Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Manzelka ma 169cm, jazdila na testovacke M-ko (ale klasicky ram, nie wmn) a bolo jej velkostne akurat, do S-ka by som neodporucal ist prave koli 27,5 kolesam
Nuz deti smeti, ja mam cca 190cm, presiel som z 29" HT na Neuron s 27.5" a ako vas tak citam je divne ze som fasa spokojny s tym aky je ten bajk mrstny, obratny a lietaci ... zacinam.sa citit menejcenny ... booo ... musim sa zasa raz previezt na tej velkej krave s polomerom otacania ako tahac bez navesu aby som bol zasa vyrovnany a usmiaty ... kazdy kto chce kam, potom to moze vymenit ...
Vďaka za reakcie. Čo sa kolies týka, môj aktuálny bike má 12 rokov a 26´ takže idem na väčšie tak či onak. Meriam 173 cm a rozkrok výška cca 82 cm. Odpovedal mi medzitým aj človek z Canyonu s tým, že mi odporučil Mko
Pozor, aby ti nebol velky!
Za mna: odporucam kupit OBE velkosti, pekne poskusat, a potom vratit tu nevhodnu velkost. Ziadna veda, netreba sa toho bat.
Na vrateni by si nemala by stratova. Raz som vracal canyon a myslim ze som dostal vsetko spet (aj krabica+doprava).
Je naozaj zle jazdit na nevhodnej velkosti.
Maly bicykel si mozes predlzit (predstavec, sedlovka), ale velky bicykel uz moc nezmensis.
Ja by som takisto povazoval 29" kolesa za privelke.
Moja skusenost: 175cm/84cm, dva roky som jazdil Grand Cannyon 29" Mko (tabulkovo 172-182cm). Pekne sme si spolu uzili, no po 2 rokoch som ho predal --- s pocitom ze nabuduce skusim nieco mensie.
Vďaka za reakcie. Čo sa kolies týka, môj aktuálny bike má 12 rokov a 26´ takže idem na väčšie tak či onak. Meriam 173 cm a rozkrok výška cca 82 cm. Odpovedal mi medzitým aj človek z Canyonu s tým, že mi odporučil Mko, pričom to primeriaval sám k sebe v porovnaní so mnou. Tak asi sa prikloním k Mku a 29´ kolesám. Predsa len to Sko je len na 27,5 a to ma trošku odrádza. Ale možno ma presvedčíte ako skúsenejší o opaku
Tiež mám ešte dilemu či ženský model Neuron WMN AL 7.0 alebo Neuron AL 6.0. Z toho, čo som sa radila, je tam rozdiel v prehadzovačoch - ženský je ľahší, má Sram a údajne lepšiu vidlu a brzdy. Ten druhý má zas Shimano prehadzovač, ale pre inú výbavu je ťažší. Ale ja teda dúfam, že v oboch prípadoch tá výbava nie je žiadny šuvix ... Rada si prečítam vaše názory.
ja by som sa priklonil k WMN 7.0, práve pre lepšiu vidlu, pre nižšiu váhu,a tá farba Dark Tide je brutálne pekná....a toho GX-ka sa nemusíš báť, mám ho tiež a nevidím na ňom žiadny problém...a vezmi veľkosť M, v prípade potreby sa dá upraviť kratším predstavcom...ja som tiež na hranici medzi L a XL a obidva Canyony mám XL....
No, mam o com premyslat Viem, ze tento rok sa nepreveziem, ale kedze moj "dosluhujuci dedko bicykel" uz vyzera, ze ostane tak akurat na vozenie do obchodu po rozky, tak hladam nahradu kym totalne nedosluzi. Ten ram je pre mna dost dolezity aj zo zdravotnych dovodov. Potrebujem co najpohodlnejsiu polohu na biku pre chrbticu co sa vlastne same o sebe vylucuje, ale proste, bicyklovania sa nevzdam, tak hladam a preto aj ten celoodpruzak. Do teraz som mala hardtail, ale uz starnem, potrebujem mensie supy do platniciek. Zrejme aj ten zensky ram by vyhovujucejsej polohe mohol trochu pomoct, ci? Snad to ma nejaky efekt.
