zdar, za 1600 eur som nasiel 3 biky, tak vas poprosim o vyjadrenia pre ktory sa skor rozhodnut a hlavne preco...zaujimaju ma predovsetkym systemy odpruzenia
kludne sa rozpiste
doteraz som jazdil len HT, tak to chce nieco nove a tiez koli odporucaniu doktora koli mojej chrbtici...takze potrebujem nieco komfortne a aby to slo lahko do kopca...
heh...ostanme pri vybere spomedzi tych troch ktore som pisal. Sam mam najblizssie k Haibiku, mozno aj preto, ze som doteraz jazdil Haibike Time. Viem, ze sa tu pisalo o veciach, ze nemaju kvalitne ramy a pod., ale tie skusme nechat teraz tak...ide mi skor o osadenie (predovsetkym vidla a tlmic - koli tej mojej "kvalitnej" chrbtici ), tiez sa priznam ze velky odbornik v komponentoch nie som (asi jazdim viac ako citam), preto by som bol rad, keby ste pisali trosku viac takze ake su pro a proti...
Ja som na Gianta Trance presiel asi pred mesiacom a pol z HT výjazdy lepšia manevrovateľnosť predným a trakcia zadným kolesom najmä v rozbitom terene a omnoho lepšie zjazdy detto kamoš taktiež a rovnaká spokojnosť u mňa aj chrbtica si vydýchla možem len doporučiť
lebo ti radíme ešte lepšiu možnosť, no ty to aj tak ignoruješ. z tých bajkov si vyber podľa toho, ktorý sa ti páči(ale asi naj je mission 3000d, ktorý už asi aj tak nebudú mať) chalani ti chceli poradiť, poradili ti dobre, tak to zober do úvahy
zdar, za 1600 eur som nasiel 3 biky, tak vas poprosim o vyjadrenia pre ktory sa skor rozhodnut a hlavne preco...zaujimaju ma predovsetkym systemy odpruzenia
kludne sa rozpiste
Haibike: vidla jednoznacne najlepsia zo vsetkych troch, da sa nastavit 100, 120 aj 140 zdvih, takze vies jazdit aj celodenny vylet a vies dat aj maraton Fox je jedna z najlepsich vidlic. Tlmic: jednoznacne najlepsi, ProPedal je uplne super vec, uplny zamok vyuzijes tak na maratonoch alebo na ceste, uplny zdvih zase v zjazdoch, ProPedal asi najcastejsie v stupani alebo vo zvlnenom terene.
AM-4000-d: 80 zdvih je uz uplne o nicom, ak ked vies ist az na 130, tak v podstate 80 nema vyznam. Vidno, ze bajk je zo serie 2007 (vtedy fullom vladla 80-tka) - aj ked cena moze byt zaujimava, technologicky je to uz dnes zastarane. Tlmic: vyhoda je moznost zmeny zo 115 na 130, ale akosi v dolnej uvrati nekoresponduje s vidlou. RockShox je OK, ale podla mna je Fox o trosku lepsi
Mission 3000-d: vidla Fox 100RL, ak by si chcel sutazit na maratonoch, tak OK. Ale na nejake celodenne vylety Ta to dost obmedzi. Vaha je ale vyhoda. Tlmic: Manitu je OK, ale s Fox-om suhra nemusi byt vyladena (ale u Meridy asi bude). Ja by som radsej uprednostil rovnakeho vyrobcu na vidle aj tlmici.
Zaver: ak uvazujem iba tlmic a vidlu, Haibike je najlepsi. Nebral som do uvahy ostatne veci (ani cenu bajku).
A preco nie ten Trance X?Je to naj volba-zadne pruzenie nehupe vo vyjazdoch a krasne zehli teren,je to svizny bike s ktorym prejdes aj dlhe vzdialenosti a nezradi ani v rozbitejsom,technickejsom terene,vaha tiez nieje zla...
Ale ak teda z nejakeho dovodu chces iba tie co si tu postol,tak Hai ma najlepsiu vybavu a je to stvorcap.Tot odo mna
Pridavam sa k Trance-u X, mozem odporucit...
Je to pohodovy bike aj na dlhsie vyjazdy, zvladne aj narocnejsi teren uplne v pohode, Maestro funguje idealne, je to sice moj prvy full, ale splnil ocakavania do bodky (a to boli dost velke)
Co sa tyka ostatnych masiniek, sam som bol vtiahnuty "fenomenom" Merida, no po prestudovani for a skusenosti uzivatelov vyhral Giant.
