Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
v teme kusok vedla "Nový bike - agresívnejšie HT" sme to uz riesili.
kedze toto je tema o canyonoch presunul by som sa na tvojom mieste tam.
chalan bol u mna zephyr velkost L 27,5 u mna v karlovke vyskusat
neviem nakolko mu to pomohlo, nemam ho custom osadeny, teda inac ako zo shopu
uzivatel Relyful ma zephyr L/27,5 v povodnom osadeni a chalanisko je v BA.
ja by som odporucil na vysku 178cm uz velkost ramu L, pri velkosti kolies 27,5 aj 29.
ja mam 185, jazdim L.
ako som pisal aj DuroV, prakticky jediny problem ktory moze nastat je s vyskou sedla pri maximalnom vysunuti sedlovky.
to sa da vyriesit tak ze nebudes vyuzivat max zdvih sedlovky co nie je uplne komfortne , alebo potom vymenit sedlovku za nizsi zdvih.
platil niekto bajk cez Splitit ? nechce mi vziat ani jednu platobnú kartu pritom mam na všetkých dvojfazove overenie aj dostatočné limity
Da sa platit len kreditnou kartou a musis mat dostatocny uverovy ramec na karte. Spirit vyzaduje aby si ho mal minimalne vo vyske plnej sumy biku, aj ked budes platit len nizsiu sumu prvej splatky. Oni si takpovediac "zablokuju" plnu sumu biku a tym sa poistia ze bike bude zaplateny.
lakko diki za odpoveď, už som zistil - naštudoval ... nakoniec som zaplatil normalne debetnou kartou (platba im prišla do 24h), dokonca do 48 zabalili a poslali takže stredu davam testovaciu jazdu
Mám rovnakú dilemu ako veľa ľudí tu, čo sa týka veľkosti. Canyon Exceed veľkosť L bude v pohode pre 189cm, 88 inseam? Díky
Nazdar, ja mám výšku 188 a rovnaký inseam a nedávno som skúšal Torque vo veľkosti L a pocitovo mi bol malý. Skúsil som Spectral 125 v XL a hneď som cítil,že to je ono. A aj XL som objednal Spectral 125. U mňa to bude dane aj rozpätím rúk až 194cm,pretože aktuálne mám Giant Trance XL,ale rajdy mám 820 a je to paráda. Okrem toho má Giant dlhu hornú ramovu trubku. Najlepšie je si to vyskúšať, pretože podľa tabuliek by som mal brať L a musel by som ho vrátiť.
Podla mna su tie canyon tabulky zle. Ja mam mat podla nich M na cestaku a vysku sedla 720-730mm. Skusili sme to nastavit a to sa neda ani jazdit. Som sa citil ako na detskom bicykli.
No ja som dlho uvažoval nad tým Exceedom, ale nakoniec som objednal Cube. Jednak preto, že keď som podrobnejšie preskúmal geometriu, tak by som mal pri Canyone ešte viac váhu na rukách, ako pri mojom terajšom biku, čo mi nevyhovovalo. Takže som vybral niečo pohodlnejšie na dlhšie výjazdy. A potom je tu ešte druhá vec. Ten Exceed vyzerá dobre dizajnovo, a s tými zopár vychytávkami, čo má, pôsobí moderne. Lenže je tu jedno veľké "ale", teda aspoň pre mňa osobne. Ten bicykel vyzerá už vo veľkosti L fakt nepekne, o XL ani nehovorím. To kvôli riešeniu hornej rámovej trubky. Takže niekedy naozaj závidím ľuďom nižšieho vzrastu, že si môžu vyberať z pekných bicyklov
Ahojte, náhodou niekto sa nechystá objednávať? Potreboval by som odtiaľ jednu gramovú blbosť, ktorú nemám chuť objednávať samostatne.. Najlepšie Žilina/stredné Slovensko
Ak by to niekomu pomohlo:
chcel som kúpiť neuron Cf8 2023 v červenej farbe ale po troch týždňoch čakania a predĺženiu dodávok do nevidím som to zrušil a využil akciu na outlet neuron Cf8 2022 veľkosť L ktorý bol skladom. Rozmerovo by podľa papierov mal byť veľmi podobný neuronu cf8 2023 až na dĺžku sedlovej trubky a standoveru čo ma najviac znepokojovalo. Ale kupoval som ho s tým že ak nebude pasovať tak ho vrátim. Vačšinou mám pocit že som čo sa týka veľkosti rámov bicyklov na rozhraní M-L . Podľa canyon výpočtu som mal s mojimi mierami (177,5/84) brať aj starý neuron vo veľkosti M. Ale som rád že som kúpil L. 150mm Sedlovku mám kvôli dlhšej rámovej rúrke nadoraz zasunutú ale je to to isté ako na mojich ďalších bikoch, cca 735 stredové zloženie - sedlo. Standover je tak akurát, mám tam ešte "vôľu" . V pondelok som ho objednal a v piatok bol doma. Prišiel pekne zabalený bez škrabancov alebo iných vizuálnych chýb. Celkovo mám z neho dobrý dojem až na sedlovku kde sa mi zdá že má na môj vkus dosť veľkú vôľu ale zatiaľ sa mi to nechce riešiť.
