Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
JACUB možno offtopic, ale pýtal si sa, že ťa zaujíma, čo sa s krabicou dialo. Skúsim ti to nejak bez ujmy na zdraví opísať. Sám som brigádoval ešte ako študák v zrovna v doručovateľskej spoločnosti, ktorá mala a doteraz má najväčšie čísla v počte doručení na SR. Hneď na začiatok by som ťa chcel vyviesť z omylu, že ak si myslíš, že je krabica označená ako "fragile", mení to niečo na veci s jej manipuláciou. Úprimne? Zero fu*ks given až do doručenia k tebe pred dvere! Treba si uvedomiť, že do depa príde kamión, a borci ho chcú mať čo najskôr vyhádzaný, nech potom majú voľno, kým príde ďalší. A tým vyhádzaný to myslím (žiaľ) doslova. Im je jedno, že je to TV, monitor, notebook, bajk, drahý disk na auto, reproduktor, sklo, lampa, spotrebič, whatever citlivé na náraz... Proste to schmatne, hodí to na štýl leteckého dňa cez celý kamión vzduchom rovno na pás (ak je už na konci tak na 2x ) kde to dostane prvý raz na papuľu. Potom na páse si z nej (už keď sa bavíme o bajkovej krabici, tj dosť veľkej prepravnej ploche) spraví kontajnerovú loď, tj. prepravník, čiže na ňu nahádže horu imrvére všetko ostatného bez ohľadu koľko to váži, nech ušetrí na páse miesto, a až potom sa to posunie ďalej. Takto to putuje niekoľko metrov až to z pásu zoberie ďalší frajer, ten ju šmarí na ďalší pás konkrétneho kraju/mesta/oblasti (rovnica kontajnerovej lode stále platí, čiže rátaj s tým, že kým sa to dostane kuriérovi do auta, môže dostať desiatky zásahov z každej strany pri týchto "triedeniach") a pri poslednom triedení to proste len všetko nahádžu na zem jak kopu hnoja do rohu pri konkrétnu bránu, kde sa to už konečne dostane ráno ku kuriérovi, alebo do kamiónu inej krajiny/kraju/oblasti a proces sa znovu opakuje To, že sa to poškodí? Koho to trápi, je to poistené a však spoločnosť si to porieši sama, hlavne, nech mám čo najskôr vyhádzaný kamión a nemusím robiť 8h pomaly a s citom ale 5h ísť bomby a 3h oddychovať
Čo k záveru? Ak môžem, vždy sa snažím tejto spoločnosti pri výbere doručenia (aspoň v rámci SR) vyhnúť, lebo viem, že toho majú extrémne veľa a tak sa k tomu aj správajú. Konkurenčné spoločnosti toho majú omnoho menej, preto je šanca, že sa tomu niečo stane nižšia, aj keď istotu nemáš nikdy. Ja sa čudujem, že Canyon takúto vec poriadne neošetril tvrdou penou. Sám ho jazdím a mal som šťastie, kamoš na +-4000e Luxe už nie a rovno reklamoval a fotil ešte pri vybaľovaní.
Ja byť výrobcom takýchto drahých produktov, tak to naozaj balím ako keby to sa to má zhadzovať z lietadla na palete a pristávať na padáku, lebo v podstate to nemá ďaleko od reality.
BTW: po pár týchto brigádach som požiadal o preloženie na skener, lebo na toto som naozaj nemal srdce
ďakujem za ujasnenie. Ako nečakal som že sa s tým niekto mazná, ale to z tvojho opisu je už celkom slušný hardcore. A cez túto nemenovnú spoločnosť posiela aj CANYON? Mal som práve pocit že ujo má toho pomerne málo, keď mi o 8:45 zahlásil že ma nepočká, lebo za hodinku už nemá čo rozvážať a končí.
Netuším, cez čo to momentálne posiela Canyon, ja mám ročník 2017. Otázne je, cez čo všetko to prejde z Nemecka až ku nám. Keď som robil v nemenovanom SPS, tak som tam Canyon našťastie nepostrehol Ale všetko je o ľuďoch. Mohla mať tá krabica na ceste šťastie na hulváta.