Klaari všimni že v tej geometrii rámu nie sú rozdiely, ale WMN 7.0 má oproti "mužskej" 6.0 kratšie kľuky 170mm vs. 175mm, užšie rajdy 720mm vs. 760mm, čo je logicky viac prispôsobené ženskej stavbe tela...a toho M-ka sa neboj, ja som tiež 2 cm pod výškovou hranicou XL a aj tak mám XL-ko a vobec nemám pocit že mám veľký bajk pod sebou...tie hraničné +/- 2-3 cm nehrajú rolu lebo bajk sa vždy dá drobnými úpravami prispôsobiť...
eaten: Pokiaľ sa nemýlim, tak zmena je minimálne v sedlovke. Čo som zatiaľ o tej DT Swiss D 232, tak ju veľmi chvália. Nie je totiž vzduchová, ale založená na nejakej mechanike a tak je oveľa jednoduchšia na údržbu. Okrem toho by mala mať asi aj slušnú váhu.
Okrem toho ak vidím správne, tak predtým dávali kazetu XT a teraz dávajú SLX.
Kolesá boli DT Swiss X 1700 a sú DT Swiss XR 1700 (neviem rozdiel).
Riadidlá boli Race Face Ride Flatbar a sú Race Face Ride Rise.
ale sak taka je politika poslu bullshit, uvidia ci sa budes stazovat, ked hej, ponuknu voucher.. ak nepolavis, vymenia ti bike.. nevadi, u tohto nevyslo, vyjde u dalsieho, ozdaj nebudu scrapovat cely ram..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pozor, aby ti nebol velky!
Za mna: odporucam kupit OBE velkosti, pekne poskusat, a potom vratit tu nevhodnu velkost. Ziadna veda, netreba sa toho bat.
Na vrateni by si nemala by stratova. Raz som vracal canyon a myslim ze som dostal vsetko spet (aj krabica+doprava).
Je naozaj zle jazdit na nevhodnej velkosti.
Maly bicykel si mozes predlzit (predstavec, sedlovka), ale velky bicykel uz moc nezmensis.
Ja by som takisto povazoval 29" kolesa za privelke.
Moja skusenost: 175cm/84cm, dva roky som jazdil Grand Cannyon 29" Mko (tabulkovo 172-182cm). Pekne sme si spolu uzili, no po 2 rokoch som ho predal --- s pocitom ze nabuduce skusim nieco mensie.
Tiež mám ešte dilemu či ženský model Neuron WMN AL 7.0 alebo Neuron AL 6.0. Z toho, čo som sa radila, je tam rozdiel v prehadzovačoch - ženský je ľahší, má Sram a údajne lepšiu vidlu a brzdy. Ten druhý má zas Shimano prehadzovač, ale pre inú výbavu je ťažší. Ale ja teda dúfam, že v oboch prípadoch tá výbava nie je žiadny šuvix ... Rada si prečítam vaše názory.
ja by som sa priklonil k WMN 7.0, práve pre lepšiu vidlu, pre nižšiu váhu,a tá farba Dark Tide je brutálne pekná....a toho GX-ka sa nemusíš báť, mám ho tiež a nevidím na ňom žiadny problém...a vezmi veľkosť M, v prípade potreby sa dá upraviť kratším predstavcom...ja som tiež na hranici medzi L a XL a obidva Canyony mám XL....
Moja platnicka to tiez vzdala
Ak je tam ten predstavec co stale, tak ma 60mm, cize to sa da skratit.
Pripadne si este kupit rajdy s vyssim zdvihom.
Okrem toho ak vidím správne, tak predtým dávali kazetu XT a teraz dávajú SLX.
Kolesá boli DT Swiss X 1700 a sú DT Swiss XR 1700 (neviem rozdiel).
Riadidlá boli Race Face Ride Flatbar a sú Race Face Ride Rise.
Píšem o Lux CF 7.