Zdravim. Pokusam sa zohnat novu vidlicu do mojho ramu ktory ma klasicku 1 1/8 hlavovu trubku. Zhanam vidlicu so zdvihom 120-130mm s 1 1/8 ale vsade nachadzam len tapered vidlice. Vie niekto nejaky sposob ako by som mohol do mojho ramu dat tapered vidlicu? Alebo ma niekto fox alebo rockshox vidlicu so zdvihom 120-130mm?
Ahojte, skúsim oživiť túto tému. Chcem novú vidlicu pre svoj HAIBIKE Big Curve RX 29" 2014 a pokiaľ si dobre pamätám, pôvodná má rovný stĺpik. Výber lepších vidlíc s týmto stĺpikom je ale veľmi obmedzený, a vtedy som narazil na túto tému a "konverzný" headsed od cane creek.
Viem že istota bude zhodiť vidlicu a pomerať rozmery hlavovej trubky (čo bez vylisovania misiek bude asi len +- autobus), ale nevie mi náhodou z fleku niekto povedať, či (ne)bude toto hlavové zloženie pasovať do môjho rámu? Nech s tým nestrácam čas. Ďakujem.
ak mas vnutorny priemer hlavovej trubky aspon 44 mm tak ti to pojde, ale budes musiet vymenit spodnu cast hlavoveho zlozenia, ten cane creek by bol spravny
Zdravim, nestretol sa niekto s niecim takymto, ciena vidla Trigon RC93FE (tapered), kruzok pod lozisko ale nesadne az dole, lebo vidla ma konus dole siroky (aj ked ma byt tapered), cize potom to v hlavovom vyzera ako na obrazku, cize nepouzitelne. Hlavove je na tapered vidlu.
Moja carbon vidla (zelena), tiez tapered, ma krk dole pekne rovny a tym padom kruzok pekne sedi.
Ci pouzit hlavove bez kruzku a lozisko priamo na vidlu? Potom to sadne ok.
Je možné na rám Kellys spider 50 2021 kde je vnútorná šírka rámu hore aj dole 44mm vopchať tapered vidlicu? Mal som polointegrované hlavové zloženie. Misky sú vlisované dnu stále.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak mas hlavovu trubku ako pri "Integral", tak mozes pouzit hlavove zlozenie, ktore ma externe spodne lozisko. Akurat musis ratat so zmenou geometrie a dlhsim krkom vidly.
http://www.canecreek.com/headset-fit-finder
Súčasné hlavové zloženie:
https://www.trial-bikes.com/en/xlc-a42e-internal-headset-p-536573.html
Spodný diel hlavového zloženia pre použitie tapered vidlice:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/integrovane/cane-creek-forty-ec44-40-spodny-diel-hlavoveho-zlozenia-15.html
Viem že istota bude zhodiť vidlicu a pomerať rozmery hlavovej trubky (čo bez vylisovania misiek bude asi len +- autobus), ale nevie mi náhodou z fleku niekto povedať, či (ne)bude toto hlavové zloženie pasovať do môjho rámu? Nech s tým nestrácam čas. Ďakujem.
Moja carbon vidla (zelena), tiez tapered, ma krk dole pekne rovny a tym padom kruzok pekne sedi.
Ci pouzit hlavove bez kruzku a lozisko priamo na vidlu? Potom to sadne ok.
Diky
Pozor na dĺžku krku vidlice.