Tak bingo. UPS sa na SR premenovala na SPS. Záhada vyriešená. Bajk si zrejme zalietal ešte nemal ani namontované kolesá
PS: kurier je uz iba posledny element, ktory to k tebe dopravi. To, ake pracovne fofry mohla ta krabica zazit nemusia mat s jeho koncom sichty pred 12 nic spolocne.
to ani netvrdim, on uz len dodal to co mu nalozili. Je mi jasne ze z celeho procesu prepravy ma krabica plno zazitkov. u kuriera ma len zarazilo ze sa neozval dopredu, resp ze som nedostal sms, alebo tak. Len ze je pred barakom a hotovo.
Asi tu naburam stereotypy, ale mam doma dva Canyony, oba prisli nacas, v uplnom poriadku, presne podla sledovania zasielky, kurier sa aj vcas ohlasil... just for the record, nech tu nie su same zle skusenosti
Tak som dnes doskladal a bol sa konecne previezt. Super, som spokojny, myslim ze generacna vymena sa podarila. Jedine co ma prekvapilo v neprospech noveho Neuronu je jeho celkova vyska. Je cca o 2cm nizsi ako stara kostra. Pomer rozmerov je cca rovnaky, ale prejavuje sa to na tom, ze pri sliapani je pedal cca o 2cm blizsie k zemi, takze daleko viac chytam teren. A taktiez novy, napriek tomu ze je karbonovy je o nieco malo tazsi.
vysoky som 191 a mam Lko. Na 2017 som bol presne na doraz sedlovky, a predstavec som zmenil za 80 a bolo to akurat. Na novom mam na sedlovke este moznost vysunut vyssie a predstavec zatial nechavam povodny 60. K mojej vyske Lko v pohode. XL by som nechcel, asi by to nebolo tak pohodlne.
Ostal mi takýto sáčok a neviem k čomu to je. viete prosím poradiť?
A tak isto ak by mal niekto záujem, hodil som na bazár pätku nr. 27, na NEURON 2017 +/-. Nová, bola len ako záložná.
Tak je pravda, že niekedy idú pedále odtiahnúť ťažie, ale nestalo sami ešte, že by som ich nepovolil
Ale tak móže byť. Len som nevedel, že sa na to vyrába takáto pomôcka.
Nemáte náhodou niekto naviac náhradnú pätku na NEURON CF 2020? Dnes prvá jazda v teréne a hneď som mal letecký deň a ohol pätku. Jednu náhradnú som mal a už použil. Čiže momentálne nemám nič v zálohe, chcel som objednať dve ďalšie, ale už nie sú skladom :/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čo k záveru? Ak môžem, vždy sa snažím tejto spoločnosti pri výbere doručenia (aspoň v rámci SR) vyhnúť, lebo viem, že toho majú extrémne veľa a tak sa k tomu aj správajú. Konkurenčné spoločnosti toho majú omnoho menej, preto je šanca, že sa tomu niečo stane nižšia, aj keď istotu nemáš nikdy. Ja sa čudujem, že Canyon takúto vec poriadne neošetril tvrdou penou. Sám ho jazdím a mal som šťastie, kamoš na +-4000e Luxe už nie a rovno reklamoval a fotil ešte pri vybaľovaní.
Ja byť výrobcom takýchto drahých produktov, tak to naozaj balím ako keby to sa to má zhadzovať z lietadla na palete a pristávať na padáku, lebo v podstate to nemá ďaleko od reality.
BTW: po pár týchto brigádach som požiadal o preloženie na skener, lebo na toto som naozaj nemal srdce
PS: kurier je uz iba posledny element, ktory to k tebe dopravi. To, ake pracovne fofry mohla ta krabica zazit nemusia mat s jeho koncom sichty pred 12 nic spolocne.
https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty/ramy-a-patky/patky-a-prislusenstvo/423341/canyon-prislusenstvo-patky-taska-momentovy-kluc-casti-ramu.html
A tak isto ak by mal niekto záujem, hodil som na bazár pätku nr. 27, na NEURON 2017 +/-. Nová, bola len ako záložná.
Ale tak móže byť. Len som nevedel, že sa na to vyrába takáto pomôcka.