Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Moja skúsenosť s objednávkou:
- 11.4. zaslanie objednávky (platba prevodom)
- 13.4. zaslanie fa + platba prevodom
- 15.4. e-mail od Canyon s potvrdením prijatia platby
- 16.4. zmena dostupnosti z cw19 na: skladom.
- 20.4. e-mail s info o odoslaní zásielky
- 21.4. zásielka vo Viedni
- 23.4. zásielka doručovaná (prevzatá až 24.4.)
Pri prevzatí bola krabica poškodená, ale nie prerazená do vnútra. Bike je v poriadku, až na jednu drobnosť, ktorú som si všimol až pri príprave biku na výjazd o týždeň neskôr:
Nálepka na vidlici Fox je poškodená na ploche cca 1,5x3 cm, taká naleptaná. (Na to by si súdruhovia v NDR mohli dať pozor, akú vidlicu dávajú na nie najlacnejší model rady Nerve)
Budem to reklamovať, očakávam novú nálepku.
Čo sa týka krátkeho posedu: mal som z neho obavu, lebo viac mi vyhovuje natiahnutejší posed. Pri kratšom ma bolí spodna časť chrbta.
Celkovo je Nerve (veľkosť L) oproti môjmu osvedčenému posedu na HT Trek kratší o 3 cm.
Bolesť sa prejavila aj teraz (na 20 km výjazde v lese) no nie až tak výrazne ako kedysi. Určite mením sedlo: Fizik Tundra2 šírky 130mm je na mňa úzke (je na predaj ak má niekto záujem). Predstavec som otočil a znížil ihneď pri montáži z krabice. Ešte mám rezervu natočenia riadidiel a predĺženie predstavca o cca 2 cm. Tak uvidím, či sa mi podarí vyladiť posed tak, aby som mohol v pohode absolvovať aj celodenné výjazdy.
Už zostáva len ladenie vidlice a tlmiča. Zatiaľ mám nastavené toto:
Vidlica sag: cca 20mm/120mm (16,67%) zrejme tvrdé, na mojich 93 kg tabuľka vraví 95 PSI, ja tam mám niečo nad 80 PSI.
jemné nastavenie TRAIL: druhá mäkká poloha zo 7 polôh
Tlmič sag: cca 9mm/50mm (18%), aké som tam dal PSI som si nezapamätal.
Nastavované v polohe descent.
Pri tomto nastavení som pojazdil trochu razantnejšie v teréne aj malé skoky, ale po dorazoch to nešlo.
Zatiaľ maturujem s odskokom.
Ak niečo rátam zle ospravedlňujem sa, riešim tieto záležitosti prvýkrát. Máte niekto nejaké odporúčania? Sem s nimi.
P.S. Je to môj prvý full. Obavy z pohupávania pri šľapaní boli zbytočné. Komfort na nezaplatenie.
Tak dam aj ja svoju skusenost s Canyon.
16.4. objednane Nerve Al 8.9
17.4. (vecer) uhradene prevodom
21.4. potvrdenie o obdrzani platby
22.4. vyexpedovane
24.4. dodane
24.4. zistene, ze v krabici sa nenachadza Nerve, ale Lux CF RS-1 ltd., napriek protestom blizkeho okolia, som poslal spravu cez web formular a volal na linku, ale uz nikto nebral. Vikend som stravil pozeranim na krabicu a rozmyslanim, co s tym. Samozrejme naivnym predstavam o tom, ze mi ho nechaju som sa neubranil . Par krat som ho zlozil a zase rozlozil naspat do krabice. mozem povedat, ze uzasny stroj.
25.4. som volal na zastúpenie a informoval o veci, poziadali, aby som ohladne veci poslal mail s popisom. Tak som ucinil a odvtedy sa taha komunikacia alebo nekomunikacia zo strany Canyonu. Najprv, ze objednany Nerve je vo vyrobe a bude poslany. Potom, ze kurier, co donesie Nerve by zobral Lux, s tym som samozrejme suhlasil. Nasledne, ze nie, mam dat info kedy mozu prist vziat Lux a nasledne (hned ako bude mozne mi poslu Nerve), s tym som zase nesuhlasil ja. Len pre istotu som sa opytal, aka by bola zlava na Lux co mam doma a ci mozem bike vyskusat. Odpoved bola kratka a jasna, zlava ziadna a bike skusat nesmiem.
