som maximalny amater a rad si necham poradit,pacia sa mi tie tri bicykle--Merida Matts 40 D N2
Specialized Hardrock Disc 11
GT Avalanche 3.0 Disc 10
ktory mi poradite?? nejdem robit sialene skoky,iba polne cesty,sem tam vbehnem do lesa na sotolinu a korene stromov.Alebo je nieco ine max do 400€
kvalitnejsie a drahsie si nemozem dovolit.Preto hladam v tej cenovej relacii do 400€,najkvalitnejsie co je v tej cene na trhu. je nieco take?? podelte sa z vasich skusenosti...diki za TIP
p.s. mam 188 vysku,95kg
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44
ešte raz to napíšeš a už sa neudržím
Zober tento a hotovo,nič lepšie nenajdeš.Na specialized sa kašli v tejto cenovej kategorii
No...ak ti mozem poradit, tak ti prudko odporucam nasledovnu vec:
Je to sice predosly model, ale mas tam za tie prachy hydraulicke kotuce (Tektro Auriga Comp - ziadna slava, ale plnia ucel a nie su s nimi problemy), k tomu navyse SLX zadne radenie. Presmyk "Altus" asi budes menit, ale uvidis. XCR LO vidlica ma sice cca 2 kila, ale zaroven plynuly chod a na rekreacne jazdenie urcite lepsia, nez XCM. Gilu a Dart nepoznam, tak neviem porovnat.
PS: v kazdom pripade som za GT (mam len pozitivne skusenosti)
jj, mam podobny nazor
No, ked to myslis s bicyklom vazne a chces nejaky "lepsi" bajk na zaciatok, tak ten cinsky speslik si nekupis, lebo vacsinu tej ceny tvori ten napis na rame "Specialized". Nevravim, ze ten ram je zly, ale tym, ze je specialized, velmi ho preplatis a redukcia konecnej ceny sa odrazi na ostatnych pouzitych komponentoch.
Ruky hore, kto nesuhlasi
PS: Este mi inak napadlo, ze skus si pozriet Avalanche 1.0 a 2.0 zo starsich modelov, 3.0 by som nebral, ta ma najsunt vybavu..ak by si sa rozhodol pre GT...
Znacka patri tiez medzi lepsie. No aj pekny je.
Znacka patri tiez medzi lepsie. No aj pekny je.
jj, nevyzera to zle za tie prachy...akurat ten presmyk od suntouru..neviem..ale aj pri GT je tam altus, ktory vela nevydrzi..
edit: čína ***** na bikoch z tesca a iných supermarketov
http://www.koloshop.cz/sk/horska-kola-mtb-pevna-xc-199/mongoose-tyax-elite-horske-kolo-2011/
-36% GT Avalanche 29 Comp microSHIFT bicykel, čierna
od 589 € -36%
MOC 1 009 €nooo..ale daj konkretne oznacenie,ved vies ze som mimo hry,apsolutne nechapem tym vasim vyrokom na komponenty
ale iba do 500€,vyzsie uz nejdem,zena by ma zabila,:-)na zaciatku som hladal okolo 350€,teraz uz cumim po bikoch za 500€ .-),co chvila berem uver a idem po bike za 1000€ hehehe