Pokiaľ sa zmestis na 150 sedlovku,tak je to OK.Kolega ma tiež tento CF8 starší a jediná vec ,čo mu vadí ,že sa mu to do kopca stavia na zadné.To sa dá kompenzovať presunutím na ***** sedla,na tých novších geometriach už toto netreba riešiť -reach,ST angle,wheel base..
To (ne)dvíhanie na zadne v stojkách je podla mňa ok. Bol som ho skúšať na takej mojej testovacej 100m pasáži s premenlivým sklonom a aj so skalnatými časťami kde testujem ako sa danom biku ťahá do strmého kopca a na zadne ma nedvíhalo ani nič tomu nenaznačovalo, záleží aj od štýlu ťahania. Možno som sa podvedome presunul viac dopredu. Na starom haibike s 26kolesami som na tom mieste musel na to vždy dávať pozor.
Tiez mam starsi 2022 Neuron a aj v najstrsich kopcoch, kde uz som skor na konci silovo to nema ani najmensiu tendenciu sa staviat na zadne. Zrejme tvoj kamos nevie jazdit do kopca.
Je to individualne,každý to vyhodnotí inak ,ideálne ak má človek s čím porovnať. On predtým jazdil HT 26,takže ten jeho nový pocit chápem ,predsa sa zadok neponaral,v mojom prípade som prechádzal z Jeffsy 2016,čo je podobná geo ako tento starší Neuron na Ripmo AF,čo už má tú progresívnejsiu geometriu a rozdiel je badateľný,je to skrátka iná koncepcia,ale ja jazdim väčšinou len krátke trasy hore dole tak 1 km výškový na 20km.
Tiez mam ten starsi neuron cf9 a som maximalne spokojny
Ten novy sa mi polubuje samozrejme tiez ale to vedenie cez hlavove zlozenie ma odradza koli bordelu co sa tade moze dostat do vnutra a narobi to sarapatu aj ked to asi dako osetrene je ale predsa uz je tam ta moznost
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kedze toto je tema o canyonoch presunul by som sa na tvojom mieste tam.
chalan bol u mna zephyr velkost L 27,5 u mna v karlovke vyskusat
neviem nakolko mu to pomohlo, nemam ho custom osadeny, teda inac ako zo shopu
uzivatel Relyful ma zephyr L/27,5 v povodnom osadeni a chalanisko je v BA.
ja by som odporucil na vysku 178cm uz velkost ramu L, pri velkosti kolies 27,5 aj 29.
ja mam 185, jazdim L.
ako som pisal aj DuroV, prakticky jediny problem ktory moze nastat je s vyskou sedla pri maximalnom vysunuti sedlovky.
to sa da vyriesit tak ze nebudes vyuzivat max zdvih sedlovky co nie je uplne komfortne , alebo potom vymenit sedlovku za nizsi zdvih.
Popriade SR, postovne aj sedanku zaplatim
Da sa platit len kreditnou kartou a musis mat dostatocny uverovy ramec na karte. Spirit vyzaduje aby si ho mal minimalne vo vyske plnej sumy biku, aj ked budes platit len nizsiu sumu prvej splatky. Oni si takpovediac "zablokuju" plnu sumu biku a tym sa poistia ze bike bude zaplateny.
Nazdar, ja mám výšku 188 a rovnaký inseam a nedávno som skúšal Torque vo veľkosti L a pocitovo mi bol malý. Skúsil som Spectral 125 v XL a hneď som cítil,že to je ono. A aj XL som objednal Spectral 125. U mňa to bude dane aj rozpätím rúk až 194cm,pretože aktuálne mám Giant Trance XL,ale rajdy mám 820 a je to paráda. Okrem toho má Giant dlhu hornú ramovu trubku. Najlepšie je si to vyskúšať, pretože podľa tabuliek by som mal brať L a musel by som ho vrátiť.
72 hodinový výprodej!
chcel som kúpiť neuron Cf8 2023 v červenej farbe ale po troch týždňoch čakania a predĺženiu dodávok do nevidím som to zrušil a využil akciu na outlet neuron Cf8 2022 veľkosť L ktorý bol skladom. Rozmerovo by podľa papierov mal byť veľmi podobný neuronu cf8 2023 až na dĺžku sedlovej trubky a standoveru čo ma najviac znepokojovalo. Ale kupoval som ho s tým že ak nebude pasovať tak ho vrátim. Vačšinou mám pocit že som čo sa týka veľkosti rámov bicyklov na rozhraní M-L . Podľa canyon výpočtu som mal s mojimi mierami (177,5/84) brať aj starý neuron vo veľkosti M. Ale som rád že som kúpil L. 150mm Sedlovku mám kvôli dlhšej rámovej rúrke nadoraz zasunutú ale je to to isté ako na mojich ďalších bikoch, cca 735 stredové zloženie - sedlo. Standover je tak akurát, mám tam ešte "vôľu"
porovnanie neuron 2023 M a 2022L
https://geometrygeeks.bike/compare/canyon-neuron-2023-m,canyon-neuron-cf-8-2021-l/
Ten novy sa mi polubuje samozrejme tiez ale to vedenie cez hlavove zlozenie ma odradza koli bordelu co sa tade moze dostat do vnutra a narobi to sarapatu aj ked to asi dako osetrene je ale predsa uz je tam ta moznost