide mi hlavne o geometriu ..., syn ma prave 148 cm, a ram je 15" (kola 26")
vzhladom k tomu ze syn rastie zavratnou rychlostou rad by som zozbieral postrehy na dalsi "projekt" ak budem kupovat novy ram o rok ... max dva ... ....
Dakujem!
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 17:36
posledný komentár: 13. 8. 2020 o 22:20
dajte typ na nejaký rámik kludne aj s upinákom
Mám sa podaril Radon team FX ale pri tej cene som moc geometriu neriešil. (100€ rám aj s RS recon gold a poštovným). 70,5 hlavový by mohol byť aj položenejší
Mám sa podaril Radon team FX ale pri tej cene som moc geometriu neriešil. (100€ rám aj s RS recon gold a poštovným). 70,5 hlavový by mohol byť aj položenejší
Preco nie? znizi to stred a tym aj priechodnost v terene,na takych tych mini dropikoch to mozes poznat,najma prevodnik moze kolidovat,ale nemusi.Zalezi ,co jazdi.
Priechodnosť je daná najnižším bodom. Keby mal vpredu trojpílu, tak by bol približne rovnako nízko ako teraz s pohonom 1x. (necelé 2cm nižší stred vs o 1 a kúsok cm menší prevodník)
na obrazku prilozeny "novy" 16" ram na 15" bicykli. Dlzka vidlice k ramu by mala byt 470 mm (100mm zdvih), bude ale ako na obrazku 480 mm (120mm zdvih)
na "novom" carbon rame by mal byt presmykovac e-type (dosiel som na to po dlhsiom patrani. //ano aj napriek radam prehodim aj trojpilu//
na zaklade toho vyberiem rovnaku radu fd-m780 e-type dual pull.
co ale netusim je, ake skrutky pouzit na upevnenie.
podla nejakych DE diskusii sedi aj M5x16 skrutka so zapustenou hlavou a hlinikova podlozka 2,5 mm hrubky a vnutorny priemer 5,2 mm ak je to tak aku skrutku - hlinik alebo?
no a co som nasiel prave v shimano navode pre m780 su tam zobrazene dve skrutky bez zapustenej hlavy ... (vid priloha)
budem vdacny za kazdu radu!