Ahojte, som pred kupou bikeu ale mam strasnu dilemu. Mam vysku 197cm a 104kg. V obchode tvrdia ze ani nahodou nemam kupovat 26" ale 29" a aj tam nad 23" resp XXL. Vyhliadnute mam http://www.bikestore.cc/giant-anthem-29er-ausstellungsstueck-2013-p-194573.html . Cenovo mam predstavy okolo 1500e a iba na rekreacne jazdenie (do 4K km rocne a vacsinou lachsi teren). Momentalne jazdim na HT Author dexter 23". Viac sa mi pacia 26" ale rad by som vypocul vase nazory. Za odpovede vopred dakujem.
ja si myslim , ze tie ramy trosku precenujete... kolko je na svete fabrik od ktorych beru vyrobcovia material na stavbu ramu... urcite je ich par....a zvaraju vacsinou stroje... tak o co ide?
Napríklad Že niektoré rámy sú zle navrhnuté a praskajú v rovnakých miestach
že prasknuté trek ( nie dh ),spesl som nevidela, za to haibikov a giantov ano
No ale to treba najskôr aj zapnúť google, skúsiť vyhľadať či sa také prípady objavujú. Nie len loviť v pamäti čo sa objavilo tu na fóre v demoláciách za posledné 2 roky, najmä keď si uvedomíš čo tu ľudia väčšinou jazdia.
Ak zadáš správny výraz, uvidíš že treky a aj specialized (z kategórie "nie dh") praskajú stále, navyše nájdeš určite aj modely ktoré sú vyslovene zle/horšie navrhnuté a praskajú na rovnakých/podobných miestach.
Prave preto si myslim ze ak moj Dexter tolko vydrzal a este stale je vo vybornom stave tak ten Haibike ktory ma asi o 10x lepsie komponenty tak aspon minimalne tolko urcite tiez vydrzi.
To sa zaručiť nedá Pôsobia tam úplne iné sily a sú úplne inak namáhané jednotlivé časti (najmä sedlová trubka a zadná stavba). Jedno je ale isté, vydrží viac ako Anthem určite
No ale to treba najskôr aj zapnúť google, skúsiť vyhľadať či sa také prípady objavujú. Nie len loviť v pamäti čo sa objavilo tu na fóre v demoláciách za posledné 2 roky, najmä keď si uvedomíš čo tu ľudia väčšinou jazdia.
Ak zadáš správny výraz, uvidíš že treky a aj specialized (z kategórie "nie dh") praskajú stále, navyše nájdeš určite aj modely ktoré sú vyslovene zle/horšie navrhnuté a praskajú na rovnakých/podobných miestach.
nemam tolko casu googlit , ved uved aspon ktore modely treku a specializedu praskaju stale na rovnakych miestach
som len trochu prekvapena z poctu prasknutych haibikov, a ze stale to ludia kupuju
Specialized - staršie fully, zadná stavba. Súčasné modely neviem ako sú na tom, taký problematický model ako Giant Anthem isto nemajú
Trek - staršie modely Fuel so zadnou stavbou v celku to bola celkovo katastrofa, novšie klasika - sedlová trubka v okolí vahadla a zadná stavba. Plus celkovo karbónové HT-čka na tom neboli/nie sú nejako dobre čo som postrehol.
sucasny model specializedu som videla prasknuty jedne 29 stumpjumper 2012 -zadna stavba
pri treku by som to nejak neriesila, kedze zaruka na ram je vraj dozivotna, aj na zadnu stavbu
karbonove ramy to je vzdy nebezpecne, aj ja sa bojim
pozor, dozivotna zaruka znie uchu lahodiaco, ale je to do konca zivotnosti ramu, nie majitela takze vo vacsine pripadov je to 5 rokov, ako u vacsiny znaciek
To je síce fajn, som len chcela naznačiť že niektoré značky nevydržia ani dva roky, ani 5 rokov.
