Ahojte, viete poradiť nejaké endurko do 2OOO éčok? Jazdím dosť členitý terén, korene, kamene, atď. Čakám od biku, aby sa s ním dalo aj skočiť a aby sa podomnou nezlomil. Mám 196 cm a 100 kg..zdvihy si predstavujem okolo 160mm..zatiaľ ma oslovilo toto:
Nebránim sa inej značke, len by som bol rád ak by ste so svojimi odporúčaniami vychádzali s nejakých skúseností..či už bike jazdíte vy, alebo kamarát..
Za vaše názory vopred ďakujem.
Rada: povozil som sa na Endure EVO (nie tento nový model čo si postol, ale jeho predchodca) a L-ko mi na moju výšku 182cm sadlo excelentne, takže si myslím, že tebe pri tvojich 196cm bude malé...
Ale určite sa Endura od Spešlu na vzduchu (bez nálepky EVO) robili v XL!!!
Podľa toho čo som našiel ja, tak Evo je jediné, ktoré spadá do mojej cenovej kategórie..a to už rátam aj s nejakou zľavou.. Ostatné Endurká sú o dosť drahšie..
aspon co ja viem tak presne pred rokom bola situacia s novymi modelmi taka ze dovozca Speslu pre SR a CR mal v Prahe na sklade jedine enduro v XL a co ta asi nepotesi nebolo to Evo, prave naopak, z opacnej strany cenoveho spektra. Na tvojom mieste zavolam do Kaktusu alebo mozno este lepsie do Bicyklov Smatana v Puchove a zistim si aktualnu situaciu, ci vobec z 2013 modelov dovozca nejake enduro v XL objednal.
napada ma firma ktora robi paradne endura a robi nielen XL ale aj XXL. Akurat ze u nich sa ti do rozpoctu vojde ledva ram. http://www.liteville.de/t/22_444.html
Giant/Trek/Spesl vozia k nam velke ale aj male velkosti len vynimocne. Podla mna oslovit jedine dealera/dovozcu a zistit co im lezi na sklade, pripadne sa ihned dohodnut na tom ze ti objednaju 2013kovy model vo velkosti aku potrebujes. Sice ten bike budes mat ked pridu nove modely na sklad co moze byt niekedy v zime, ale mas istotu a da sa dohodnut lepsia cena pri takejto predobjednavke. Treba si ale pohnut pretoze teraz je prave cas objedavania novych modelov u vyrobcu.
Ak sa nebranis internetovym nakupom tak si este pozri canyon, rose, rotwild, yt-industries, alutech, votec, radon a pod. ci nemaju aj XL velkosti.
este som chcel dodat ze bikov seriovo dodavanych z teleskopkou nie je az tak vela tak neviem ci tuna by som nezlavil z poziadaviek a nedokupil si ju zvlast. Obzvlast treky maju ram ktory s tym uz pocita a ked tam hodis reverba stealth tak to bude luxus nekonecny... proti gulostrelcovi na speslackom endure...
este ho niekde maju v XL na sklade ? tomu hovorim stastie
Inak mal by som postreh k tej vidlici. Nepoznam presne ten tvoj RL model, ale mam skusenosti s Revelation SL. Ta vidla ako taka chodi pekne ale co mi na nej vadi je ze sa neda nafukat podla mojich predstav i ked je to dual airka. Skusal som fukat pozitiv aj negativ na rozne tlaky, rozne pomery tlakov ale nikdy to nie je ono. Bud je krasne citliva, ma maly odtrh a krasne chodi cely zdvih co sice znie ako ideal ale je strasne malo progresivna, moc chodi do zdvihu, neda sa na tom nic skocit pretoze kazdy aj mensi skok = doraz, aj dole miernejsim kopcom sa strasne zanara, no proste staci ist 15km/h po rovnom a suchom asfalte riadne zbrzdit prednou a je na doraze, ked to zhrniem: na neagresivne pohodove xc jazdenie paradna vyskozdvihova vidla. Alebo druha moznost mozem ju nafukat tak ze tie dorazy uz nedavam ale to uz potom vobec nie je citliva, ma strasne velky odtrh, a aj tak stale mam pocit ze ten priebeh je stale malo progresivny s velkym odtrhom na zaciatku.
