práve pozerám nový katalóg cube na rok 2014 a taktiez výstavu EUROBIKE. Nenasiel som ziaden full na 26´´ okrem DH bikov. 26´´ HT este sú ale len tie najlacnejsie verzie.
To naozaj 650B a 29´´ su natom naozaj lepsie?
Podľa toho posedu bicykle/galeria-nasich-bajkov-t13057-13080.html vyšší rám ozaj netreba, písmená ako L alebo M ani nepíš lebo niektorý výrobca považuje za veľkosť L aj 18,5", iný 20", samozrejme aj dĺžky sú rozdielne...
Takže by ti boli možno poradené teraz väčšie kolesá, ale takmer isto len 27,5" ak sa pohybuješ v kategórii zdvihov 130-150mm.
A rám by nemusel byť väčší, pokojne by si mohol mať napríklad aj nižší s vhodnou dĺžkou, takže nie je na mieste si myslieť že by sme sa ťa tu snažili dokopať do väčšieho rámu s výrazne väčšími kolesami.
myslel som to vseobecne, nie ze by som chcel poradit ja. citim sa na svojom biku fajn, tesi ma ze posed vyzera dobre podla fotky aj pre inych ludi. osobne dufam ze moj canyon ktoremu o rok vyprsi zaruka bude posluchat!!! nechce sa mi ho menit za nic ine. ale zo zvedavosti by som rad vyskusal 27.5 a 150mm zdvihy. 29 urcite nie.. nikdy.. radsej si budem doma vyrabat plaste a frezovat trafiky..
problém je že 29 húfne začínajú jazdiť aj ludia 160cm vysoký
a veď hej ono to ide aj rovno aj hore a aj dole priamo.. ale v prvej točke to ide furt rovno takže každý podla toho ako a kde jazdí.. aspoň kým je na výber
.. ja napr nejazdim nejake zlozite tereny na obratnost .. jazdim polne cesty, alebo aj lesne, no ziadny zlozity teren .. momentalne som nahodil na svojho krosa sirsie plaste do terenu a uz teraz viem, ze ak v buducnosti budem kupovat bajk, tak to bude jednoznacne 29tka .. velke kolesa prechadzaju taky teren rozpravkovo, je to ovela pohodlnejsie ako 26tka .. lepsie to prechadza nerovnosti .. ale kazdy podla svojho gusta, ci podla toho, co a ako jazdi .. na moje tereny jednoznacne 29tka ...
nuž každému sa páči niečo iné.. nemôžem si pomôcť ale mne všetky 29" pripadajú ako tie americké tuning autá od negrov čim viac palcové kolesá tím viac best...
A teraz čo je väčší grc - XS 29" bicykel alebo XXL 26"?
XXL 26" full (na obrázku okolo 24.4").
HT-čko je "len" 23" rám.
Ten Trance je pekný bicykel vo väčších veľkostiach, neviem či si Palo TT nerobil len srandu a poslal to náročky v najmenšej veľkosti, alebo vážne myslí že je v nej ten bike najkrajší
23" vyzerá v pohode s 29" kolesami (nechce sa mi hľadať obrázok, ale každý kto má o to záujem si to dokáže nájsť).
25" rám s 29" kolesami je vpravo, vľavo je asi 21"
Geometria toho 25" rámu je tu http://www.ventanausa.com/bikes/el-rey/ , 69cm horizont. horná rámovka, 64,77cm sedlová trubka (píšu pri nej 25,5"). Takže je prakticky ešte o dosť väčší ako ten MAXX.
Tieto "porovnávacie" fotky sú o ničom, každý si dokáže násjť extrém aj pri 26" a aj pri 29". Rovnako "nepekný" je 25" rám na 26" , ako malý rám pre nižšieho človeka na 29" kolesách, keď to vypadá tak že mu zadné koleso bude driapať riť alebo v prípade pretekárov 17 stupňový predstavec otočený smerom nadol pre dosiahnutie "športového posedu" . Všade sa dá nájsť extrém.
A zaujmavé že prave viac ako ht sa podla mna rozbiehaju full 29ky. Aj mna predavač presviedčal na 29 a klasika ide to jak raketa a naspat na 26ky by už on nešiel ale uprimne šak tie bicykle pre mna vyzeraju HROZNE. Ja som na 29ešte nešiel a pre mna nech to ma ozaj aj 10 vyhod oproti 26 ale mne sa tie biky nepačia tak si ho nekupim len preto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takže by ti boli možno poradené teraz väčšie kolesá, ale takmer isto len 27,5" ak sa pohybuješ v kategórii zdvihov 130-150mm.
A rám by nemusel byť väčší, pokojne by si mohol mať napríklad aj nižší s vhodnou dĺžkou, takže nie je na mieste si myslieť že by sme sa ťa tu snažili dokopať do väčšieho rámu s výrazne väčšími kolesami.
myslel som to vseobecne, nie ze by som chcel poradit ja. citim sa na svojom biku fajn, tesi ma ze posed vyzera dobre podla fotky aj pre inych ludi. osobne dufam ze moj canyon ktoremu o rok vyprsi zaruka bude posluchat!!! nechce sa mi ho menit za nic ine. ale zo zvedavosti by som rad vyskusal 27.5 a 150mm zdvihy. 29 urcite nie.. nikdy.. radsej si budem doma vyrabat plaste a frezovat trafiky..
a veď hej ono to ide aj rovno aj hore a aj dole priamo.. ale v prvej točke to ide furt rovno
ked v tom nevidia problem sami....
PS:viac hadic-viac adidas
XXL 26" full (na obrázku okolo 24.4").
HT-čko je "len" 23" rám.
Ten Trance je pekný bicykel vo väčších veľkostiach, neviem či si Palo TT nerobil len srandu a poslal to náročky v najmenšej veľkosti, alebo vážne myslí že je v nej ten bike najkrajší
25" rám s 29" kolesami je vpravo, vľavo je asi 21"
Geometria toho 25" rámu je tu http://www.ventanausa.com/bikes/el-rey/ , 69cm horizont. horná rámovka, 64,77cm sedlová trubka (píšu pri nej 25,5"). Takže je prakticky ešte o dosť väčší ako ten MAXX.