Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Ahojte, kupoval som canyon Lux trail CF7. Od začiatku sa mi zdalo že pohon nie je celkom v poriadku. Na 33 zubovom pastorku reťaz stále strieľa a šúcha a celkovo to je nejaké hlučné. Pätka prehadzovačky OK nastavenie B skrutky OK. Reťaz na novom biku je úplne natiahnutá vykazuje skoro maximálne opotrebenie. A nešlo o bike z outlet. Takže canyon lux zatiaľ takto .
Zdravim borci, nieje niekto nahodou z vas z KE, co by mal Grizl 7 s velkostou M alebo L? Bicykel inej znacky co mam je L tak si niesom isty tym M co mi odporucaju. Chcel by som si len vyskusat velkost pred tym, nez to objednam. Popripade ak nie KE, tak PO alebo SL. Odmena ista.
Ahoj, mam Grizl v M-ku, ak si este neobjednal...btw, isiel som podla velkostnej tabulky a presne sadol.
Ahojte, idem si pre vaše odporúčania a rady. Jazdil som na bmc biku HT a bol som s tým spokojný a teraz konkrétne zvažujem canyon HT Exceed cf slx alebo FS Lux World Cup CFR Untamed. Skôr som naklonený k tomu Exceedu nakoľko budem prevažne jazdiť po Karpatoch ale teda možno aj inde. Ktorí z tých to dvoch by ste mi odporúčali prípadne niečo iné? Na cene nezáleží.
Isiel som z exceed-u na lux wc a veru naspat k HT by som nesiel, aj ked som s nim bol spokojny. Zjazdy su vacsia zabava a o pohodli sa nemusime ani bavit.
potreboval by som pomoct ohladom mozneho dorucenia chybne biku od Canyonu. Objednal som si Spectral: ON CF 7 a po doruceni som okamzite zistil, ze pod prednou vidlicou je vyteceny olej. Muselo ho tam vytiect docela dost ako je vidno na obrazkoch, kedze skrvna je docela velka.
Pri montazi som rovnako zistil, ze tlak vo vidlici je presne 0 a aj to ze lanko z teleskopickej sedlovky bolo nejakym sposobom povytiahnute/chybne dorucene kedze napriek dodrziavaniu navodu od Canyonu sedlovka na packu absolutne nereaguje (lanko je uvolnene).
Myslite, ze sa moze jednat o zavaznu chybu vidlice? Je nutne bike podla vas reklamovat?
Vezmi bielu papierovu servitku a skus poutierat ten flak… uvidis farbu; sram brzdy maju brzdovu kvapalinu ***** a vyzera inak ako olej do vidlice. Skus analyzovat …
Tiez papierom poutieraj brzdy, dalsou servitko brzdovy strmen a budes vediet porovnat s tym co ne na kartone.
Ked das medzi platnicky tu vlozku skus brzdit, ci nebude niekde brzda tiect.
Sedlovka - nehovorim, ze je to tvoj pripad, ale uz tu s tym zopar ludi bojovalo kym ju tam prvy krat spravne nasadli (vcetne mna ked mi prisiel bike prvy krat), Skus sa este pozriet, ci ti bowden sedi tam kde ma.
Ked zmacknes prdnu brzdu, tak tam citis nejaky tlak, alebo je uplne makka? (tu plastovu zarazku nechaj samozrejme vnutri v brzde)
Moj osobny tip je, ze ten sroub na nohach vidlice bude zle dotiahnuty a bude treba doliat olej aby sa s tym dalo jazdit dlhodobo bez poskodenia.
S každým problémom píš na podporu, keď si nevieš rady. Reagujú svižne. Určite netreba celý bike posielať. Maximálne vidlicu, keby bola chybná. Ja som tak poslal teleskop, nie celý bike.
Dakujem za pomoc pani, obratil som sa priamo na Canyon support s ktorym to aktivne riesimm.
