Tento ram este mam.... Ramovy trojuholnik je CR-MO....Mali to odstupnovane, ze cim vyssia rada biku, tym viac kvalitnejsich trubiek....
Vyzera to tak, ze tam ma povodne skoro vsetko... Ja mam kinetic shock s elastomerovou RST vidlicou....
imajoros ano, polhodka roboty...od zaciatku co mam bike som chcel skusit, ako sa to bude spravat na lahsich plastoch...a brusit asfalt a sotoliny na minione 29x2,5 by bolo za trest....
pol Ak to mas s dusami tak hej, to je rychlovka. Suhlas, Miniony su kotvy. Tiez som par dni dozadu nahradil Miniony - DHR 2.5 (vpredu) a DHR 2 2.3 (vzadu) - za lahsi Dissector 2.4 a Forekaster 2.35 a je to velka ulava. A vahovo je to rozdiel len cca 250g.
pol Moze a nemusi. Treba totiz vycistit rafik a aj povodny plast ak ho planujes znovu nahodit v buducnosti. Dalsia vec je, ze nie kazdy plast ti vie naskocit fukanim rucnou pumpou. Ked sa tak o tom teraz bavime, ja som zene chcel prerobit jej novy bike na tubeless a kupil som jej prave Racing Ralph 2.2 dopredu/dozadu. Nechceli si patky sadnut ani pomocou kompresoru. Ciste zufalstvo. Predny som horko tazko nahodil s pomocou duse ale zadny nic. V 2och servisoch sa s tym trapili a nepodarilo sa im to. Zena ma teda vpredu tubeless, vzadu vozi normalne dusu. Slo o cisto nove plaste.
Treba ísť do autopneuservisu. Tam tie veľké nádrže na kompresoroch hodne pomožu. Tiež som sa raz tak trápil a ani za nič a u kamoša otázka 3 sekund. Veľký objem aj tlak...
pol tak si bud sikovnejsi, alebo mas lepsiu rucnu pumpu alebo mas stastie Dissector som nahadzoval v utorok a musel som si tiez pomoct dusou lebo rucnou sa nafukat nechcel dat.
Mam najlacnejsiu pumpu z dekacu, ale zhodim hlavicu na konci hadicky a vymontujem vnutro ventilku...cize ide vzduch priamo z hadice cez otvoreny ventil...sme dost OT monzo by to mohli presunut do bezdusovych systemov...
pol To zhodenie hlavici na konci hadicky skusim nabuduce. Vymontovanie vnutra ventilku je samozrejmost. S tym Racing Ralphom by to vsak nepomohlo. Tam to v servise nedokazali nafukat kompresormi. Aj po mesiaci jazdenia ked ten plast sfuknem tak patky z rafiku zas vyskocia. S takym plastom som sa este nestretol.
pol To zhodenie hlavici na konci hadicky skusim nabuduce. Vymontovanie vnutra ventilku je samozrejmost. S tym Racing Ralphom by to vsak nepomohlo. Tam to v servise nedokazali nafukat kompresormi. Aj po mesiaci jazdenia ked ten plast sfuknem tak patky z rafiku zas vyskocia. S takym plastom som sa este nestretol.
Mne to príde o tom, ako si "rozumie" plášť s ráfikom. Niekedy to bolo trápenie aj na pol dňa, naposledy kombinácia Mavic Crossmax SL a Wolfpack Race to bolo za 20 minút s tým, že som zhodil starý plášť, vyčistil, nahodil nový, nafúkal, dolial mlieko a vyčistil vaňu. Chcel som to pôvodne stihnúť cez prestávku v hokeji, ale nevydalo .
Mne to príde o tom, ako si "rozumie" plášť s ráfikom. Niekedy to bolo trápenie aj na pol dňa, naposledy kombinácia Mavic Crossmax SL a Wolfpack Race to bolo za 20 minút s tým, že som zhodil starý plášť, vyčistil, nahodil nový, nafúkal, dolial mlieko a vyčistil vaňu. Chcel som to pôvodne stihnúť cez prestávku v hokeji, ale nevydalo .
Chalan v Decathlone sa s tym trapil asi 45 minut. Nakoniec sa nasral, zobral z regalu cisto novy plast Hutchinson, opatrne ho rozbalil, nahodil na moj rafik a na 1vy sup ho nafukal.
Ten RaRa plast je nejaky vadny. Dodnes aj ked je nafukany s dusou si patky nie celkom sadli po celom obvode. Skusal som vsetko, mydlovu vodu, nafukal na 4 bary a nechal stat cez noc atd Jazdit sa na tom ale da v pohode a hadze do strany len jemne takze uz to neriesim.
V podstate obyčajný Trek Fuel EX. Len mi dlhšie vŕtalo v hlave či by sa do toho rámu zmestila pružina. Ale ide to s tlmičmi čo používajú pružiny s ID=35mm. Pri tuhosti 400 a 450 je tam ešte asi 2-3 mm medzera.
branomelis, vyzera to pekne, ale je na to kinematika prisposobena? Lebo na niektorych bicykloch to vraj narobi skor skodu ako uzitok. Odpor vzduchovej pruziny stupa s drahou stlacenia vyraznejsie ako u kovovej. Ale pokial nic negativne necitit, tak je to ok.
Ja som tak nedavno tiez strasne zatuzil po pruzine, ale bal som sa to riskovat s hocijakym bikeom, ktory ma povodne vzduchovy tlmic a nie je vyslovene uvedene, ze podporuje aj pruzinu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyzera to tak, ze tam ma povodne skoro vsetko... Ja mam kinetic shock s elastomerovou RST vidlicou....
Ist z Minionov na Racing Ralph je ale riadny skok
Mne to príde o tom, ako si "rozumie" plášť s ráfikom. Niekedy to bolo trápenie aj na pol dňa, naposledy kombinácia Mavic Crossmax SL a Wolfpack Race to bolo za 20 minút s tým, že som zhodil starý plášť, vyčistil, nahodil nový, nafúkal, dolial mlieko a vyčistil vaňu. Chcel som to pôvodne stihnúť cez prestávku v hokeji, ale nevydalo
Chalan v Decathlone sa s tym trapil asi 45 minut. Nakoniec sa nasral, zobral z regalu cisto novy plast Hutchinson, opatrne ho rozbalil, nahodil na moj rafik a na 1vy sup ho nafukal.
Ten RaRa plast je nejaky vadny. Dodnes aj ked je nafukany s dusou si patky nie celkom sadli po celom obvode. Skusal som vsetko, mydlovu vodu, nafukal na 4 bary a nechal stat cez noc atd Jazdit sa na tom ale da v pohode a hadze do strany len jemne takze uz to neriesim.
Ja som tak nedavno tiez strasne zatuzil po pruzine, ale bal som sa to riskovat s hocijakym bikeom, ktory ma povodne vzduchovy tlmic a nie je vyslovene uvedene, ze podporuje aj pruzinu.