4.5. som rano poslal mail na zastúpenie, ze ak sa dnes nedohodneme, tak objednavku zrusim a bike si mozu prist vziat.
Je to pre mna sice nie uplne najlepsi obchod, ale za dodane sluzby si zatial moje prachy nezasluzia.
Uvidíme, aka bude dnes odpoved.
Tak toto by mohlo prísť mne namiesto grand Canyon Al 5,9 čo som objednával...to by som im asi potom nepísal že sa pomylili.. :- potom daj vedieť ako si dopadol...
ahojte, pozeram ze sa tu dost riesila velkost Nerve AL, ale vacsinou ci je dobre L. pri mojich 172 mi podla kalkulacky vychadza S, ale mam obavu ze to bude prilis kratke. skusal som L co ma znamy a nebol som na tom vyslovene naspagatovany. niekto so skusenostou ?
Dufajme posledny update. Dostal som tracking number a bike je na ceste, podla poslednej skusenosti a ak budem mat stastie dorazi vo stvrtok. Canyonu som napisal, ze Lux si moze prist kurier vyzdvihnut ako im to bude vyhovovat. Najblizsie dufam, fotka v teme o nasich bikoch.
napisem sem aj ja priebeh mojej objednavky:
-31.3.-objednavka, na email prislo jej potvrdenie (dostupnost - CW 24)
-2.4. prisiel email na overenie karty, ale s inym menom - telefonat na tel.support - o chvilu prisiel email so spravnym menom
-7.4. prisiel email s oficialnym potvrdenim objednavky
-6.5. priesiel email, ze platba nepresla - telefonat do banky preco - dovod bol nizky denny limit na internetove txn - okamzite navyseny (dalo sa to cez telefon - TTB)
-6.5. telefonujem na canyon support o zmenenom limite, ziadaju ma zaslat im to emailom
-6.5. doruceny email o tom, ze behom 48 hodin by mal bit bike vyexpedovany
-11.5. doruceny
ahojte, pozeram ze sa tu dost riesila velkost Nerve AL, ale vacsinou ci je dobre L. pri mojich 172 mi podla kalkulacky vychadza S, ale mam obavu ze to bude prilis kratke....
ahoj, ja mam 171cm, vyska rozkroku 80 a vaha 65kg. Mam Nerve AL 7. PPS mi vyplul S. Pri druhom merani som zmenil rozkrok na 81 a uz to bolo M. Trochu som sa bal tejto velkosti (S), predsa len je to druha najmensia, ale po porade s kamaratmi som sa predsa len rozhodol ist do toho Ska a.. nevidim ziaden problem, citim sa na nom uplne prirodzene. rozdiel medzi S a M je pri rozmere "Horizontální délka horní trubky" 2 cm, takze si myslim ze to Mko bude tiez v klidku
ako som spominal vyssie, kupil som NERVE AL 7. je to moj prvy full-bike, nemam s nimi teda vela skusenosti ale spokojnost je maximalna, neda sa nan povedat jedine krive slovo. koho by zaujimal priebeh objednavky, tak:
22.4.-vytvorena objednavka
24.4.-potvrdenie objednavky+faktura
24.4.-prevod penazi na SK ucet Canyon
28.4.-potvrdenie zaplatenia, kompletizacia biku 28.4.-odovzdanie biku UPS
29.4.-bike odchadza z Viedne
4.5.-bike je doma
dodavka UPSom by bola aj rychlejsia, ale bol tam 1 den st. sviatku. Prikladam este foto, neskor mozno viac, ved na tieto biky sa da pozerat donekonecna a nikdy nebudu "vykukane"
26.4. Nedeľa - objednávka + platba cez pay pal
30.4. Štvrtok - píšem na zastúpenie canyon sk+cz , že 4 dni od objednávky a nič sa nedeje....(že vraj spadol systém v Nemecku, ale objednávky naskakujú naspäť)....ok + znovu platba cez pay pal....
3.5. Nedeľa - potvrdenie objednávky (poslanie faktúry, že si mám skontrolovať údaje, či sú správne....adresa sedí, len namiesto Slovenska SLOVINSKO ! - nejaký negramotný nemec, ktorý nevie rozoznať Slovensko od Slovinska)
Tak píšem priamo do Nemecka v Anglickom jazyku, Nemeckom Jazyku (pre istotu), že mi budú odpovedať na e-mail za 2-3 dni - doteraz mi nikdo nepísal....) + pre istotu píšem so zastúpením canyon sk+cz , že informáciu predajú kolegom.....