Ta moja je Revelation SL 2010 140mm a na 20mm osku, ta tvoje je o 2 roky novsia a aj jej 1cm pridali tak mozno uz budu tie priebehy lepsie.
takže giant reign už nie je..sakra, zostal na výber spešl stumpjumper 29, alebo toto http://welovelapierre.com/lapierre-zesty-214-2013
alebo potom čakať..vaše názory na tieto dva biky? (hlavne na ten papierre, vôbec som ho nebral v úvahu, tak som o ňom ani nič nečítal)
uzatvorená téma..priniesol som si domov giant reign x2 2011...Už som ho aj prebehol a neľutujem..z HT-čka prejsť na reign x je nezabudnuteľný pocit.. hlavne dolu kopcom..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale určite sa Endura od Spešlu na vzduchu (bez nálepky EVO) robili v XL!!!
Podľa toho čo som našiel ja, tak Evo je jediné, ktoré spadá do mojej cenovej kategórie..a to už rátam aj s nejakou zľavou..
Giant/Trek/Spesl vozia k nam velke ale aj male velkosti len vynimocne. Podla mna oslovit jedine dealera/dovozcu a zistit co im lezi na sklade, pripadne sa ihned dohodnut na tom ze ti objednaju 2013kovy model vo velkosti aku potrebujes. Sice ten bike budes mat ked pridu nove modely na sklad co moze byt niekedy v zime, ale mas istotu a da sa dohodnut lepsia cena pri takejto predobjednavke. Treba si ale pohnut pretoze teraz je prave cas objedavania novych modelov u vyrobcu.
Ak sa nebranis internetovym nakupom tak si este pozri canyon, rose, rotwild, yt-industries, alutech, votec, radon a pod. ci nemaju aj XL velkosti.
Ten bike je skôr na dlhé kilometre a bikepark by určite pod mojou váhou neprežil..
Inak mal by som postreh k tej vidlici. Nepoznam presne ten tvoj RL model, ale mam skusenosti s Revelation SL. Ta vidla ako taka chodi pekne ale co mi na nej vadi je ze sa neda nafukat podla mojich predstav i ked je to dual airka. Skusal som fukat pozitiv aj negativ na rozne tlaky, rozne pomery tlakov ale nikdy to nie je ono. Bud je krasne citliva, ma maly odtrh a krasne chodi cely zdvih co sice znie ako ideal ale je strasne malo progresivna, moc chodi do zdvihu, neda sa na tom nic skocit pretoze kazdy aj mensi skok = doraz, aj dole miernejsim kopcom sa strasne zanara, no proste staci ist 15km/h po rovnom a suchom asfalte riadne zbrzdit prednou a je na doraze, ked to zhrniem: na neagresivne pohodove xc jazdenie paradna vyskozdvihova vidla. Alebo druha moznost mozem ju nafukat tak ze tie dorazy uz nedavam ale to uz potom vobec nie je citliva, ma strasne velky odtrh, a aj tak stale mam pocit ze ten priebeh je stale malo progresivny s velkym odtrhom na zaciatku.
Ta moja je Revelation SL 2010 140mm a na 20mm osku, ta tvoje je o 2 roky novsia a aj jej 1cm pridali tak mozno uz budu tie priebehy lepsie.
alebo potom čakať..vaše názory na tieto dva biky? (hlavne na ten papierre, vôbec som ho nebral v úvahu, tak som o ňom ani nič nečítal)
http://www.yannicksport.sk/katalog/action/productdetail/oc/2255.xhtml
dakujem