Poznam cloveka co ma HT, skusal LRS a bol uneseny tym ake je to pohodlne samozrejme pokial neskusil moj Trance
Pri vybere biku by som sa dival hlavne na ram a vidlu popripade brzdy, vacsina zvysku je spotrebak alebo sa dotvori podla pohodlia...
Meridy by som vyradil uz len koli pevnej osi u Giantu a Hai.
Co sa tyka tlmicov, Hai ma vyssi model, ale Giant ma Maestro
Tot odomna vsjo a pripajam sa k nazorom Bubu a tulenika..
Hai vybava vsetko dobre, design ala ellsworth(marecej odpusti) ale ked som videl zadne patky tak hai urcite nie. Ked uz mam horst link ktory bude dostavat na prdel ovela viac jak cap na jednocapovej kyvke napr u tej meridy tak to neurobim predsa takto diletantsky ale aspon tak jak je to na zestym. No a ked tu padol navrh na trance X tak neni co riesit. S tychto vsetkych ramov proste okolo tohoto cesta nevedie. Zadny uzavrety trojuholnik, kratke tuhe ramienka a za tie roky vychytana konstrukcia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://velosprint.sk/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10417
to, že niekto nenávidí haibike, sem nemusíme miešať
kludne sa rozpiste
http://www.kubicasport.eu/produkt/1233/Haibike-Q-FS-RX-09/
http://www.merida.sk/prodej/am-4000-d
http://www.merida.sk/prodej/mission-3000-d-08
Haibike: vidla jednoznacne najlepsia zo vsetkych troch, da sa nastavit 100, 120 aj 140 zdvih, takze vies jazdit aj celodenny vylet a vies dat aj maraton
AM-4000-d: 80 zdvih je uz uplne o nicom, ak ked vies ist az na 130, tak v podstate 80 nema vyznam. Vidno, ze bajk je zo serie 2007 (vtedy fullom vladla 80-tka) - aj ked cena moze byt zaujimava, technologicky je to uz dnes zastarane. Tlmic: vyhoda je moznost zmeny zo 115 na 130, ale akosi v dolnej uvrati nekoresponduje s vidlou. RockShox je OK, ale podla mna je Fox o trosku lepsi
Mission 3000-d: vidla Fox 100RL, ak by si chcel sutazit na maratonoch, tak OK. Ale na nejake celodenne vylety Ta to dost obmedzi. Vaha je ale vyhoda. Tlmic: Manitu je OK, ale s Fox-om suhra nemusi byt vyladena (ale u Meridy asi bude). Ja by som radsej uprednostil rovnakeho vyrobcu na vidle aj tlmici.
Zaver: ak uvazujem iba tlmic a vidlu, Haibike je najlepsi. Nebral som do uvahy ostatne veci (ani cenu bajku).
Ale ak teda z nejakeho dovodu chces iba tie co si tu postol,tak Hai ma najlepsiu vybavu a je to stvorcap.Tot odo mna
Je to pohodovy bike aj na dlhsie vyjazdy, zvladne aj narocnejsi teren uplne v pohode, Maestro funguje idealne, je to sice moj prvy full, ale splnil ocakavania do bodky (a to boli dost velke)
Co sa tyka ostatnych masiniek, sam som bol vtiahnuty "fenomenom" Merida, no po prestudovani for a skusenosti uzivatelov vyhral Giant.
Poznam cloveka co ma HT, skusal LRS a bol uneseny tym ake je to pohodlne
Pri vybere biku by som sa dival hlavne na ram a vidlu popripade brzdy, vacsina zvysku je spotrebak alebo sa dotvori podla pohodlia...
Meridy by som vyradil uz len koli pevnej osi u Giantu a Hai.
Co sa tyka tlmicov, Hai ma vyssi model, ale Giant ma Maestro
Tot odomna vsjo a pripajam sa k nazorom Bubu a tulenika..
http://www.merida.sk/prodej/am-4000-d
tiez pridavam do vyberu aj toto:
http://velosprint.sk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=224_408_419&products_id=9203
a zvysujem cenovu hranicu na cca 1700 eur v pripade ze sa bude za to dat zohnat kvalitna 29"-tka...bohuzial som zatial izadnu taku nenasiel