Ahojte, uvažujem o kúpe Cube Reaction Pro, avšak zistil som, že bike má v porovnaní s inými výrobcami v rovnakej kategórii krátky reach. Pri veľkosti 21" je to 425 mm a u ostatných výrobcov sa táto dĺžka pohybuje v priemere medzi 445-460 mm pri rovnakej veľkosti. Bude ten 2-3 cm rozdiel podľa Vás naozaj citeľný pri jazde?
Vopred ďakujem
Rozmer reach vseobecne narasta kvoli novej modernej geometri.. Je to sposobene kvoli nizsiemu hlavovemu uhlu a vacsiemu sedlovemu. Musel sa predlzit predny trojuholnik ramu, aby nebol ram kratky a aby sa kompenzovala polozenejsia vidlica v strmych stupaniach. Bicykel s uhlami vpredu nad 69.5° a vzadu menej ako 74° by som v dnesnej dobe uz nechcel. Viezol som sa na novom Specialized Epic, ktory ma ukazkovu modernu geometriu a je to poznat. Takze mozno ten tvoj Cube ma este "klasicku" geometriu a myslim aj, ze Cube robi vseobecne kratsie ramy (tym je mensi rozmer reach). Oproti napriklad Treku vraj akoby o cislo mensie velkosti.
ten Cube je ozaj kratky a vysoky ram podla tabulky. ako vravis, v tej cene sa u znacky CUBE asi nepredpoklada, ze budes pravidelne sportovo jazdit, trenovat a pripadne chodit na maratony. aj ked mozes, ved posed s cenou bicykla nemusi suvisiet to uz je na tebe aky posed preferujes.
ja po troch rokoch vyberam novy bike, lepsi a hlavne s 29 kolesami. (27,5" bola chyba kupit, teraz kto mi ho kupi a este s dvojprevodnikom v dnesnej dobe dnes som sedel na Scotte, ktory ma rovnaku dlzku hornej, hlavovej aj sedlovej trubky ako moj bike a bol som na nom dost narovnanejsi. sice mal kratsi predstavec o 10 mm, ale zasa sirsie riadidla. kazdopadne aj mna caka vyber noveho bicykla z troch znaciek (Canyon, Superior, Scott)
a s tym sedlovym uhlom som to blbo napisal. aj menej ako 74 bude asi fajn, ked to tak robi Scott v najvyssich radach, aj Canyon
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alternatívou by bol giant terrago 29 1, avšak je podstatne drahší a neviem, či sa mi oplatí dat za 3 cm 300€...XL je 21" rám, teda 455 mm reach
https://www.giant-bicycles.com/sk/terrago-29-1-2020
ja po troch rokoch vyberam novy bike, lepsi a hlavne s 29 kolesami. (27,5" bola chyba kupit, teraz kto mi ho kupi a este s dvojprevodnikom v dnesnej dobe
a s tym sedlovym uhlom som to blbo napisal. aj menej ako 74 bude asi fajn, ked to tak robi Scott v najvyssich radach, aj Canyon