Ty slusnejsi vyrobcovia vyraz dozivotna zaruka aj doplnia o konstatovanie, ze sa to vztahuje na zivot prveho vlastnika, ini termin pouzivaju na oznacenie blizsie nespecifikovanej zivotnosti vyrobku (napr. Giant v nemecku
V praxy je skor dolezite, ako sa vyrobca, resp. jeho dovozca stavia k reklamaciam.
Neuznat reklamaciu a zvalit to na bezne opotrebenie sa da vzdy.
Osobne radsej uprednostnim vyrobok s jasne definovanou 5 rocnou zarukou na komplet ram ako spominane marketingove triky. Tymto su mi sympaticke "nemecke" znacky.
Zaruka vyrobcov v jednotlivych krajinach sa moze vyrazne odlisovat, pricom riesit nieco priamo z vyrobcom sa vobec nemusi dat resp. sa to neoplati.
Par prikladov:
Specialized USA - ram neobmedzene, zadna stavba 1 rok (niektore novsie modely v niektorych krajinach tusim az 5 rokov)
Specialized Nemecko - 5 rokov vsetko
Trek - ram neobmedzene, zadna stavba 5 rokov
ty podlož faktom to, čo tvrdíš v tej citácii a síce: že doživotná záruka je len uchu lahodiaca a že vlastne to znamená do konca životnosti rámu (čo je samé o sebe hlúposť) a že to znamená 5 rokov...tak napíš, ktorá značka rámu to tak má...keďže ich je väčšina, tak je máš jednoduché...ja ti dám 5 značiek, ktoré majú napísané doživotná záruka a je to do konca života pôvodného majiteľa vrátane Treku, na ktorý si vlastne pôvodne reagoval...
keď chcem si to môžem vyhľadať? a keď nechcem? keď chcem, aby si mi povedal, ktoré z väčšiny značiek (citujem):
to sú, či náhodou netrepeš alebo sa len robíš múdry?
Ako vieš, že životnosť rámov treku napríklad je stanovená na 5 rokov ??. V každom prípade značka, ktorá stanovuje záruku na vopred určený čas má u mňa vzbudzuje menej dôvery ako tá, ktorá to v zarucnom liste nestanovuje.
Nepisal som, ze u Treku je to 5 rokov, hovoril som, ze u vacsiny znaciek, co toto ponukaju je to tolko, alebo kolko oni stanovia, to si treba este konkretne niekde dohladat, co u ktorej znacky povazuju za dozivotnu zaruku
že prasknuté trek ( nie dh ),spesl som nevidela, za to haibikov a giantov ano
a ja som zase cital, ze giant vyraba bicykle pre trek aj specialized
ale neviem nakolko je to pravda
možno hej. a možno sa potvrdí že všetci sa učíme na chybách a hlupáci na vlastných
Ako vieš, že životnosť rámov treku napríklad je stanovená na 5 rokov ??. V každom prípade značka, ktorá stanovuje záruku na vopred určený čas má u mňa vzbudzuje menej dôvery ako tá, ktorá to v zarucnom liste nestanovuje.
posledný komentár: 10. 11. 2019 o 10:32
posledný komentár: 10. 7. 2019 o 0:55