4.5. Pondelok - 48 hodín do expedície objednávky (....v pohode, to stihnú opraviť tú adresu...)
4.5. Pondelok - bicykel odoslaný ( hmm, asi to opravili )
aha....poslali link na sledovanie objednávky (aby mi asi robili nervy)
4.5. Pondelok - Germany, Frankfurt, Norimberg - tu to stojí celý deň, konečne zmena adresy a smeru.....ok)
5.5. Utorok - Norimberg...........Bologna (píšem so zastúpením canyon sk+cz , že čo sa deje, cesta na Slovensko tadiaľ nevedie. že pŕŕŕ )
5.5. + 6.5. Utorok + Streda - Bologna , Brnik - Slovinsko (reakcia na môj e-mail - že zmena doručenia nastane až v cieli cesty (Brnik - Slovinsko)
6.5. Streda - objednávka "DELAY"
......tak a späť....
6.5. Streda - Slovinsko, Bologna
7.5. Štvrtok (Realita) Norimberg......
Tak čakám...........a sledujem, kde bike momentálne je.........a len rozmýšľam, či to príde pokope, či ***** (neviem ako to nakladali, keď to prešlo cez toľké ruky........) a tak dokola
Zastúpenie mi písalo, že bike isto príde, aby som sa nebál, .................ale bol na sklade, a to už presahuje nimi garantované dni do dodania 2-8 dní od platby - síce ešte nie ale myslím že prísť nestihne
Peniaze nemám, ani bike zatiaľ nie, túla sa po európe a užíva si ....asi tak , a Nemci to majú u p**í
8.5. Piatok - príchod ráno do Viedne, na obed z Viedne odišlo....bude to stáť niekde medzi A a SVK....
len pre info.. som majitelom NERVE AL 7 2015 o velkosti ramu S (panska verzia), po prehliadke som myslel, ze mi omylom poslali damsku verziu ramu. Podla obrazkov na ich stranke
je medzi damskou a panskou verziou ramu rozdiel v navarenom mostiku medzi hornou ramovou a sedlovou trubkou. Tento na mojom biku chyba, tak som sa zlakol, ze mi poslali damsky ram. Odpoved z SK/CZ mail hotline bola nasledovna:
"Bicykel jsme vám dodali správný. U našich modelů není mezi pánskými a dámskými rámy rozdíl. Spojovací můstek mezi horní rámovou a sedlovou trubkou je na modelech Nerve AL až od velikost M. Vy máte velikost S a tam tento můstek není."
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Píš rovno do Nemecka
Skor blba zhoda okolnosti. Ani v Nemecku by UPS nedorucovala balik cez vikend, a uz vobec nie cez statny sviatok. Tam ked je sviatok, nepracuje nikto.
Bavíme sa o pracovných dňoch samozrejme....
- 11.4. zaslanie objednávky (platba prevodom)
- 13.4. zaslanie fa + platba prevodom
- 15.4. e-mail od Canyon s potvrdením prijatia platby
- 16.4. zmena dostupnosti z cw19 na: skladom.
- 20.4. e-mail s info o odoslaní zásielky
- 21.4. zásielka vo Viedni
- 23.4. zásielka doručovaná (prevzatá až 24.4.)
Pri prevzatí bola krabica poškodená, ale nie prerazená do vnútra. Bike je v poriadku, až na jednu drobnosť, ktorú som si všimol až pri príprave biku na výjazd o týždeň neskôr:
Nálepka na vidlici Fox je poškodená na ploche cca 1,5x3 cm, taká naleptaná. (Na to by si súdruhovia v NDR mohli dať pozor, akú vidlicu dávajú na nie najlacnejší model rady Nerve)
Budem to reklamovať, očakávam novú nálepku.
Čo sa týka krátkeho posedu: mal som z neho obavu, lebo viac mi vyhovuje natiahnutejší posed. Pri kratšom ma bolí spodna časť chrbta.
Celkovo je Nerve (veľkosť L) oproti môjmu osvedčenému posedu na HT Trek kratší o 3 cm.
