Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Mne zdvihy na nervákovi stačia, ale nie som žiadny pretekár dole kopcom cez metrové skoky, skôr som pohodový rekreačný jazdec. Neviem teda či 140 mm oproti 120 mm až tak zásadne cítiť v teréne. Inak nerve 6 je pekný a podľa mňa super základ za dobrú cenu keby si chcel predsa len 120 mm, kde stačí vymeniť brzdy (to budem musieť aj na sedmičke).
tak ale zas ten radon ma 26" a 140 a nervak ma 27,5 a 120, nevyjde to narovnako v terene? co sa tyka zehlenia?
tie metrove skoky nie su ani moj pripad, vezmem nervaka, nebudem sa tu toto, ten spectral je fajn, aj by som ho hned bral, len ked sa zamyslim ze treba dolozit 600€ do spectrala tak sa mi zahmlieva pred ocami, ale ten ram ma fakt brutalny
a M395 mam aj teraz na acide a nejak mi to staci, aj ked som neskusal nic lepsie ale nerutim sa dole jak strela bo zo mna vytrasie dusu,
co sa tyka trasenia na nerve 6 a nerve 7?
Ja chodim na nerve al 9ne aj hore kopcom na descene mode. Teda ak sa jedna 9 rozbity povrch kde s descendom mam idealnu trakciu. Na nejake tie strkove a polne cesty mam trail mod a climb som este ani nemal zapnuty,nie je potreba
Nervak je brutal stroj, z tych linkov sa mi radon paci urcite menej. Mne 120mm tiez staci, 140 by bolo horsie trosku geometriou a asi aj trosku lenivejsie do kopca. Na nervovi mam pocit ked to dam na trail ako by som skoro na ht siel a to mam na nom 2,35 hans dampfy,ktore by som mimochodom nevymenil nazad za nobby nic ani za nic. Ked zoderiem,urcite zas kupujem hansy...
[quote=""]teraz mam na cube RS+shimano, na radone zr team tiez shimano
asi by som radsej shimano, vidlica mi je jedno len nech to funguje, co sa zdvihov tyka? 120 staci?
jasan , že stačí na štýl aký si opísal...27,5 na 120 je uplne v pohode a v okolí Ke nemáš terén , ktorý by si nedal s daným zdvihom... Trail bike 27,5 a 120 je podľa mňa universál s kt. si dlho vystačíš.
zdravím. chcel by som sa spýtať. mám v pláne kupovať nový bike a v hladáčiku mám grand canyon al 6.9. chcel by som sa spýtať ako je to po doruční. sú nejaké servisy na garančnú prehliadku. prípadne ako je to s reklamáciami? ďakujem za odpovede
Servisy na garancku nie su. Bike si mozes servisovat bud sam alebo za peniaze v hocijakom servise kde ta vezmu. Canyon sice ponuka servisne prehliadky/opravy, ale bike na to musi ist do nemecka a je to dost drahe. Reklamacie sa riesia kurierom. Nahlasis problem cez online formular, kontaktuje ta zastupenie, dohodne sa miesto a cas. Kurier pride vyzdvihnut vadny komponent na reklamaciu. Po vybaveni ti ho kurier zas donesie. V pripade reklamacie kuriera hradi canyon.
Ach jo.. tento tyzden mi mali odoslat bike.. teraz mi prisiel tento mail
Vážený zákazníku.
Děkujeme, že jste si vybral Canyon.
Z důvodu velkého vytížení naší montážní linky a stěhování výroby do nových prostor bude vaše objednávka odeslána v týdnu 25/2014. Jakmile předáme vaši zásilky přepravní společnosti budeme vás o tom informovat e-mailem. Upřímně se omlouváme za případné nepříjemnosti způsobené tímto zpožděním. Jako kompenzaci za toto zpoždění vám k objednávce přidáme mutlifunkční šátek Canyon zdarma.
Ach jo.. tento tyzden mi mali odoslat bike.. teraz mi prisiel tento mail
Vážený zákazníku.
Z důvodu velkého vytížení naší montážní linky a stěhování výroby do nových prostor bude vaše objednávka odeslána v týdnu 25/2014. Jakmile předáme vaši zásilky přepravní společnosti budeme vás o tom informovat e-mailem. Upřímně se omlouváme za případné nepříjemnosti způsobené tímto zpožděním. Jako kompenzaci za toto zpoždění vám k objednávce přidáme mutlifunkční šátek Canyon zdarma.
Trail bike 27,5 a 120 je podľa mňa universál s kt. si dlho vystačíš.
Nj, v podstate suhlasim , ale ked to clovek pusti nejakym kamenistejsim zjazdom tak tych 20-30mm naviac je poznat. A to nehovorim o ziadnom brutalnom pustani , jazdim skor na istotu a pomalsie. Pokial to clovek nema realne ako univerzalny bajk s ktorym chodi aj asfaltove/polnackove tury ale bajk na traily s ambiciou obcasneho nakuknutia smerom k enduru tak by som dnes siel do 140ky. Ale cokolvek sa da presjt na 140ke da sa prejst aj na 120ke a aj na HT. Je to hlavne o tom ako clovek jazdi.
