Hm. To fakt jazdite na 2,4kach a 1,9 tlakoch 35-40km/h trvalo a bezne po rovine niekolko desiatok km???
Asi uz chapem, kde su moje slabiny. A to mi vsetky baby vravia, ze aky som rychly...
na nejakom chrtítku typu Spark či Scalpel a pod. to zamykanie dvojpáčkou ešte človek pochopí, ale dať to na toho Genius-a so 150 mm zdvihmi je to nezmysel...vidlicu si zamkneš rukou ako nič, tlmič to pri tomto uložení má horšie, ale tak v teréne ti to môže byť jedno...
Pekne ale stale tam mas kabel.
Za dalsie Genius je trail bike a nie enduro takze je to bicykel kde sa predpoklada ze majitel na nom aj slape do kopca alebo na komunikacii. V dnestnej dobe ked mas moznost vsetko ovladat na riadidlach tak si nebudem smatrat medzi nohami a hladat packy ci uz na tlmici alebo na sedlovke.
To je tak ako keby si niekomu povedal ze naco mu je automat alebo tempomat v aute. Ved moze slapat na pedale alebo radit s manualom. Ja si bycikel bez toho predstavit neviem. Mal som trek bez toho a uz by som taky bicy nechcel.
Osobne uprednostňujem čistejší kokpit, ako mať tam plno zbytočností a káblov ako z elektrickej rozvodne...mám tam len brzdy, radenie a ovládač teleskopky. Vidlu nezamykám nikdy, páčka tlmiča je ľahko dostupná rukou a prešmyk nepotrebujem
na predoslom HT som mal vidlu so zamykanim na korunke, ked som to raz chcel zamknut a smatral tam ze som si skoro zuby vybil o rajdy tak stacilo, bez packy na rajdoch vidlu nechcem
niekto to nepouziva skoro vobec, ja pomerne casto
Spark RC je ciste XC, Spark je trail, Genius je trail/AM a Ransom je enduro. Scott pouziva twinlock na vsetkom (okrem DH). Ja som v roku 2013 kupoval GENIUSa prave pre twinlock, aby som nakoniec zistil, ze ho nepouzivam. katko: Niektore vidlice sa dost tazko "zamykaju" pocas jazdy (napr. FOX 36 RC2 alebo GRIP2). Na druhej strane, "zamykanie" je na modernych bikoch potrebne snad iba v stojkach (myslim slapanie v stoji).
tak pohodlnosť nemá hranice.... multiovladačka na včetko , eletriktričky, kablof ako v trafostanici, baterky, motory, zachvilku dojdu s masážnym sedlom a vyhrievanými gripmi
a už to doma ani nezoservisuješ ako auto
no mal som zamykanie aj na korunke - manitou - slo krasne lahko, packa ci ako to nazvat mala dobry tvar - v terene som to nikdy nemal potrebu zamykat, na asfalte to bol moment a nejak mi to nevadilo. potom som mal zamykanie na rajdoch a ok bolo to pohodlnejsie - az tak ze som obcas zabudol ze som to zamkol a zistil az po zjazde - no spolahlivo fungovalo len pol sezony, potom sa to zacalo zadrhavat.
kludne by som sa do buducna vratil k zamykaniu na korunke - no teraz mam zamknute nonstop takze neriesim
Hm. To fakt jazdite na 2,4kach a 1,9 tlakoch 35-40km/h trvalo a bezne po rovine niekolko desiatok km???
Asi uz chapem, kde su moje slabiny. A to mi vsetky baby vravia, ze aky som rychly...
Ubezpecujem ta, ze nejazdia takou rychlostou, len maju bud zle nastaveny obvod kolesa pre oblbnutie cyklopocitaca, alebo maju otrasny odhad rychlosti.
Urcite to nie je tvoja slabina, na MTB ani s 2x11sp (32x12) nemas sancu vytocit 40km/h.