Bolesť sa prejavila aj teraz (na 20 km výjazde v lese) no nie až tak výrazne ako kedysi. Určite mením sedlo: Fizik Tundra2 šírky 130mm je na mňa úzke (je na predaj ak má niekto záujem). Predstavec som otočil a znížil ihneď pri montáži z krabice. Ešte mám rezervu natočenia riadidiel a predĺženie predstavca o cca 2 cm. Tak uvidím, či sa mi podarí vyladiť posed tak, aby som mohol v pohode absolvovať aj celodenné výjazdy.
Už zostáva len ladenie vidlice a tlmiča. Zatiaľ mám nastavené toto:
Vidlica sag: cca 20mm/120mm (16,67%) zrejme tvrdé, na mojich 93 kg tabuľka vraví 95 PSI, ja tam mám niečo nad 80 PSI.
jemné nastavenie TRAIL: druhá mäkká poloha zo 7 polôh
Tlmič sag: cca 9mm/50mm (18%), aké som tam dal PSI som si nezapamätal.
Nastavované v polohe descent.
Pri tomto nastavení som pojazdil trochu razantnejšie v teréne aj malé skoky, ale po dorazoch to nešlo.
Zatiaľ maturujem s odskokom.
Ak niečo rátam zle ospravedlňujem sa, riešim tieto záležitosti prvýkrát. Máte niekto nejaké odporúčania? Sem s nimi.
P.S. Je to môj prvý full. Obavy z pohupávania pri šľapaní boli zbytočné. Komfort na nezaplatenie.
16.4. objednane Nerve Al 8.9
17.4. (vecer) uhradene prevodom
21.4. potvrdenie o obdrzani platby
22.4. vyexpedovane
24.4. dodane
24.4. zistene, ze v krabici sa nenachadza Nerve, ale Lux CF RS-1 ltd., napriek protestom blizkeho okolia, som poslal spravu cez web formular a volal na linku, ale uz nikto nebral. Vikend som stravil pozeranim na krabicu a rozmyslanim, co s tym. Samozrejme naivnym predstavam o tom, ze mi ho nechaju som sa neubranil
25.4. som volal na zastúpenie a informoval o veci, poziadali, aby som ohladne veci poslal mail s popisom. Tak som ucinil a odvtedy sa taha komunikacia alebo nekomunikacia zo strany Canyonu. Najprv, ze objednany Nerve je vo vyrobe a bude poslany. Potom, ze kurier, co donesie Nerve by zobral Lux, s tym som samozrejme suhlasil. Nasledne, ze nie, mam dat info kedy mozu prist vziat Lux a nasledne (hned ako bude mozne mi poslu Nerve), s tym som zase nesuhlasil ja. Len pre istotu som sa opytal, aka by bola zlava na Lux co mam doma a ci mozem bike vyskusat. Odpoved bola kratka a jasna, zlava ziadna a bike skusat nesmiem.
4.5. som rano poslal mail na zastúpenie, ze ak sa dnes nedohodneme, tak objednavku zrusim a bike si mozu prist vziat.
Je to pre mna sice nie uplne najlepsi obchod, ale za dodane sluzby si zatial moje prachy nezasluzia.
Uvidíme, aka bude dnes odpoved.
"Odpoved bola kratka a jasna, zlava ziadna a bike skusat nesmiem. "
Aki su vtipni. Poseru kadeco ale kompromis ee ;- ) Paci sa mi tvoj pristup s tou vymenou, som zvedavy ako to dopadne.
