práve pozerám nový katalóg cube na rok 2014 a taktiez výstavu EUROBIKE. Nenasiel som ziaden full na 26´´ okrem DH bikov. 26´´ HT este sú ale len tie najlacnejsie verzie.
To naozaj 650B a 29´´ su natom naozaj lepsie?
Tak lepšie, aby sa ti oplatilo meniť svoj súčasný bicykel na 27,5" len kvôli tomu, nie. Preto to nie je ani nejaká tragédia ak vytlačia nejaké 26" modely, ten rozdiel nie je taký že by to spôsobovalo problémy.
Pre zmenu na 29" sa už dajú nájsť silnejšie argumenty, najmä ak si vysoký a ak jazdíš niečo čo sa dá označiť XC/AM.
Tak lepšie, aby sa ti oplatilo meniť svoj súčasný bicykel na 27,5" len kvôli tomu, nie. Preto to nie je ani nejaká tragédia ak vytlačia nejaké 26" modely, ten rozdiel nie je taký že by to spôsobovalo problémy.
Pre zmenu na 29" sa už dajú nájsť silnejšie argumenty, najmä ak si vysoký a ak jazdíš niečo čo sa dá označiť XC/AM.
Mám 179Cm a jednoducho som skusal 29 a nejak mi to proste nepasovalo. Mozno 27,5 by bol ideal na mna no minuly rok mali len 2 kusy a aj to carbon. Zrazu ich maju 10. Jazdim takmer cisto len les na 29 mi robili tie prudke technické pasáže a taktiez v prudkom zjazde alebo klukatom to bolo ocosi nemotornejsie. Rozbehnut 29 v strmsom kopci dá zabrat ale potom to už ide to je fakt ako aj prechdzanie po kamenoch ci korenoch. No nic mozno prejdem na tu 27,5 rám a vidlo by som mal mat nato.
ved je to len cislo, 26 predsa nie je ziadna dogma. jednoducho v zaciatkoch sa na takom rozmere zacali znudeny mladenci vozit a vzniklo MTB (ake mali, take dali ), keby boli klunkre na inom rozmere, tak by bol standard iny....
ak pozvolna, tak to ziaden velky biznis nebude, ak sa da niekto prehovorit, ze je lepsie vymenit skor ako planoval, tak vtedy uz biznis zacina naberat na obratkach....
alebo je vsetko inak a vacsie je skutocne lepsie
V prvom rade ide o biznis, nič viac. Trh je zrejme nasýtený, obraty klesajú, nové technológie nenastupujú dostatočne rýchlo na to, aby sme si kvôli tomu každý rok-dva kupovali úplne nový 26" bike, tak prichádzajú na rad iné finty
Tým nechcem povedať, že väčšie kolesá sú nanič... Len mám pocit, že o dákych 10 rokov, keď sa 27" a 29" okukajú, budeme mediálne masírovaní reklamami a správami o neuveriteľných výhodách, ľahkosti a obratnosti úplnej (oprášenej) novinky: 26" bikoch
edit: Skúste si schválne zmerať kolesá, najmä ak máte rozmer aspoň 26x2.25 alebo viac... Či sa náhodou už teraz nevozíte na nejakej dvadsaťsedmičke...
Ale teraz vazne. To ze 650b neprinasa nejaku velmi zasadnu zmenu oproti 26" je sice pravda. Tiez sa to da ale otocit: 26" kolesa nie su v nicom zasadne lepsie ako 650b. Rozdiel nie je taky, aby bol dovod zbavovat sa funkcnych 26" bicyklov a hufom bezat do obchodu kupovat 650b, ale zase je ten rozdiel dostatocny na to, aby uz nebol dovod dalej v niektorych kategoriach vyrabat 26".
Odkedy funguje ten marketing ohľadom väčších kolies, moje hrdé 26-palcové kolesá sa odmietajú krútiť. Jednoducho sa zaťali. Teraz neviem, čo mám robiť.
Ale teraz vazne. To ze 650b neprinasa nejaku velmi zasadnu zmenu oproti 26" je sice pravda. Tiez sa to da ale otocit: 26" kolesa nie su v nicom zasadne lepsie ako 650b. Rozdiel nie je taky, aby bol dovod zbavovat sa funkcnych 26" bicyklov a hufom bezat do obchodu kupovat 650b, ale zase je ten rozdiel dostatocny na to, aby uz nebol dovod dalej v niektorych kategoriach vyrabat 26".
Aké kategórie máš namysli?
je to možne ze teraz predajnost bicyklov vzrastie ale zase len na urcitu dobu a budú musiet vymysliet niečo iné možno elektrobicykle ktoré sú ešte len v začiatkoch
Mam na mysli hlavne trail/mid-travel "kategoriu". A inak, neviem preco by mala predjanost koli 27,5 vzrast. Ludia nezacnu zahadzovat svoje 26tky a nepobezia do obchodov kupovat 27,5.
... Len mám pocit, že o dákych 10 rokov, keď sa 27" a 29" okukajú, budeme mediálne masírovaní reklamami a správami o neuveriteľných výhodách, ľahkosti a obratnosti úplnej (oprášenej) novinky: 26" bikoch
...
sak daj este naky pocit. daco o navrate lahkej, obratnej pevnej vidlice do MTB alebo v-brzdy alebo tak. urcite to mnohych potesi, ved musi vas byt viac takych co ste zastepeni proti reklamnej masazi.
nimm_zwei, si si nedávno kúpil 29tku, keď tak citlivo reaguješ na iný názor? Pevná vidlica a napr. cantilever brzdy majú i roky po uvedení ich nástupcov na trh stále svoje miesto na trhu. Hoci na MTB ustúpili, to je fakt a trochu škoda.
