Kks toto uz je vysoka matematika na mna. To ta napadlo, ked si slapal do toho kopca?
preco?? nie, je to pomer - medzi polomermi (dlzky kluk), potom si to mozes prepocitat na co chces, na pocty zubov v predu alebo v zadu, velkosti sil pred a po zmene....to je len taka teoria ale priblizne pravdiva
Srsen: 47.50e
Jezus: mam obe velkosti, striedam, ale nejako som nepostrehol rozdiel .. ale podla vysky to nejde sudit, zalezi asi na dlzke noh, alebo ktovie co este .. kratsie kluky ale ide lepsie napchat do skatule
lto, no lebo vyska je uplne nepodstatna... MageZ ma snad 190 cm a nohy ma ako civava, ze? Si niekedy najprv pozri jeho nastavenie vysky posedu kym taketo nieco napises.
Mam na jednom cestaku 170 mm a musel som si zvykat. Do nizsich kadencii v terene by som kratsie kluky nechcel ani zadarmo.
Srsen: cenu za 1 zub som vypocital ako rozdiel ceny kazety SRAM Eagle 12s (50tka) a Shimano XT 11s (42ka) prepocitanu na rozdiel v maxime zubov a teda co moze clovek usetrit pri pouziti dlhsich za predpokladu, ze pakovy pomer takto vyziskany prispeje realne 1 zubom .
Jezus: neviem, MageZ ma prekvapoval aj v inych veciach .. mozno je prezlecena civava .. inak ja som nahodil na Reigna 170mm (dovod ako si pisal) a zapacilo sa mi to, jazdim tam silovo a nevadi. Mozno to zalezi na posede a co ma clovek este obute .. uz to velmi posudit neviem, lebo to cele mam rozhasene. Ale jazdim na tom obcas aj v XC tretrach a pohoda. Ale ty mas asi dlhsie nohy ako ja, tak to citis.
edit: vlastne ak to pojde takto dalej, ako to ma trend, tak kluky potrebovat nebudem, skor nejake solidne letne turisticke topanky
edit: vlastne ak to pojde takto dalej, ako to ma trend, tak kluky potrebovat nebudem, skor nejake solidne letne turisticke topanky[/quote] keď po výstupe vidím tu cestu dole a predstavím si ju ísť na pešo , som rad, ze som na bicykli
lto,jezus: 190 mam mozno na podpetkoch. Mam krive a slabe nohy jednu asi kratsiu alebo co a jedno koleno citelne zhumplovanejsie viac ako druhe (lekarova rada na to ze pri podrepe ma boli koleno, ze nech ich nerobim ) Pri kratsich klukach mi subjektivne (neobjektivne, kedze je to iny bike) vyhovuje ze ten uhol kolena sa o cosi menej zatvara (v najvyssej polohe je noha menej skrcena ako pri dlhsich klukach a samozrejme to ze menej triafam sutre a korene (preto nechcem tucne pedale) a mozem teda plynulejsie krutit. Prevod samozreme 22-36. Ale nevyslapem to co vy na tazsich, co ale nie je problem tych kluk pochopitelne. Paradoxne by to ulahcil este nejaky zuvackovjesi bike s malym AS, nech netreba tolko do toho tlacit na vacisch nerovnostiach v strminach, ale to by som na takej hojdacke s mojou kodnickou nedosiel ani pod ten kopec (a nemam rad ked bike reaguje na prisliapnutie vertikalnym pohybom a nie horizontalnym).
A samozrejme kluky som kupil s ramom. Povodne som ich chcel dat hned prec kvoli dlzke, teda kratkosti ...a je to tazitko. Ale nechcelo sa mi menit aj GXP PF, tak som to nechal a dal som tomu sancu. Zo zaciatku to bolo trocha divne, ale netrvalo dlho a prestal som to vnimat. Ked bude na jar kratise pocasie, mozme si spravit nejake porovnavacky.
Vynnali ste ma von tymto flamom, aby som prispel niecim k teme. No vidim, ze uz nebudem prvy Od poslednej fotky som zmenil:
Kazeta Sunrace MX 11-42
Prevodnik Absolute Black Oval 32t
Retaz Shimano HG95
Gripy Esi Chunky
Zadny plast Maxxis Minion DHF Exo 2.50 ( na zimu )
Komoru na tlmici za Fox EVOL
Takze presmyk siel do prec. Medzi casom som jazdil aj napinak s voditkom a obycajnym prevodnikom ale robilo to strasny rachot. Pre oval som sa rozhodol hlavne koli zime, kedy jazdim na snehu a chcem mat rovnomernejsi zaber aby som pri stupani tolko neprehrabaval. Overim v sobotu, ci to pomhlo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
preco??
Poprosím na eurá
To ma pri Tvojej vyske len 2 mozne dovody:
1. stredom si ryl zem aj pri miernom zhupnuti
2. 170 mm boli v akcii
Tipol by som kombinaciu oboch faktorov.
Jezus: mam obe velkosti, striedam, ale nejako som nepostrehol rozdiel .. ale podla vysky to nejde sudit, zalezi asi na dlzke noh, alebo ktovie co este .. kratsie kluky ale ide lepsie napchat do skatule
vychádzaj z toho, že štandard je 20cm - už sa to tu niekde rozoberalo
Mam na jednom cestaku 170 mm a musel som si zvykat. Do nizsich kadencii v terene by som kratsie kluky nechcel ani zadarmo.
edit: vlastne ak to pojde takto dalej, ako to ma trend, tak kluky potrebovat nebudem, skor nejake solidne letne turisticke topanky
A samozrejme kluky som kupil s ramom.
...
Kazeta Sunrace MX 11-42
Prevodnik Absolute Black Oval 32t
Retaz Shimano HG95
Gripy Esi Chunky
Zadny plast Maxxis Minion DHF Exo 2.50 ( na zimu )
Komoru na tlmici za Fox EVOL
Takze presmyk siel do prec. Medzi casom som jazdil aj napinak s voditkom a obycajnym prevodnikom ale robilo to strasny rachot. Pre oval som sa rozhodol hlavne koli zime, kedy jazdim na snehu a chcem mat rovnomernejsi zaber aby som pri stupani tolko neprehrabaval. Overim v sobotu, ci to pomhlo.
Blizz 27+
A jeden fatbike (konecne sa povozim na sirokych gumach)