Ako vieš, že životnosť rámov treku napríklad je stanovená na 5 rokov ??. V každom prípade značka, ktorá stanovuje záruku na vopred určený čas má u mňa vzbudzuje menej dôvery ako tá, ktorá to v zarucnom liste nestanovuje.
takto je to u inej značky, citované z mauálu: "FRAMES (frame, fork structure, swing arm): Cannondale frames (except freeride, see below) are warranted by Cannondale Bicycle Corporation, 16 Trowbridge Drive, Bethel, CT 06801 against manufacturing defects in materials and/or workmanship for the lifetime of the original owner."
Prave preto si myslim ze ak moj Dexter tolko vydrzal a este stale je vo vybornom stave tak ten Haibike ktory ma asi o 10x lepsie komponenty tak aspon minimalne tolko urcite tiez vydrzi.
možno hej. a možno sa potvrdí že všetci sa učíme na chybách a hlupáci na vlastných preto ozaj posledná rada-over si na akú hmotnosť/spolu s batožinou/ sú konštruované rámy bicykla ktorý si chceš kúpiť. ja mám v záručáku do 136kg
Napríklad Že niektoré rámy sú zle navrhnuté a praskajú v rovnakých miestach
a ja som zase cital, ze giant vyraba bicykle pre trek aj specialized
ale neviem nakolko je to pravda
To je síce fajn, som len chcela naznačiť že niektoré značky nevydržia ani dva roky, ani 5 rokov.
Ako vieš, že životnosť rámov treku napríklad je stanovená na 5 rokov ??. V každom prípade značka, ktorá stanovuje záruku na vopred určený čas má u mňa vzbudzuje menej dôvery ako tá, ktorá to v zarucnom liste nestanovuje.
Nepisal som, ze u Treku je to 5 rokov, hovoril som, ze u vacsiny znaciek, co toto ponukaju je to tolko, alebo kolko oni stanovia, to si treba este konkretne niekde dohladat, co u ktorej znacky povazuju za dozivotnu zaruku
je to kryci manever, nepovedal som, ze su to len znacky bicyklov, ale vacsina firiem ponuka dozivotnu zaruku, co znie matuco, netreba si nechat motat medove motuzy popod nos a precitat si, ci to je vlastne tak, doslova, ako hovoria, najdes na googli, aj teraz som len tak par stranok prebehol a bolo na viacerych, aj na bajkovych, ked chces si to vyhladaj
keď chcem si to môžem vyhľadať? a keď nechcem? keď chcem, aby si mi povedal, ktoré z väčšiny značiek (citujem):
:!: pozor, dozivotna zaruka znie uchu lahodiaco, ale je to do konca zivotnosti ramu, nie majitela takze vo vacsine pripadov je to 5 rokov, ako u vacsiny znaciek
to sú, či náhodou netrepeš alebo sa len robíš múdry?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ci Scott s nepodareným rocnikom Sparkov
nemam tolko casu googlit
som len trochu prekvapena z poctu prasknutych haibikov, a ze stale to ludia kupuju
Trek - staršie modely Fuel so zadnou stavbou v celku to bola celkovo katastrofa, novšie klasika - sedlová trubka v okolí vahadla a zadná stavba. Plus celkovo karbónové HT-čka na tom neboli/nie sú nejako dobre čo som postrehol.
pri treku by som to nejak neriesila, kedze zaruka na ram je vraj dozivotna, aj na zadnu stavbu
karbonove ramy to je vzdy nebezpecne, aj ja sa bojim
možno hej. a možno sa potvrdí že všetci sa učíme na chybách a hlupáci na vlastných
a ja som zase cital, ze giant vyraba bicykle pre trek aj specialized
ale neviem nakolko je to pravda
Nepisal som, ze u Treku je to 5 rokov, hovoril som, ze u vacsiny znaciek, co toto ponukaju je to tolko, alebo kolko oni stanovia, to si treba este konkretne niekde dohladat, co u ktorej znacky povazuju za dozivotnu zaruku
keď chcem si to môžem vyhľadať? a keď nechcem? keď chcem, aby si mi povedal, ktoré z väčšiny značiek (citujem):
to sú, či náhodou netrepeš alebo sa len robíš múdry?