Nezdá sa ti vôbec podozrivé, že sa prakticky v priebehu troch rokov vyrojili dva nové "najlepšie" štandardy veľkosti MTB kolies? Ozaj si myslíš, že je to len kvôli ich výhodám, a nie kvôli peniazom?
Trošku off-topic: zlá odpružená vidlica (ťažká + nefunkčná) je horšia ako pevná. No vymizli pevné vidlice na najlacnejších MTB, na ktorých sú odpružené úplne zbytočné. To isté platí pre shitovské kotúčovky... Pretože si to nikto nekúpi, keď je presvedčený reklamou/predavačom, že musí mať to "lepšie". Pričom keby sa nechal presvedčiť vlastným zdravým úsudkom, dospel by k inému rozhodnutiu... Proti reklamnej masáži sa netreba očkovať, stačí rozmýšľať.
..podla mna dat cyklistom vacsi vyber (26,27.5,29") nemusi byt v konecnom dosledku len marketingova bublina. Tak ako v inych sportoch, kazdy klient ma aj v cyklistike ine preferencie a ano treba nejak aj motivovat trh aby nestagnoval. Koniec koncov, vidime to vsade v "retail" segmente - kde sa zasadnejsie novinky/inovacie objavuju cca kazde 2-3roky. Voci 29" ako novinke malo pred cca 3rokmi rovnako este vela ludi predsudky, ale ludia kt ich realne od vtedy jazdia a vedia ich porovnat s 26", jasne vedia povedat vyhody/nevyhody tohto rozmeru. Kazdopadne tak ako 29 aj 27.5 je relativne kratko na trhu aby sa dalo skatulkovat a povedat ze existuje jeden najlepsi rozmer. Podla mna to chce len cas a "riders proven real time testing" a kazdy rozmer si najde svoj uzivatelsky segment
Pripojim ja svoj nazor, vzdy som jazdil 26" ale len vyslovene rovinky a po meste, tento rok som zacal jazdit lesy a uz som vymenil 2 bicykle 26" lebo stale som hladal spravnu velkost,menil tam komponenty , aby to vyhovovalo atd.. potom ma to prestalo bavit bike som predal, ze uz nebudem bikovat, ale ako som cital o 29" ako ich vychvaluju tak som povedal, ze dalsi bike bude 29" a vyskusam buduci rok, ale nedalo mi to a kupil som este tento rok a po 2 vyjazdoch je to o dost lepsie ako 26" uz len kvoli vyske 188 cm sa tam citim ako keby to bola konecne moja velkost a nie detsky bicykel ,ale aj do kopca sa mi nikdy neslapalo lahsie a celkovo mam viac fun, takze mna 29" vratila k bikovaniu na ktore som sa chcel vykaslat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám 179Cm a jednoducho som skusal 29 a nejak mi to proste nepasovalo. Mozno 27,5 by bol ideal na mna no minuly rok mali len 2 kusy a aj to carbon. Zrazu ich maju 10. Jazdim takmer cisto len les na 29 mi robili tie prudke technické pasáže a taktiez v prudkom zjazde alebo klukatom to bolo ocosi nemotornejsie. Rozbehnut 29 v strmsom kopci dá zabrat ale potom to už ide to je fakt ako aj prechdzanie po kamenoch ci korenoch. No nic mozno prejdem na tu 27,5 rám a vidlo by som mal mat nato.
alebo je vsetko inak a vacsie je skutocne lepsie
Tým nechcem povedať, že väčšie kolesá sú nanič... Len mám pocit, že o dákych 10 rokov, keď sa 27" a 29" okukajú, budeme mediálne masírovaní reklamami a správami o neuveriteľných výhodách, ľahkosti a obratnosti úplnej (oprášenej) novinky: 26" bikoch
edit: Skúste si schválne zmerať kolesá, najmä ak máte rozmer aspoň 26x2.25 alebo viac... Či sa náhodou už teraz nevozíte na nejakej dvadsaťsedmičke...
to akoze rozmer kolies bude rast trvalo?
26" kolesa patria na damske mestske bicykle
Aké kategórie máš namysli?
je to možne ze teraz predajnost bicyklov vzrastie ale zase len na urcitu dobu a budú musiet vymysliet niečo iné možno elektrobicykle ktoré sú ešte len v začiatkoch
...
sak daj este naky pocit. daco o navrate lahkej, obratnej pevnej vidlice do MTB alebo v-brzdy alebo tak. urcite to mnohych potesi, ved musi vas byt viac takych co ste zastepeni proti reklamnej masazi.
Nezdá sa ti vôbec podozrivé, že sa prakticky v priebehu troch rokov vyrojili dva nové "najlepšie" štandardy veľkosti MTB kolies? Ozaj si myslíš, že je to len kvôli ich výhodám, a nie kvôli peniazom?
Trošku off-topic: zlá odpružená vidlica (ťažká + nefunkčná) je horšia ako pevná. No vymizli pevné vidlice na najlacnejších MTB, na ktorých sú odpružené úplne zbytočné. To isté platí pre shitovské kotúčovky... Pretože si to nikto nekúpi, keď je presvedčený reklamou/predavačom, že musí mať to "lepšie". Pričom keby sa nechal presvedčiť vlastným zdravým úsudkom, dospel by k inému rozhodnutiu... Proti reklamnej masáži sa netreba očkovať, stačí rozmýšľať.