Olej je bez zapachu, kedze to tychto brzd sa dava mineralny olej neviem ako ho laicky odlisit od toho z vidlice. V kazdom pripade som vsetko vycistil a ak nejaky unik bol tak uz nepresakuje v takej miere lebo ziaden dalsi vyliaty olej som nenasiel. Co sa prednej brzdy tyka v nej prekvapivo tlak je, ked ju stlacim reaguje a citim ze kladie odpor.
Vidlica bola v noci natlakovana na 100 PSI a rano som kontroloval tlak a ostal zachovany. Co sa sedlovky tyka s tou si poradit neviem ale to je oproti ostanym veciam drobnost
Ono zas ak by nahodou vytiekol olej zo spodnej nohy,je mozne ze uz netecie,lebo tam uz ziaden neni.Keby som to aj nedaval na reklamacku,toto by som urcite pozrel.
Nema nahodou niekto z Bratislavy a okolia tento kus doma a nebol by ochotny ho zamenit za ten co pride (+ nieco navyse) ?
Potreboval by som to vyriesit tento tyzden.
je to bežná vec ak si po čase (hlavne od kúpy) neskontroluješ dotiahnutie šrobov
mne sa napr. povolil (cca po 1000km) spodny velky čap zadnej stavby (dole na sedlovej trubke) tiež na Neurone
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj, mam Grizl v M-ku, ak si este neobjednal...btw, isiel som podla velkostnej tabulky a presne sadol.
potreboval by som pomoct ohladom mozneho dorucenia chybne biku od Canyonu. Objednal som si Spectral: ON CF 7 a po doruceni som okamzite zistil, ze pod prednou vidlicou je vyteceny olej. Muselo ho tam vytiect docela dost ako je vidno na obrazkoch, kedze skrvna je docela velka.
Pri montazi som rovnako zistil, ze tlak vo vidlici je presne 0 a aj to ze lanko z teleskopickej sedlovky bolo nejakym sposobom povytiahnute/chybne dorucene kedze napriek dodrziavaniu navodu od Canyonu sedlovka na packu absolutne nereaguje (lanko je uvolnene).
Myslite, ze sa moze jednat o zavaznu chybu vidlice? Je nutne bike podla vas reklamovat?
Tiez papierom poutieraj brzdy, dalsou servitko brzdovy strmen a budes vediet porovnat s tym co ne na kartone.
Ked das medzi platnicky tu vlozku skus brzdit, ci nebude niekde brzda tiect.
Ked zmacknes prdnu brzdu, tak tam citis nejaky tlak, alebo je uplne makka? (tu plastovu zarazku nechaj samozrejme vnutri v brzde)
Moj osobny tip je, ze ten sroub na nohach vidlice bude zle dotiahnuty a bude treba doliat olej aby sa s tym dalo jazdit dlhodobo bez poskodenia.
Olej je bez zapachu, kedze to tychto brzd sa dava mineralny olej neviem ako ho laicky odlisit od toho z vidlice. V kazdom pripade som vsetko vycistil a ak nejaky unik bol tak uz nepresakuje v takej miere lebo ziaden dalsi vyliaty olej som nenasiel. Co sa prednej brzdy tyka v nej prekvapivo tlak je, ked ju stlacim reaguje a citim ze kladie odpor.
Vidlica bola v noci natlakovana na 100 PSI a rano som kontroloval tlak a ostal zachovany. Co sa sedlovky tyka s tou si poradit neviem ale to je oproti ostanym veciam drobnost
Použijte kód OUTLET10 pro dodatečnou 10% slevu* na všechna outletová kola a vybavení.
Tento: https://www.canyon.com/en-sk/gear/bike-parts/spare-and-wear-parts/spare-wear-parts/canyon-gp7089-01-mounting-kit-horst-link/10007520.html
Uz som ho objednal, len neviem, ci dojde do piatku.
Nema nahodou niekto z Bratislavy a okolia tento kus doma a nebol by ochotny ho zamenit za ten co pride (+ nieco navyse) ?
Potreboval by som to vyriesit tento tyzden.
Nechapem, ako sa to mohlo stat.
mne sa napr. povolil (cca po 1000km) spodny velky čap zadnej stavby (dole na sedlovej trubke) tiež na Neurone