To naozaj 650B a 29´´ su natom naozaj lepsie?
Tým nechcem povedať, že väčšie kolesá sú nanič... Len mám pocit, že o dákych 10 rokov, keď sa 27" a 29" okukajú, budeme mediálne masírovaní reklamami a správami o neuveriteľných výhodách, ľahkosti a obratnosti úplnej (oprášenej) novinky: 26" bikoch
edit: Skúste si schválne zmerať kolesá, najmä ak máte rozmer aspoň 26x2.25 alebo viac... Či sa náhodou už teraz nevozíte na nejakej dvadsaťsedmičke...
alebo je vsetko inak a vacsie je skutocne lepsie
Pre zmenu na 29" sa už dajú nájsť silnejšie argumenty, najmä ak si vysoký a ak jazdíš niečo čo sa dá označiť XC/AM.
Mám 179Cm a jednoducho som skusal 29 a nejak mi to proste nepasovalo. Mozno 27,5 by bol ideal na mna no minuly rok mali len 2 kusy a aj to carbon. Zrazu ich maju 10. Jazdim takmer cisto len les na 29 mi robili tie prudke technické pasáže a taktiez v prudkom zjazde alebo klukatom to bolo ocosi nemotornejsie. Rozbehnut 29 v strmsom kopci dá zabrat ale potom to už ide to je fakt ako aj prechdzanie po kamenoch ci korenoch. No nic mozno prejdem na tu 27,5 rám a vidlo by som mal mat nato.
Pre zmenu na 29" sa už dajú nájsť silnejšie argumenty, najmä ak si vysoký a ak jazdíš niečo čo sa dá označiť XC/AM.