Mne prisiel minuly tyzden Nerve AL 6.0 (M-ko). Musim priznat, ze to nie je celkom moja salka kavy a ak by sa teda niekomu nechcelo cakat, tak je dostupny na nejaku dohodu...
Nj, v podstate suhlasim , ale ked to clovek pusti nejakym kamenistejsim zjazdom tak tych 20-30mm naviac je poznat. A to nehovorim o ziadnom brutalnom pustani , jazdim skor na istotu a pomalsie. Pokial to clovek nema realne ako univerzalny bajk s ktorym chodi aj asfaltove/polnackove tury ale bajk na traily s ambiciou obcasneho nakuknutia smerom k enduru tak by som dnes siel do 140ky. Ale cokolvek sa da presjt na 140ke da sa prejst aj na 120ke a aj na HT. Je to hlavne o tom ako clovek jazdi.
No...Ta poviem môj názor. Prvý vážny bike , čo som kúpil bol Scott Genius. 150mm vpredu aj vzadu na 26 palcových kolesách. Stačí na jazdy pre mňa v teréne , ktorý je morálne pre mňa. Tým myslím všetky enduro trate v okruhu sto dvesto km. Dal som aj Lago Di Garda , enduro trochu inej kávy ako u nás 3 krát a zdvih stačil . Dám aj skok tak do 1-1,5m a stačí. Teraz mám aj Cannondale 29-er zdvih 100mm. A zdvih stačí na všetky enduro trate v okolí Ke . Dám aj skok tak do 1m výšky... Myslím , že dôležitejšie ako zdvih je technika ako to kto dá v porovnateľnom teréne. Poznám - môj kamarát Jano -chodím s ním na Gardu a má Canyon Nerváka 26 kolesá a zatiaľ sa nikde nezasekol... No na tej istej trati sa veru zasekli borci v integrálach s 170mm zdvihmi. Preto som to napísal lebo zastávam názor lepšej prejazdnosti biku ako celku pri obručiach väčších napr.27,5 a 29-er oproti 26, kde sa eliminuje nižší zdvih biku. Teda podľa mňa 27,5 na 120mm=+/-26 na 140...Ale ja by som bral po skúsenostiach a čo som jazdil 27,5 na 120mm... Tak a teraz daj ten svoj názor...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tie metrove skoky nie su ani moj pripad, vezmem nervaka, nebudem sa tu toto, ten spectral je fajn, aj by som ho hned bral, len ked sa zamyslim ze treba dolozit 600€ do spectrala tak sa mi zahmlieva pred ocami, ale ten ram ma fakt brutalny
a M395 mam aj teraz na acide a nejak mi to staci, aj ked som neskusal nic lepsie
co sa tyka trasenia na nerve 6 a nerve 7?
Nervak je brutal stroj, z tych linkov sa mi radon paci urcite menej. Mne 120mm tiez staci, 140 by bolo horsie trosku geometriou a asi aj trosku lenivejsie do kopca. Na nervovi mam pocit ked to dam na trail ako by som skoro na ht siel a to mam na nom 2,35 hans dampfy,ktore by som mimochodom nevymenil nazad za nobby nic ani za nic. Ked zoderiem,urcite zas kupujem hansy...
asi by som radsej shimano, vidlica mi je jedno len nech to funguje, co sa zdvihov tyka? 120 staci?
jasan , že stačí na štýl aký si opísal...27,5 na 120 je uplne v pohode a v okolí Ke nemáš terén , ktorý by si nedal s daným zdvihom... Trail bike 27,5 a 120 je podľa mňa universál s kt. si dlho vystačíš.
Vážený zákazníku.
Mozu si ich satku strcit do p****e..
a tak co uz, ked bajk pride budes rad aj za šátek
Vážený zákazníku.
..
Dopadol som úplne rovnako.
Uz vydrz oplatí sa
Ono zrejme bolo lepšie bajk objednat este pred sezónou ....
No...Ta poviem môj názor. Prvý vážny bike , čo som kúpil bol Scott Genius. 150mm vpredu aj vzadu na 26 palcových kolesách. Stačí na jazdy pre mňa v teréne , ktorý je morálne pre mňa. Tým myslím všetky enduro trate v okruhu sto dvesto km. Dal som aj Lago Di Garda , enduro trochu inej kávy ako u nás 3 krát a zdvih stačil . Dám aj skok tak do 1-1,5m a stačí. Teraz mám aj Cannondale 29-er zdvih 100mm. A zdvih stačí na všetky enduro trate v okolí Ke . Dám aj skok tak do 1m výšky... Myslím , že dôležitejšie ako zdvih je technika ako to kto dá v porovnateľnom teréne. Poznám - môj kamarát Jano -chodím s ním na Gardu a má Canyon Nerváka 26 kolesá a zatiaľ sa nikde nezasekol... No na tej istej trati sa veru zasekli borci v integrálach s 170mm zdvihmi. Preto som to napísal lebo zastávam názor lepšej prejazdnosti biku ako celku pri obručiach väčších napr.27,5 a 29-er oproti 26, kde sa eliminuje nižší zdvih biku. Teda podľa mňa 27,5 na 120mm=+/-26 na 140...Ale ja by som bral po skúsenostiach a čo som jazdil 27,5 na 120mm... Tak a teraz daj ten svoj názor...
ramon, dik