-31.3.-objednavka, na email prislo jej potvrdenie (dostupnost - CW 24)
-2.4. prisiel email na overenie karty, ale s inym menom - telefonat na tel.support - o chvilu prisiel email so spravnym menom
-7.4. prisiel email s oficialnym potvrdenim objednavky
-6.5. priesiel email, ze platba nepresla - telefonat do banky preco - dovod bol nizky denny limit na internetove txn - okamzite navyseny (dalo sa to cez telefon - TTB)
-6.5. telefonujem na canyon support o zmenenom limite, ziadaju ma zaslat im to emailom
-6.5. doruceny email o tom, ze behom 48 hodin by mal bit bike vyexpedovany
-11.5. doruceny
priebezne budem status updatovat
ahoj, ja mam 171cm, vyska rozkroku 80 a vaha 65kg. Mam Nerve AL 7. PPS mi vyplul S. Pri druhom merani som zmenil rozkrok na 81 a uz to bolo M. Trochu som sa bal tejto velkosti (S), predsa len je to druha najmensia, ale po porade s kamaratmi som sa predsa len rozhodol ist do toho Ska a.. nevidim ziaden problem, citim sa na nom uplne prirodzene. rozdiel medzi S a M je pri rozmere "Horizontální délka horní trubky" 2 cm, takze si myslim ze to Mko bude tiez v klidku
22.4.-vytvorena objednavka
24.4.-potvrdenie objednavky+faktura
24.4.-prevod penazi na SK ucet Canyon
28.4.-potvrdenie zaplatenia, kompletizacia biku 28.4.-odovzdanie biku UPS
29.4.-bike odchadza z Viedne
4.5.-bike je doma
dodavka UPSom by bola aj rychlejsia, ale bol tam 1 den st. sviatku. Prikladam este foto, neskor mozno viac, ved na tieto biky sa da pozerat donekonecna a nikdy nebudu "vykukane"
som 2-3cm nad maximom
26.4. Nedeľa - objednávka + platba cez pay pal
30.4. Štvrtok - píšem na zastúpenie canyon sk+cz , že 4 dni od objednávky a nič sa nedeje....(že vraj spadol systém v Nemecku, ale objednávky naskakujú naspäť)....ok + znovu platba cez pay pal....
3.5. Nedeľa - potvrdenie objednávky (poslanie faktúry, že si mám skontrolovať údaje, či sú správne....adresa sedí, len namiesto Slovenska SLOVINSKO ! - nejaký negramotný nemec, ktorý nevie rozoznať Slovensko od Slovinska)
Tak píšem priamo do Nemecka v Anglickom jazyku, Nemeckom Jazyku (pre istotu), že mi budú odpovedať na e-mail za 2-3 dni - doteraz mi nikdo nepísal....) + pre istotu píšem so zastúpením canyon sk+cz , že informáciu predajú kolegom.....
4.5. Pondelok - 48 hodín do expedície objednávky (....v pohode, to stihnú opraviť tú adresu...)
4.5. Pondelok - bicykel odoslaný ( hmm, asi to opravili )
aha....poslali link na sledovanie objednávky (aby mi asi robili nervy)
4.5. Pondelok - Germany, Frankfurt, Norimberg - tu to stojí celý deň, konečne zmena adresy a smeru.....ok)
5.5. Utorok - Norimberg...........Bologna (píšem so zastúpením canyon sk+cz , že čo sa deje, cesta na Slovensko tadiaľ nevedie. že pŕŕŕ )
5.5. + 6.5. Utorok + Streda - Bologna , Brnik - Slovinsko (reakcia na môj e-mail - že zmena doručenia nastane až v cieli cesty (Brnik - Slovinsko)
6.5. Streda - objednávka "DELAY"
......tak a späť....
6.5. Streda - Slovinsko, Bologna
7.5. Štvrtok (Realita) Norimberg......
Tak čakám...........a sledujem, kde bike momentálne je.........a len rozmýšľam, či to príde pokope, či ***** (neviem ako to nakladali, keď to prešlo cez toľké ruky........) a tak dokola
Zastúpenie mi písalo, že bike isto príde, aby som sa nebál, .................ale bol na sklade, a to už presahuje nimi garantované dni do dodania 2-8 dní od platby - síce ešte nie ale myslím že prísť nestihne
Peniaze nemám, ani bike zatiaľ nie, túla sa po európe a užíva si ....asi tak , a Nemci to majú u p**í
8.5. Piatok - príchod ráno do Viedne, na obed z Viedne odišlo....bude to stáť niekde medzi A a SVK....
Tak očakávam na druhý týždeň, uvidíme...
je medzi damskou a panskou verziou ramu rozdiel v navarenom mostiku medzi hornou ramovou a sedlovou trubkou. Tento na mojom biku chyba, tak som sa zlakol, ze mi poslali damsky ram. Odpoved z SK/CZ mail hotline bola nasledovna:
"Bicykel jsme vám dodali správný. U našich modelů není mezi pánskými a dámskými rámy rozdíl. Spojovací můstek mezi horní rámovou a sedlovou trubkou je na modelech Nerve AL až od velikost M. Vy máte velikost S a tam tento můstek není."