Aj tych 30 km/h by som velmi rad videl nazivo... Pre porovnanie, skutocne rychlosti zo skutocneho sveta:
Pressburgman2019, Rachela, TT bike: priemerna rychlost na 88km trati: 40km/h. KOM, cize najrychlejsi bike zo vsetkych pretekarov.
Pressburgman2019, ja na TT biku, 25mm pneu 52x13-14, priemerna rychlost 34 km/h.
Ruzinovsky Time Trial, 10km usek s otockou. Rachela priemerna rychlost 45km/h.
Moj fitness bike s 50z prevodnikom a 14-28 kazetou dokaze plynule drzat rychlost 30-33 km/hmozno na useku 10km.
Ale mozme sa spytat aj lakko aku dosahuje priemernu rychlost na jeho rakete... v zavislosti od poveternostnych podmienok tipujem tak 33-35 km/h...
Tak zrovna včera som cestou do prace miernym spadom z Dubravky (BA) do centra slapal na 32x13? alebo 32x11, na 2.35" Minionoch na 16kg biku. A to mám chrtacke obdobie dávno za sebou. Neviem čo sa vám nezdá..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po vetre sa to dá.. 😀
na nejakom chrtítku typu Spark či Scalpel a pod. to zamykanie dvojpáčkou ešte človek pochopí, ale dať to na toho Genius-a so 150 mm zdvihmi je to nezmysel...vidlicu si zamkneš rukou ako nič, tlmič to pri tomto uložení má horšie, ale tak v teréne ti to môže byť jedno...
Pekne ale stale tam mas kabel.
Za dalsie Genius je trail bike a nie enduro takze je to bicykel kde sa predpoklada ze majitel na nom aj slape do kopca alebo na komunikacii. V dnestnej dobe ked mas moznost vsetko ovladat na riadidlach tak si nebudem smatrat medzi nohami a hladat packy ci uz na tlmici alebo na sedlovke.
To je tak ako keby si niekomu povedal ze naco mu je automat alebo tempomat v aute. Ved moze slapat na pedale alebo radit s manualom. Ja si bycikel bez toho predstavit neviem. Mal som trek bez toho a uz by som taky bicy nechcel.
niekto to nepouziva skoro vobec, ja pomerne casto
katko: Niektore vidlice sa dost tazko "zamykaju" pocas jazdy (napr. FOX 36 RC2 alebo GRIP2). Na druhej strane, "zamykanie" je na modernych bikoch potrebne snad iba v stojkach (myslim slapanie v stoji).
To už som dlho nevidel 👍
a už to doma ani nezoservisuješ ako auto
kludne by som sa do buducna vratil k zamykaniu na korunke - no teraz mam zamknute nonstop takze neriesim
Ubezpecujem ta, ze nejazdia takou rychlostou, len maju bud zle nastaveny obvod kolesa pre oblbnutie cyklopocitaca, alebo maju otrasny odhad rychlosti.
Urcite to nie je tvoja slabina, na MTB ani s 2x11sp (32x12) nemas sancu vytocit 40km/h.
Aj tych 30 km/h by som velmi rad videl nazivo... Pre porovnanie, skutocne rychlosti zo skutocneho sveta:
Pressburgman2019, Rachela, TT bike: priemerna rychlost na 88km trati: 40km/h. KOM, cize najrychlejsi bike zo vsetkych pretekarov.
Pressburgman2019, ja na TT biku, 25mm pneu 52x13-14, priemerna rychlost 34 km/h.
Ruzinovsky Time Trial, 10km usek s otockou. Rachela priemerna rychlost 45km/h.
Moj fitness bike s 50z prevodnikom a 14-28 kazetou dokaze plynule drzat rychlost 30-33 km/hmozno na useku 10km.
Ale mozme sa spytat aj lakko aku dosahuje priemernu rychlost na jeho rakete... v zavislosti od poveternostnych podmienok tipujem tak 33-35 km/h...